با بروز نگرانی پیرامون کاهش تقاضا و دادههای ضعیف در مورد فعالیت کارخانهها، قیمت نفت امروز در روند نزولی قرار گرفت.
به گزارش تجریش آنلاین و به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه به دنبال دادههای ضعیفتر از حد انتظار فعالیت کارخانهها در خارج از چین و نگرانیها از افت تقاضا ناشی از گسترش محدودیتهای کووید-19، کاهش یافت.
بهای معاملات آتی نفت برنت تا ساعت 0420 GMT، پس از افت 1.2 درصدی در روز جمعه، با 63 سنت یا 0.7 درصد کاهش به 95.14 دلار در هر بشکه رسید.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) پس از کاهش 1.3 درصدی در روز جمعه، به 87.43 دلار در هر بشکه رسید که 47 سنت یا 0.5 درصد کاهش داشت.
استفان اینس، شریک مدیریتی دارایی SPI، اظهار داشت: «قرارداد دادههای شاخص مدیران خرید (PMI) به بلوغ بازارهای نفتی میافزاید. از این رو، ترسیم خط مستقیم از PMI ضعیفتر به سیاست چین برای مقابله با کووید صفر دشوار نیست. تا زمانی که کووید-صفر پابرجا بماند، به خنثیکردن گاوهای نفتی ادامه خواهد داد.»یک نظرسنجی رسمی در روز دوشنبه نشان داد که فعالیت کارخانهها در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، به طور غیرمنتظرهای در ماه اکتبر کاهش یافت که البته افت تقاضای جهانی و محدودیتهای سختگیرانه کووید 19 که تولید را تحت تأثیر قرار داد، بر این روند تأثیرگذار بود.
از سوی دیگر، با گسترش شیوع ویروس کرونا، شهرهای چین سیاستهایی برای مقابله با کووید صفر را دوبرابر میکنند و امیدهای اولیه برای بازگشت تقاضا را کاهش میدهند. محدودیتهای سختگیرانه کووید 19 در چین فعالیتهای اقتصادی و تجاری و به تبع آن، تقاضای نفت را کاهش داده است.واردات نفت خام چین در سه ماهه اول سال، 4.3 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت – که اولین کاهش سالانه در این مدت حداقل از سال 2014 است – علت محدودیتهای شدید کووید-19 پکن است که به شدت مصرف سوخت را تحت تاثیر قرار داد.لئون لی، تحلیلگر CMC Markets بر این باور است که خطر بیشتری برای تقاضای نفت از سوی اروپا وارد میشود، زیرا این قاره احتمال دارد در زمستان امسال وارد رکود شود.
بر اساس نظرسنجی S&P Global، منطقه یورو احتمالاً وارد رکود شده است، زیرا فعالیت تجاری اکتبر آن به سریعترین میزان در نزدیک به دو سال اخیر در تنگنا قرار گرفته است. گفتنی است که افزایش هزینههای زندگی، مصرفکنندگان را محتاط نگه میدارد و تقاضا را کاهش میدهد.سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا نیز پشت برنامههایی برای ادامهی افزایش نرخ بهره ایستادهاند، حتی اگر این برنامهها بلوک را به سمت رکود سوق دهد و نارضایتی سیاسی را برانگیزد.در همین حال، برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت ایالات متحده در روز جمعه اعلام کردند که بهرهوری و افزایش حجم در حوضه پرمین – بزرگترین میدان شیل کشور – در حال کاهش است.این هشدارها درست زمانی منتشر شد که صادرات نفت ایالات متحده در هفتهی گذشته به رکورد جدیدی رسید و تا حدی باعث افزایش 3.4 درصدی قیمت WTI شد. برنت هفتهی گذشته 2.4 درصد افزایش یافت و دومین افزایش هفتگی متوالی خود را ثبت کرد.به گفته دو منبع اوپک، انتظار میرود سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت در گزارش چشماندازی که روز دوشنبه منتشر میشود، علیرغم افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و خودروهای برقی، به افزایش تقاضای نفت برای یک دههی دیگر پایبند باشد.