با ادامهی سختگیری مقامات چین بر مهار کووید، نفت امروز بیش از 1 دلار کاهش یافت. نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت نیز از همین روند پیروی کردند.
به گزارش تجریش آنلاین و به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از 1 دلار در هر بشکه کاهش یافت؛ این کاهش زمانی اتفاق افتاد که مقامات چینی در آخر هفته بر تعهد خود به رویکرد سختگیرانه مهار کووید-19 تأکید کردند، و بدین ترتیب امیدها برای بازگشت تقاضای نفت در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان از بین رفت.
بهای معاملات آتی نفت برنت پس از رسیدن به کمتر از 96 دلار و 50 سنت تا ساعت 227 به وقت گرینویچ، با 1.20 دلار یا 1.2 درصد کاهش به 97.37 دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به 91.24 دلار در هر بشکه رسید که 1.37 دلار یا 1.5 درصد کاهش داشت که در اوایل جلسه، رقم 90.40 دلار در هر بشکه را ثبت کرد.
تینا تنگ، تحلیلگر CMC Markets خاطرنشان کرد: «قیمت نفت به شدت کاهش یافت؛ میتوان گفت که علت این روند کاهشی آن است که مقامات چینی قول دادند که به سیاست کووید-صفر پایبند باشند و این در حالی است که موارد آلوده در چین افزایش یافته است؛ چه بسا که این امر ممکن است باعث محدودیتهای بیشتر شود و چشمانداز تقاضا را تیره کند.»
او افزود که البته تاثیر جهش دلار آمریکا را نیز بر قیمت نفت نمیتوان نادیده گرفت.
چهار سیاستگذار فدرال رزرو روز جمعه اعلام کردند که با وجود آمارهای قوی مشاغل، همچنان در جلسه سیاست بعدی خود، افزایش کمتر نرخ بهره را در نظر خواهند گرفت.
برنت و WTI هفته گذشته به ترتیب 2.9 درصد و 5.4 درصد افزایش یافتند، زیرا شایعات در مورد پایان احتمالی محدودیتهای سختگیرانه کووید 19، باعث صعود بازارهای سهام و قیمت کالاها در چین شد. البته برخی تغییرات، اعمال شد که تاثیر چندانی نداشت.
در کنار اینها، مقامات بهداشتی در یک کنفرانس خبری در روز شنبه اذعان داشتند که به محض ظهور موارد کووید، به رویکرد «پاکسازی پویا» خود رجوع کرده و همان روند را ادامه خواهند داد.
به علاوه، دادههای تجاری از اقتصاد شماره 2 جهان در اواخر روز دوشنبه میتواند نشاندهندهی کاهش بیشتر صادرات باشد، چرا که تقاضای جهانی همچنان رو به افت و رکود است.
تحلیلگران ANZ در یادداشتی با اشاره بر کاهش تقاضا در اروپا و ایالات متحده قید کردند: «بازار همچنان با نشانههایی از ضعف تقاضای نفت مواجه است که میتواند ناشی از قیمتهای بالا و پسزمینهی ضعیف اقتصادی در بازارهای توسعهیافته باشد؛ تأسفآور است که تقاضا در اروپا و ایالات متحده به سطح سال 2019 کاهش یافته است.»
اکنون انتظار میرود تقاضای جهانی در سه ماههی چهارم سال 2022 تنها 0.6 میلیون بشکه در روز نسبت به سه ماههی مشابه سال گذشته رشد کند و در سال آینده کاهش یابد.
از سوی دیگر، قیمت نفت با انتظارات برای کاهش عرضه همگام و همسو است؛ زیرا در حالی که پالایشگاهها در سراسر جهان تولید خود را افزایش میدهند تا تقاضای قوی دیزل را برآورده کنند، تحریم اتحادیهی اروپا بر صادرات نفت خام روسیه از طریق دریا از 5 دسامبر آغاز خواهد شد.
در چشمانداز تولید، پالایشگاههای نفت ایالات متحده در این سهماهه، کارخانههای خود را با نرخهای سرسامآور، نزدیک یا بالاتر از ۹۰ درصد ظرفیت راهاندازی میکنند، در عین حال بزرگترین پالایشگاه خصوصی پترولیوم و شیمی چین، ژیجیانگ (ZPC) در حال افزایش تولید دیزل است.
و در نهایت، به گزارش خبرگزاری دولتی کویت، شرکت صنایع نفت یکپارچه کویت (KIPIC) روز یکشنبه اعلام کرد فاز اول پالایشگاه الزور عملیات تجاری خود را آغاز کرده است.
ادامه
آذر ۲, ۱۴۰۳