طبق پیشبینیها نفت تا پایان سال افزایش خواهد یافت؛ گرچه امروز به دلیل بروز نگرانیها در مورد کندشدن رشد اقتصاد جهانی، طلای سیاه با کاهش بیشتری مواجه شد.
به گزارش تجریش آنلاین به نقل از اینوستینگ، روز پنجشنبه در بحبوحهی نگرانیهای فزاینده در مورد کندشدن رشد اقتصاد جهانی، قیمت نفت کاهش بیشتری یافت؛ در حال حاضر به منظور یافتن سرنخهایی در مورد چشمانداز آتی، تمرکز بر روی دادههای تورم ایالات متحده است که انتظار میرود در ماههای آینده، جهتگیری بعدی سیاستهای پولی را تعیین کند.
بهای آتی نفت برنت در ابتدای معاملات آسیایی اندکی کاهش یافت و به 92.41 دلار رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 0.3 درصد کاهش به 85.61 دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد در این هفته، به ترتیب 7.4 و 6 درصد کاهش یافتند.
آنطور که در چشمانداز هفتهی اخیر میتوان مشاهده کرد، با انتشار دادههایی که نشان میداد ذخایر نفت خام آمریکا سه برابر بیش از حد انتظار در هفتهی گذشته رشد کرده است، قیمت نفت خام به شدت کاهش یافت؛ اگرچه از قرار معلوم، بخش عمدهای از این افزایش به دلیل کاهش حدود 3.5 میلیون بشکهای از ذخایر استراتژیک نفت (SPR) بوده است.با توجه به اینکه ذخایر در حال حاضر به پایینترین حد خود در ۴۰ سال اخیر رسیده است و انتخابات میاندورهای ایالات متحده بهعنوان محرک اصلی این حرکت تلقی میشود، در حال حاضر سرمایهگذاران دربارهی کاهشهای آتی از SPR نامطمئن هستند.
علاوه بر اینها، به دنبال کاهش کمتر از حد انتظار در ذخایر بنزین، برخی نگرانیها در مورد تقاضای سوخت ایالات متحده ایجاد شد.
مجموعهای از دادههای اقتصادی ضعیف از چین حاکی از آن است که تراز تجاری این کشور در ماه اکتبر کمتر از حد انتظار رشد کرده که این موضوع کُندی رشد را در بزرگترین مصرفکنندهی نفت جهان به تصویر میکشد؛ در حالی که تورم بیسابقه به دلیل ادامهی اختلالات ناشی از قرنطینه کووید 19 تاحدی کاهش یافته است.
گفتنی است که دلار نیز پس از کاهش اخیر در روز چهارشنبه بهبود یافت و این امر به نوبهی خود، بر قیمت نفت تأثیر به سزایی داشت. در سال جاری، افزایش نرخ بهره آمریکا و دلار قویتر یکی از بزرگترین اهرمهای فشار بر قیمت نفت تلقی شد، زیرا کالاهای قیمتگذاریشده بر اساس دلار گرانتر شدند.
هماکنون تمرکز بر روی دادههای کلیدی تورم CPI ایالات متحده است که در اواخر روز منتشر میشود؛ البته انتظار میرود این دادهها نشان دهد که فشار قیمتها تا ماه اکتبر بالا بوده است. ناگفته نماند که دادههای قوی تورم میتواند منجر به تشدید سیاست پولی بیشتر توسط فدرال رزرو شود، سناریویی که برای نفت منفی است.
با این حال، چندین عضو فدرال رزرو خواهان افزایش کمتر نرخ بهره در ماه دسامبر هستند که میتواند مسیر نزولی دلار را هموار، و در ادامه، فشار کوتاهمدت بر بازارهای نفت خام را تعدیل کند.
انتظار میرود که قیمت نفت تا پایان سال جاری افزایش یابد، زیرا کاهش عرضه توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت اعمال میشود. به علاوه، اتحادیه صاحبان صنایع مشابه همچنین متعهد شده است که در صورت نیاز با کاهش بیشتر عرضه، قیمتها را مورد حمایت قرار دهد.
افزون بر آن در چشمانداز نه چندان دور، انتظارها حاکی از آن است که تحریمهای غرب بر صادرات نفت روسیه، بازارهای نفت خام را در ماههای آینده تنگتر کند که احتمالاً به نفع قیمتها خواهد بود.