گرچه مطابق با پیشبینی آژانس بین المللی انرژی تقاضای نفت در سال آینده افزایش مییابد، اما قیمت نفت امروز با کاهش مواجه شد.
به گزارش تجریش آنلاین و به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز پنجشنبه پس از کسب سودهایی از یک رالی سه روزه کاهش یافت، زیرا سیگنالهای جنگطلبانه از سوی فدرال رزرو حتی با بهبود چشمانداز تقاضا، باعث عدم اطمینان در مورد سلامت اقتصادی ایالات متحده شد.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که تقاضای نفت در سال آینده افزایش یابد، این موضوع از کاهش محدودیتهای ناشی از کووید در چین و با شروع کاهش تورم ایالات متحده و جهان نشأت گرفت و موجب افزایش شدید قیمت نفت خام در روز چهارشنبه شد.اما پس از آن که فدرال رزرو لحن جنگطلبانهتری از آنچه بازارها انتظار داشتند به نمایش گذاشت، روند افزایشی قیمت نفت، قطع شد. در حالی که بانک مرکزی نرخ بهره را 50 واحد پایه افزایش داد، البته هشدار داد که هزینههای استقراض در سال 2023 در سطوح بالاتر از حد انتظار خواهد بود.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هشدار داد که این بانک کاهش در رشد اقتصادی ایالات متحده را هدف قرار خواهد داد.
معاملات آتی نفت برنت لندن در ساعت 21:59 به وقت شرقی (02:59 GMT) با 0.9 درصد کاهش به 82.03 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 0.9 درصد کاهش به 76.57 دلار در هر بشکه رسید. اما هر دو قرارداد در این هفته بیش از 7 درصد افزایش یافتند، چرا که نشانههایی مبنی بر کاهش بیشتر تورم ایالات متحده در ماه نوامبر وجود داشت.
افزایش نرخ بهره یکی از بزرگترین وزنهها بر قیمت نفت در سال جاری بود، زیرا علاوه بر اینکه شرایط پولی سختتر شد، دلار قویتر نیز خرید نفت خام را پرهزینهتر کرد. از طرفی، چشمانداز یک روند صعودی پایدار در نرخها، که احتمالاً به تقویت دلار کمک میکند، منجر به تضعیف چشمانداز قیمتها نیز میشود.
در حالی که چشمانداز تقاضا بهبود یافت، جهش غیرمنتظره در ذخایر نفت خام ایالات متحده نشان داد که مصرف کوتاهمدت تحت کنترل در آمده است. ذخایر ایالات متحده در هفتهی منتهی به 9 دسامبر، حتی زمانی که دولت برداشت خود از ذخایر استراتژیک نفت را متوقف کرد، به میزان خیرهکننده 10 میلیون بشکه افزایش یافت.ذخایر بنزین دو برابر سریعتر از هفتهی قبل رشد کرد که این امر به نوبهی خود حاکی از آن بود که تقاضای مصرفکنندگان برای سوخت، تحت فشار باقی مانده است.گفتنی است علیرغم اختلالات عرضه ناشی از نشت در یک خط لولهی نفتی بزرگ کانادا-ایالات متحده، ذخایر همچنان بالا بود. با این حال، انتظار میرود که قطعی خط لوله کیاستون، که هنوز حل نشده است، در نهایت باعث کاهش عرضهی نفت خام آمریکا شود.
از آنجا که سفرهای جادهای و هوایی در اوایل ماه جاری، پس از لغو محدودیتهای ضد کووید توسط دولت افزایش یافت، تقاضای نفت خام در چین نیز نشانههایی از بهبود را به تصویر کشید.اما با توجه به اینکه کشور با افزایش شدید موارد کووید-19 دست و پنجه نرم میکند، بازارها هنوز در مورد زمان بهبود در بزرگترین واردکننده نفت جهان بلاتکلیف هستند.
ادامه
آذر ۱, ۱۴۰۳