رئیس فدراسیون کشتی گفت: ۱۷ ماه تا شروع بازیهای المپیک باقی مانده و از هم اکنون باید کاری برای این قهرمانان و ملی پوشان انجام داد.
به نقل از روابط عمومی فدراسیون کشتی، مراسم تجلیل از کادر فنی و اعضای تیم ملی کشتی آزاد اعزامی به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ آمریکا شب گذشته در سالن کنفرانس فدراسیون کشتی با حضور رئیس فدراسیون و احمد دنیا مالی نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه برگزار شد.
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در ابتدای این مراسم اظهار داشت: احمد دنیامالی رفیق خوب من است، فرمانده جنگ، خانواده شهید و رئیس فدراسیون قایقرانی هم بوده و اگر حضورش ادامه مییافت، مدال المپیک و جهانی میگرفتیم.دنیا مالی اولین نفری بود که پس از رئیس شدنم در کشتی تجربیاتش را به من انتقال داد.
وی با بیان اینکه کشتی خیلی مظلوم است، اظهار کرد: ۸۲.۵ درصد از مدال های ورزش ایران در مسابقات جهانی و المپیک را کشتی کسب کرده که در مجموع ۱۱۵ قهرمان جهان و المپیک و ۳۰۵ مدال جهانی و المپیک داریم و از این حیث رکوردار هستیم.
دبیر با اشاره به اینکه بودجه کشتی نسبت به اثر گذاری و مدال آوری آن خیلی ناچیز است، ادامه داد: با توجه به اینکه ظرفیت کشتی خیلی بالا است و باید در حال حاضر ۳۰ مدال طلا المپیک داشته باشیم اما در عوض در هنگام تخصیص بودجه تنها ۲ تا ۵ درصد به کشتی تعلق دارد.اگر این ۷۰ میلیارد تبصره ۱۴ مجلس نبود، گیر میکردیم چرا که نهایت ۴۰ میلیارد از وزارت و کمیته به ما دادهاند.
رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به اینکه اگر بودجه ای برای کشتی گیران المپیکی می خواهند تخصیص دهند باید از الان انجام دهند، گفت: ۱۷ ماه تا شروع المپیک باقی مانده و از الان امیدوارم کاری برای این قهرمانان انجام دهید نه اینکه در یک ماه مانده به شروع این مسابقات به فکر بیفتند.
دبیر عنوان کرد: بعد از دو سال هنوز جایزه ورزشکاران ما را ندادند آیا ارزش کسی که طلای جهان را می گیرد این است خواهش میکنم که در مجلس موضوع را دنبال کنید و یکی باید باشد بچه ها را کمک کند.
رئیس فدراسیون کشتی در پایان خاطرنشان کرد: در محل برگزاری مسابقات در آمریکا به این بچه ها خیلی بی تقوایی کردند و در یک شرایط سخت تیم ما که تلفیقی از جوانان بود در آمریکا حاضر شد و توانستند دوم شوند و بزرگترین کاری که این بچه ها کردند در مقابل ناسزاهایی که شنیدند صبوری پیشه کردند.
در ادامه احمد دنیا مالی با بیان اینکه یکی از بهترین لحظات زندگی ام است که در محضر شما قهرمانان هستم، گفت: بچه های کشتی در بحث معرفت، مردانگی و … حرف اول را می زنند.
وی ادامه داد: با رصدی که از کشتی دارم، با توجه به اینکه حفظ و تداوم جایگاه خیلی سخت است اما علیرضا دبیر توانسه سبک جدیدی را کشتی بوجود بیاورد و الگویی جهانی برای همه گان رقم زده است.
دنیا مالی ادامه داد: همه نگرانی ما در ورزش این است که ورزشکار تا قهرمان است همه حال او را جویا می شوند اما وقتی آن ورزشکار ورزش را کنار گذاشت کار و مشکلاتش تازه شروع می شود و همه او را فراموش خواهند کرد.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه با اشاره به اینکه ورزش در دنیا به سمت و سویی می رود که نرم افزار در آن خیلی موثر است، گفت: امروزه باید از شبیه سازی استفاده شود و مربیان باید دانش نرم افزاری خود را بالا ببرند و این دانش را به ورزشکاران خود منتقل کنند تا منجر به موفقیت شود و اگر مربی اندازه گیری نکند و آنالیز درست انجام ندهد به نفع حریف کار می کند.
وی اظهار کرد: امروز در حوزه ورزش قهرمانی، ورزشکاری موفق تر است که تسلط ذهن بر بدن و رفع تهدید را داشته باشد یعنی خود شما باید مراقب باشید بعنوان مثال به موقع بخوابید و استراحت کنید و زندگی حرفه ای داشته باشید و کارهای خود را طبق برنامه ریزی انجام دهید تا موفق شوید.
دنیا مالی با تاکید بر اینکه امروزه قهرمان شدن در دنیا کار راحتی نیست، بیان کرد: هزینه ها خیلی بالا می باشد و شرایط خیلی سخت است و با توجه به قوانین جدید کشتی ورزشکار باید در تمام مسابقات شرکت کند تا در رنکینگ جهانی قرار بگیرد و در حال حاضر شرایط برای کسب سهمیه المپیک خیلی سخت شده است.
وی با اشاره به اینکه کشتی ایران ظرفیت بالایی دارد، عنوان کرد: آرزو دارم کشتی ایران بالا بیاید شاید کم کاری از ما بوده اما موضوعی که برای ما اهمیت دارد این است که وقتی شما پرچم ایران را در کشورهای مختلف به اهتزاز در می آورید ما احساس غرور می کنیم و مردم با اشک های شما اشک شوق می ریزند و به شما می بالند.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: با همه ی این مشکلات خیلی خوشحالم و ما این آمادگی را داریم که به کشتی کمک کنیم و امسال نیز هر آنچه که مجلس بتواند مصوب کند با افتخار به کشتی کمک خواهیم کرد وقتی به یک ورزشکار قول داده شود اگر زمانبر باشد آن شیرینی و حلاوت خود را از دست می دهد و وعده ای که داده می شود باید در موعد مقرر انجام شود.
دنیا مالی اظهار کرد: با کارهایی که علیرضا دبیر در طول این چند سال برای کشتی انجام داد ظرفیت این را دارد که کشتی جهان را اداره کند، بودن علیرضا دبیر یک ظرفیت تاریخی است و در آینده از این ایام بعنوان ایام طلایی یاد خواهید کرد.
وی اشتغال ورزشکاران را یک مشکل بزرگ خواند و گفت: باید شرایط شغلی این قهرمانان را فراهم کنیم چون آینده این ورزشکاران مهم است این بچه ها باید با زنجیره کشتی ارتباط داشته باشند و این کشتی گیران باید مربیان آینده باشند و برای ما افتخار است که تلاش کنیم تا در موضوعات مختلف از جمله شغل برای شما کاری کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه که قهرمانی به مقام اول نیست و به مرام پهلوانی است، بیان کرد: اکثر کشتی گیران این خصلت را دارند و همه ی مردم کشتی را با تواضع و فروتنی می شناسند.