گرچه قیمت نفت خام در روز جمعه اندکی افزایش یافت اما ترس از ذخایر آمریکا باعث شد این افزایش دوامی نیابد و به سرعت معکوس شود.
به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز جمعه اندکی افزایش یافت، اگرچه دیری نپائید که به دلیل ترس از آمریکا به سمت کاهش هفتگی شدید پیش رفت. در این بین، رکود اقتصادی همراه با عدم اطمینان در مورد بهبود اقتصادی در چین بر چشمانداز کوتاهمدت تقاضای نفت، تاثیر گذاشته است.
معاملات آتی نفت برنت با 0.1 درصد افزایش به 82.31 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت تا ساعت 21:17 به وقت محلی (02:17 به وقت گرینویچ) با 0.2 درصد افزایش به 76.00 دلار در هر بشکه رسید. قرار بود هر دو قرارداد در این هفته بین 4 تا 5 درصد از دست بدهند و این در واقع، دومین هفتهی متوالی آنها با رنگ قرمز است.
با نگاهی به رویدادهای هفتهی گذشته، میتوان به وضوح مشاهده کرد که در اوایل این هفته قیمتها کمی از ضعف دلار تسکین یافتند، اما این روند در روز پنجشنبه به سرعت معکوس شد؛ چرا که به دنبال پیشبینی دادههای حقوق و دستمزد غیرکشاورزی در ژانویه، ارزش دلار افزایش یافت.بازارها نگران بودند که قدرت در بازار کار، علاوه بر آنکه تورم را برای مدتی طولانیتر از حد انتظار بالا نگه دارد، باعث افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو نیز شود. بانک مرکزی خاطرنشان کرد در حالی که تورم در ماههای اخیر کاهش یافته بود، این بانک همچنان ناگزیر است نرخها را افزایش دهد تا بتواند فشار قیمتها را بیشتر مهار کند.از قرار معلوم، نرخهای بهرهی بالا در سال جاری، به شدت بر اقتصاد ایالات متحده تاثیر میگذارد که منجر به بروز نگرانیهایی مبنی بر این موضوع نیز میشود که تقاضای نفت خام ممکن است در بحبوحهی یک رکود بالقوه تضعیف شود.
از سوی دیگر، افزایش نرخ بهره در بریتانیا و منطقهی یورو نیز بر بازارهای نفت خام تأثیر گذاشته است و سرمایهگذاران اکنون برای رکود بالقوهی اقتصادی در این دو منطقه موضع میگیرند. هر دو بانک انگلستان و بانک مرکزی اروپا در این هفته هشدار دادند که نرخ بهره بیشتر در دستور کار خواهد بود.
بازارها همچنین نسبت به بهبود تقاضای چین نامطمئن شدند، زیرا بررسیهای اقتصادی منتشرشده در این هفته نشان داد برخی از جنبههای بزرگترین واردکنندهی نفت جهان پس از لغو اقدامات ضد کووید، همچنان در تلاش برای بهبودی هستند.یک نظرسنجی خصوصی در روز جمعه حاکی از آن بود که بخش خدمات گستردهی این کشور در ژانویه به انتظارات گذشته بازگشت. این قرائت تا حدی ناشی از بهبود سفرهای چینی بود که میتواند از افزایش تقاضای سوخت در این کشور خبر دهد.اما گزارش رویترز نشان داد که واردات سوخت این کشور در ژانویه نسبت به ماه قبل کاهش یافته است.در جبههی عرضه، ذخایر نفت ایالات متحده برای ششمین هفتهی متوالی بیش از حد انتظار رشد کرد که نشان از مازاد عرضهی بالقوه در کشور دارد. چنین روندی احتمالاً هرگونه افزایش کوتاهمدت در قیمت نفت خام را محدود خواهد کرد.سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت و متحدانش (اوپک پلاس) طی نشست اخیر، سطح تولید خود را بدون تغییر نگه داشت و پس از کاهش تولید در اواخر سال 2022، حمایت کمی از بازارهای نفت خام ارائه کرد.در کنار اینها، صادرات سوخت روسیه نیز علیرغم محدودیت قیمتی که اخیراً توسط غرب اعمال شده، افزایش یافته است.