توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر که یکی از برنامههای وزارت نیروی دولت سیزدهم است و موثرترین راه کاهش گازهای گلخانهای است، بر این اساس ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر کشور با رشد ۲ درصدی به ۱۰۲۸ مگاوات رسید.
تلاش برای افزایش سهم نیروگاههای تجدیدپذیر در تولید برق کشورمان از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.
همان روزها «علیاکبر محرابیان» وزیر نیرو از تلاش برای افزایش ۳۵ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق نیروگاهها خبر داد که ۱۰ هزار مگاوات آن از محل انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود.
وی با بیان اینکه دولت برنامهای چهار ساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر دارد، خاطرنشان کرد: بازار توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایران، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژیهای تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیستتوده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخهای تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایهگذاران است.
وزیر نیرو ادامه داد: ایران از قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی برخوردار بوده و فرصت اقتصادی مناسبی برای سرمایهگذاران حوزه تجدیدپذیر برای ایجاد مزارع تجدیدپذیر فراهم کرده است.
پس از آن بود که رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با کمک سرمایهگذاران بخش خصوصی ساخته میشود.
«محمود کمانی» افزود: این میزان نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر در بازه زمانی چهار ساله ساخته خواهد شد.
وی ادامه داد: انرژیهای تجدیدپذیر کشورمان شامل خورشیدی، بادی، برقآبی کوچک، زیستتوده و توربین انبساطی است که همه اینها فقط یک درصد سهم نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده است که سهم بسیار ناچیزی است. اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر کشور نزدیک به ۹۰۰ مگاوات است که ۳۱۰ مگاوات آن نیروگاه بادی و ۳۹۰ مگاوات خورشیدی است.
اوایل آبانماه پارسال وزارت نیرو ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را ۹۷۰ مگاوات اعلام کرده بود. ظرفیت کل نیروگاههای تجدیدپذیر کشور با رشد حدود ۲ درصدی به رقم ۱۰۲۸.۰۵ مگاوات رسید.
دی ماه پارسال محرابیان گفت: ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور از یک هزار مگاوات فراتر رفته است.
آخرین گزارش سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق نشان از آن دارد که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر موجب جلوگیری از انتشار ۳۴ هزار تن گاز گلخانهای در کشورمان شده است.
همچنین این نوع انرژی ۱۶ معادل میلیون متر مکعب صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی به همراه داشته است.
استفاده از انرژیهای تجدید پذیر یک مزیت دیگری که دارد بینیازی به آب است که بهمن ماه سال گذشته استفاده از این نوع انرژی سبب صرفه جویی در مصرف آب به میزان ۱۳ میلیون لیتر شده بود.
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر سبب خواهد شد علاوه بر آنکه منابع انرژیهای فسیلی برای آیندگان ذخیره شود هوای شهرها از آلودگیها نجات یابد و محیط زیست هم سالم بماند.