تیم فناور مستقر در پارک فناوری دانشگاه تهران به دانش فنی ساخت تجهیزات پستهای فوق توزیع دست یافتند و به ادعای آنها قادرند تمامی رلههای پست توزیع را به همراه پروتکلهای مورد نیاز پستهای فوق توزیع، تامین کنند.
محمدحسن زاهدی، عضو هیات مدیره یکی از گروههای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تست و آزمونگر جامع تجهیزات فشار قوی را از محصولات این شرکت دانست که موفق به بومیسازی آن شدهاند.
وی رلههای حفاظتی را از دیگر محصولات تولیدشده در این شرکت دانست و یادآور شد: ما این ادعا را داریم که قادر هستیم تمامی رلههای پست توزیع را به همراه پروتکلهای مورد نیاز پستهای فوق توزیع، تامین کنیم.
زاهدی رلههای حفاظتی را شامل یک تجهیز سختافزاری به همراه الگوریتمهای آن توصیف کرد و ادامه داد: با استفاده از این تجهیزات ما پارامترهای ولتاژ جریان و یکسری سیگنالهای دیجیتال را اندازه گیری میکنیم و به کمک الگوریتمهای حفاظتی که پیادهسازی شده است، میتوانیم انواع خطاهایی که در شبکه قدرت رخ میدهد را شناسایی کنیم و بر اساس آن دستور قطع برق صادر شود.
عضو هیات مدیره این گروه فناور با بیان اینکه در پستهای فوق توزیع (پست برق فشار قوی) رلههای متنوعی به کاربرده میشود، خاطر نشان کرد: ما میتوانیم رلههای متنوع با کاربردهای مختلف را برای پستهای فوق توزیع تولید کنیم.
وی از تجاریسازی این محصول خبر داد و افزود: تاکنون بیش از ۳ هزار دستگاههای مختلف رلههای حفاظتی را تجاریسازی کردهایم.
به گفته وی، آنها نسل جدیدی از از رلهها را به تولید رساندهاند که به تجاریسازی نرسیده است.
زاهدی ادامه داد: این تجهیزات تا ۵ سال قبل وارداتی بودهاند، ولی اکنون چندین شرکت ایرانی از جمله ما اقدام به تولید این محصول در کشور کردیم.
زاهدی مشتری این محصول را وزارت نیرو و شرکتهای تابعه آن مانند شرکت توزیع و برق منطقهای و همچنین شرکتهای نفت و گاز ذکر کرد.