کله جوش غذای کجاست؟
کله جوش یکی از غذاهای سنتی است که در شهرهای حاشیه کویر بیشتر مصرف میشود. اصفهان، یزد، قزوین و خراسان جنوبی شهرهایی هستند که این غذا در آن مناطق محبوبیت بیشتری دارد و خاستگاه آن است. کلهجوش طبعی گرم دارد و سرشار از کلسیم و فسفر است! به همین سبب بیشتر در ماههای سرد سال خورده میشود.
فوتوفنهای طرز تهیه کله جوش
یکی از نکاتی که باعث خوشمزهتر شدن کال جوش میشود این است که آن را با کشک محلی تهیه کنید. کشک پاستوریزه خیلی مناسب تهیه این غذا نیست. برای تهیه کله جوش از ماست و دوغ هم استفاده میشود که طعم و مزه آن به پای کال جوش با کشک نمیرسد. در بعضی از مناطق این غذا را با گوشت چرخ کرده هم درست میکنند.
برای اینکار کافیست گوشت را با یکی دو عدد پیاز و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و با آن کوفته ریزه درست کنید. کوفتهها را ابتدا در روغن سرخ کنید و سپس بگذارید با بقیه مواد بپزند.
طرز تهیه کله جوش
مواد لازم
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 2 تا 3 قاشق سوپخوری گردوی خرد شده
- 200 گرم کشک
- 2 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- روغن
- نمک
- زردچوبه
دستور العمل
-
پیاز را نگینی خرد کنید و باکمی روغن تفت بدهید تا طلایی شود.
-
بعد از اینکه رنگ پیازهای خرد شده طلایی شد زردچوبه و نمک و فلفل را اضافه کنید و با پیاز مخلوط کنید.
-
سپس گردو خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.
-
در یک ظرف جداگانه با کمی روغن نعناع خشک را برای 1 دقیقه تفت بدهید. دقت کنید که حرارت زیاد نباشد که نعناع بسوزد.
-
سپس نعناع داغ را به پیاز اضافه کنید و دو پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه با هم بجوشند.
-
کشک را با یک پیمانه آب رقیق کنید و بعد به ترکیب پیاز و نعنا داغ در حال جوشیدن اضافه کنید.
-
اجازه دهید برای چند دقیقه کشک هم با بقیه مواد بجوشد و بعد از روی حرارت بردارید و با نان سرو کنید.