دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: تلاش میکنیم بودجه فدراسیونها را نسبت به سال قبل دو برابر کنیم.
به گزارش خبرنگار ورزشی ، مناف هاشمی پس از نخستین جلسه هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در سال ۱۴۰۲ با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: ابتدا سال جدید را خدمت همه عزیزان تبریک عرض میکنم.اولین جلسه هیات اجرایی کمیته المپیک در سال جدید امروزچهارشنبه ۱۶ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد. سه دستور جلسه داشتیم که مختصر عرض میکنم، اولین موضوع بحث شاخص های توضیع اعتبارات و کمک کمیته ملی المپیک به در واقع فدراسیون های المپیکی، آسیایی و فدراسیون هایی که در آینده میتوانند زمینه ای داشته باشند برای رقابت ها و رویدادهای بین المللی، آسیایی و نهایتا المپیک.
وی در ادامه افزود: پیش بینی که ما داشتیم در بحث بودجه و تلاش هایی که صورت گرفته به هرحال بودجه کمیته ملی المپیک نسبت به سال قبل بهتر شده است، بخاطر اینکه ما رویداد بازی های آسیایی هانگژو چین را داریم و یک رقمی را سازمان برنامه برای ما تصویب کرد. همچنین در مجلس هم تلاش هایی شده است که این ارقام به هرحال جدول نهایی آن به ما ابلاغ نشده است اما امیدوار هستیم که نیازهای کمیته ملی المپیک برای رویدادهای بین المللی و کسب سهمیه المپیک در سال ۱۴۰۲ باتوجه به تورم و گرانی هایی که در حوزه های ارزی و … داشتیم ما را دچار مشکل نکند. اما با این حال عدد مصوبی که سال قبل داشتیم برای پرداخت آن، پیش بینی ما این است که برای امسال دو برابر آن را به فدراسیون ها پرداخت کنیم، در واقع با صددرصد رشد پرداخت کنیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه افزود: در خصوص شاخص های توزیع اعتبارات، بین اعضا هیات اجرایی بحث های مختلفی شده و نهایتا به این توافق رسیدیم که ظرف یک هفته آینده سه نفر از اعضا هیات اجرایی در جلسات مرکز نظارت ما با مسولیت بنده در کمیته ملی المپیک بتوانیم به یک جمع بندی برسیم که شاخص های فدراسیون ها را نهایی کنیم، در جلسه بعدی هیات اجرایی سهم فدراسیون ها مشخص شود تا بتوانیم پرداخت های خودمان را امسال در چارچوب قاعده، قانون و شاخص های علمی بتوانیم پرداخت کنیم که فشارها و در واقع تلاش های موردی فدراسیون ها ما را مجور نکند که به هرحال این فدراسیون چقدر پرداخت کنیم و به آن فدراسیون چقدر پرداخت کنیم.بحث ها در مرکز نظارت کارشناسی می شود و بانظر نمایندگان خیات اجرایی تصمیم گیری می شود.
دبیر کل کمیته ملی المپیک در این جلسه در خصوص معرفی نمایندگان کمیته ایران و نمایندگان ایران در شورای المپیک آسیا که دوره آنها به پایان رسیده صحبت و در مورد اسامی پیشنهادی بحث شد. برخی افراد گذشته با رویکرد علمی و توانمندی که داشتند، حفظ و برخی افراد جدید نیز پیشنهاد شدند و ظرف چند روز آینده به شورای المپیک آسیا معرفی می شوند. برای مثال کمیسیون رسانه که عبدالهی بودند و خانم منوچهری در محیط زیست حفظ شدند و افراد جدیدی در کمیسیون مالی، ورزشکاران و بین المللی معرفی شدند. تلاش می کنیم تا ۱۲ عضو را به عنوان نماینده در شورای المپیک آسیا داشته باشیم.
وی در ادامه صحبت های خود اظهار داشت: موضوع سوم در جلسه هیات اجرایی مربوط به ضرورت استفاده از مربیان خارجی در رشته هایی است که ما را صاحب مدال میکنند. در این خصوص سه نفر اعضای هیات اجرایی و دو نفر از کمیته در مرکز نظارت بر تیمهای ملی کارشناسی می کنند و بر اساس آن این کمیسیون تصمیم می گیرند. حدود ۱۵ میلیارد برای این کمیسیون کنار گذاشته شده است.
وی در مورد اولویت استفاده از مربیان ایرانی گفت: ترجیح ما این است که از مربیان داخلی است اما در برخی رشته ها این ضرورت است تا همپای کشورهای خارجی باشیم. در مورد فوتبال صحبت شد رییس کمیته، بنده، جامعه المپیکی، جامعه ورزش و فوتبال دوستان انتظار دارند تا تیم امید در بازیهای آسیایی و کسب سهمیه المپیک موفق باشد. از پیشنهاد ما چند ماه گذشته و لازم است تصمیمات لازم در فدراسیون گرفته شود. با این سطح فوتبال که امروز داریم می توانیم در آسیا به جایگاه خوبی برسیم.از روز اول این دغدغه و درخواست ما بود و با وجود اینکه بعد از چند جلسه به توافق رسیدیم مشخص نیست به چه دلیلی انجام نشده است. فدراسیون فوتبال باید پاسخگو باشد و پاسخگوی افکار عمومی و اصحاب رسانه باشند.
Safavi:
دبیر کل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سوال که چرا امروز جلسه فوق العاده تشکیل شد، گفت: تشخیص رییس کمیته ملی المپیک است که هر زمان لازم بود، جلسه فوق العاده تشکیل شود. زمان ثبت نام کمیته شورای المپیک آسیا نزدیک بود و طبیعی بود که اگر برای جلسه بعدی صبر می کردیم دیگر فرصتمان کم تر بود و برای همین امروز جلسه فوق العاده تشکیل شد و باید مشورت می کردیم و بعد با آسیا رایزنی می کردیم و برای همین قرار شد که این جلسه امروز برگزارشود.
ضمن اینکه فروردین ماه توزیع اعتبار داریم و هر چه شاخص ها زودتر مشخص شود، تکلیف پرداخت ها مشخص می شود. منابعی که فدراسیون ها از کمیته ملی المپیک می گیرند، بزرگ نیست چون
وی با اشاره به اینکه تمام فدراسیون ها از پنج منبع تامین اعتبار می شوند گفت: همه فدراسیون ها از پنج منبع تامین اعتبار می شوند و تنها ما به آنها اعتبار نمیدهیم. بالاترین پول اعتبارات دولتی است که از طریق وزارت ورزش وجوانان به همه فدراسیون ها توزیع می شود. مقداری هماز فدراسیون های جهانی دریافت میکنند و از برند رشته و اسپانسر ها هم دریافت میکنند که متناسب با رشته متفاوت است، مثلا این منابع در فوتبال و والیبال و کشتی، تکواندو و وزنه برداری بیشتر است. ضمن اینکه نقش کمیته ملی المپیک کمک به فدراسیونها در رویداد ها و بازی ها است و مازاد آن با تعیین شاخص به فدراسیون ها کمک می شود. توقع فدراسیون ها این است که هر کدام در بالاترین جایگاه در دریافت بودجه باشند اما تشخیص مدال آوری، تجهیزات، کسب سهمیه و سایر موارد به عنوان شاخص مورد توجه است. در بودجه کشور نیز می بینید در شاخص ها اختلاف نظر است اما در نهایت به نقطه واحد می رسند.
وی در ادامه افزود: بودجه ما امسال ۵۱۰ میلیارد تومان است که سال قبل ۲۳۹ میلیارد بوده است، در واقع صددرصد رشد داشته، اما این مبلغ کافی نیست و از طریق مجلس نیز پیگیری می کنیم. در مورد ارز هم مکاتبه می کنیم که ارز ۲۸۵۰۰تومانی بدهند که البته بعید است محقق شود. محاسبه ارزی بانک مرکزی بر اساس ارز ۴۲ هزار تومانی است. چون اکثر اعزام ها ارزی است، نیازمند تامین ارز هستیم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک در خصوص پرداخت مابه تفاوت ریالی بورسیه ورزشکاران، گفت: پیش از عید در هیات اجرایی تصمیم گرفتیم ما به تفاوت را هر چند رقم پرداختی طبق توافق بوده است، را تا رقم ۵۰ هزار تومان از منابع داخلی کمیته بپردازیم.
وی در خصوص جلسه ioc خاطر نشان کرد: آنها جلسه هیات اجرایی دارند و هر بار ورزش کشورها را بررسی میکنند. پیش بینی می شد گزارش و توضیح ما نیز در این جلسه مطرح شود و آنچه اعلام شده از گزارش ما نسبتا قانع شدند و از کمیته ملی المپیک ایران خواستند که روی مسائل ورزشکاران بیشتر نظارت کنند و کمیته ایران کمک کند تا مشکلی برای جامعه ورزش ایجاد نشود. ما هم باید توجهات را بیشتر و با IOC هماهنگ باشیم و از ورزشکاران حمایت کنیم.
هاشمی در پاسخ به این سوال که امکان تعلیق ایران با توجه به اینکه اعلام کردند در مورد حضور ایران در المپیک پاریس تصمیم میگیرند، وجود دارد، گفت: خیر، چنین چیزی را استنباط نمی کنیم. آنها در هر مقطع می توانند در مورد هر کشوری بررسی کنند. هر اقدامی که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک لازم بوده در مورد ورزشکاران انجام شده است.
وی در پاسخ به اینکه قرار بود بعد از برگزاری انتخابات هندبال، در خصوص آکادمی ملی المپیک و حضور پاکدل در آکادمی تصمیمگیری شود،گفت: هیچبحثی در مورد این موضوع نداشتیم و جلسه مرتبط با نمایندگان در آسیا بود. قطعا رییس باید تصمیم بگیرد و بر اساس توافقاتی که اشاره کردید، بهترین تصمیم را بگیرند و من هم اطلاع رسانی می کنم.
وی در خصوص وضعیت فدراسیونهای اعزامی به بازیهای آسیایی گفت: بیش از سی جلسه با فدراسیونها داشتیم. قرار است کاروان کیفی اعزامشود و با هزینههای سنگین نمیتوان مانند سنوات قبل اعزام داشته باشیم. ثبت نام اولیه برای ۳۰ رشته در فروردین ماه انجام شده است و تا خرداد فرصت داریم تا اصلاحات را انجام دهیم و افزایش و کاهش داشته باشیم. بازدید ها و آنالیزها در مرکز نظارت در حال انجام است آنها که باید افزایش یابد را افزایش می دهیم. برخی فدراسیونها نتوانستند کمیته را قانع کنند. در حوزه البسه، تجهیزات، ثبت نام و جلسات با مسیولین برگزاری بازی ها و بازدیدهای میدانی کارها انجام شده و عقب نیستیم.
در تلاشیم با همه سختی ها ومشکلات ابتدا جایگاه ایران را در آسیا حفظ و سپس ارتقا دهیم. مرز کاروان ایران را حدود ۶۰۰ نفر ببینید. عدد دقیق نمی توانم عنوان کنم چون تغییر خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه اخیرا برای خیلی از رشته ها و جودو مشکلاتی برای اعزام سرباز قهرمانان به مسابقات پیش آمده، با توجه به اعزام کاروان ایران به بازیهای آسیایی برای رفع این مشکل رایزنی های لازم صورت گرفته است یا خیر، گفت: واقعیت این است که به چنین چیزی برنخورده ایم و ورود نداشته ایم، اما اگر هر فدراسیونی چنین موضوعی را مطرح کند به عنوان دستور کار دنبال میکنیم. کما اینکه این طور مباحث را گاها فدراسیونها از طریق وزارت ورزش که نقطه حاکمیتی کشور را از آنجا دنبال میکنند مثل آیین نامه سرباز قهرمان و استخدام ورزشکاران و قهرمانان را از وزارت ورزش و جوانان دنبال میکنند.