دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ به عنوان مهمترین گردهمآیی نوآوران و فناوران به زودی و به مدت چهار روز در فضای پارک فناوری پردیس میزبان علاقمندان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ، نمایشگاه اینوتکس محلی برای گردهمآیی علاقمندان به نوآوری و فناوری است، اما برگزارکنندگان نمایشگاه هدف اصلی این رویداد در ۱۱ دوره از برگزاری این گردهمآیی فناورانه را حضور شرکتهای نوآور و استارتاپهای منطقه جنوب غرب آسیا در پارک فناوری پردیس دانسته و از بازدید ۱۳۰ هزار نفر از این نمایشگاه در طول برگزاری این دوره ها خبر دادهاند.
دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳، ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در پارک فناوری پردیس میزبان علاقمندان است. روند ثبت نام برای شرکت در این نمایشگاه از بهمن گذشته آغاز شده بود و تا ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۲ ادامه داشت.
مهمترین دستاورد شرکت در این رویداد ملی قرار گرفتن ایده های نو و کسب و کارهای نوین در معرض دید سرمایه گذاران و البته جهش در توسعه سرمایه گذاری و در ادامه پیشرفت است.
بخشهای مختلف و متنوع اینوتکس ۲۰۲۳
نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ بخشهای مختلفی دارد. اختصاص بخشی برای سخنرانی بانوان کارآفرین با عنوان بانوان پیشگام از بخشهای اینوتکس ۲۰۲۳ است. در این بخش فضایی فراهم شده تا بانوان کارآفرین با برگزاری نشستهایی تجربیات خود را ارائه دهند، ضمن آنکه در این بخش جزییات و چالشهای کارآفرینی از دیدگاه بانوان مطرح میشود.
افزون بر این، رویداد نکستیشن (NEXTAION ایستگاه آینده) اردیبهشت ماه همزمان با برگزاری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ در پارک فناوری پردیس با موضوع دگرگونی زندگی مردم متاثر از فناوریهای جدید برگزار میشود. دگرگونی دنیا توسط هوش مصنوعی و حذف مشاغل کنونی از جمله موضوعاتی است که در این بخش از اینوتکس به آن پرداخته میشود.
رویداد ۲ روزه ایستگاه آینده که برای سومین سال متوالی در نمایشگاه اینوتکس برگزار میشود، با حضور حدود ۴۰ متخصص در حوزههای مختلف دانش و فناوری، پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی، آینده متأثر از فناوریهای جدید را بررسی میکند. گسترش فناوریهای دیجیتال، بازسازی جهان فیزیکی با فناوریهای نو، تغییرات فناورانه در بدن و ذهن انسان و اثرات فناورانه در یکپارچه شدن محیط زیست، محورهایی است که در قالب سخنرانی و پنل توسط کارشناسان و آیندهپژوهانی از ایران و جهان به آنها پرداخته می شود.
همچنین نمایش فیلمهای مستند با موضوعات اعلام شده در برنامههای این رویداد قرار دارد. ایستگاه آینده امسال از دریچه دو عنوان اصلی هوش مصنوعی و زندگی دیجیتال به آینده نگاه می کند و از این طریق به دگرگونی شرکت ها و زندگی ها می پردازد.
اینوتکسپیچ یکی از بخشهای جانبی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ است و در این رقابت جذاب و هیجان انگیز استارتاپ های مناطق مختلف کشور ایده ها و کسب و کارهای نوین خود را در حضور سرمایه گذاران ارائه میکنند. امتیازدهی به استارتاپ های شرکت کننده در این رقابت نیز توسط داوران مطرح ایرانی و بین المللی انجام میشود. رقابت اینوتکس پیچ برای ششمین سال متوالی در حال برگزاری است و امسال این رقابتها در پنج استان اصفهان، هرمزگان، خراسانرضوی، اردبیل برگزار می شود.
رویداد بینالمللی تامینمالی نوآوری و فناوری (FINOTEX) از دیگر بخشهای این نمایشگاه است که اولین دوره آن برگزار میشود. یکی از لازمههای اساسی برای توسعه محصولات فناورانه و نوآورانه، تجاریسازی آنها و رونق شرکتهای دانشبنیان، ایجاد بسترها و زمینههای سرمایهگذاری است. معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف معرفی ظرفیتهای تامین مالی و فرصتهای سرمایهگذاری برای رشد حداکثری تولیدات دانشبنیان و جذب منابع مالی جدید به عرصه اقتصاد دانش بنیان، در این دوره برای اولین بار، رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری را با عنوان اختصاری فینوتکس برگزار میکند.
کافه سرمایه اینوتکس، نیز به عنوان یکی دیگر از بخشهای این نمایشگاه فرصتی ویژه برای صاحبان شرکتهای نوپا و استارتاپها برای جذب سرمایه و مذاکره با سرمایهگذاران است. شرکتکنندگان و غرفهداران نمایشگاه با توجه به میزان سرمایه مورد نیاز و حوزه فعالیت و خدماتشان به سرمایهگذاران متناظر معرفی شده و جلسات ویژهای برای آنها ترتیب داده خواهد شد. ثبتنام در کافه سرمایه، فقط برای افرادی مجاز است که به عنوان بازدیدکننده یا غرفهدار نامنویسی کرده باشند. سال گذشته حدود ۴۵ میلیارد ریال سرمایهگذاری موفق در این بخش انجام پذیرفت.
ارائه نیازهای فناورانه یا ریورسپیچ (Reverse Pitch) نیز بخشی از این نمایشگاه است که در آن صنعتگران و شرکتهای مختلف به بیان نیازهای خود میپردازند. در میان حاضران نیز از شرکتهای فناور و کسانی که توانایی پاسخ دادن به این نیازها را دارند، دعوت میشود تا راهحلهای خود را متناسب با نیاز مطرح شده ارائه دهند. لذا در این بخش از شرکتها، استارپها و ایده پردازان فعال در حوزههای مختلف که میتوانند پاسخ درخور نیازمندیهای صنایع را ارائه دهند، از همین طریق دعوت به عمل میآید تا در این رویداد شرکت کنند.
استیج اینوتکس نیز به عنوان بخشی دیگر از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳، بیش از ۳۰ ساعت سخنرانی، پنل و گفتوگوی هیجانانگیز و چالشی با هدف فرهنگسازی کارآفرینی، شنیدن ناشنیدهها و همچنین ایجاد انگیزه در جوانان با محوریت موضوعاتی همچون تابآوری کسبوکارها، چالشهای پیش روی اکوسیستم، فینتک یا فناوریهای مالی (Fintehch)، فناوریهای تحولساز، سرمایههای انسانی، آنچه دیگر نمیتوان از آن غافل شد (اهمیت مدیران مالی) و پنجرههای آینده را دربرمیگیرد.
بر اساس اطلاعات دبیر نمایشگاه ۴۵۰ استارتاپ و شرکت دانشبنیان امکان حضور در اینوتکس ۲۰۲۳ را دارند. سال گذشته در بخش ریورز پیچ این نمایشگاه تعداد ۶ قرارداد و هفت تفاهم نامه به ارزش ۳۶۰ میلیارد ریال منعقد شد. همچنین تامین مالی جمعی ۴۵ میلیارد ریالی و جذب سرمایه ۱۵ میلیارد ریالی از دستاوردهای اینوتکس ۲۰۲۲ بود.
نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ میزبان میهمانانی از حدود ۲۰ کشور از سراسر جهان بود که ۵۹ درصد از آنها برای نخستین بار در این رویداد حاضر شدند.