دانشمندان اعلام کردند که ChatGPT میتواند به توانمندسازی بیماران و بهبود سواد سلامت برای جمعیتهای مختلف کمک کند.
به نقل از نیوزمدیکال، یک مطالعه جدید توسط محققان مرکز پزشکی سیدرز-سینای توضیح میدهد که چگونه چت بات ChatGPT میتواند با ارائه اطلاعات آسان و قابل درک در مورد دانش اولیه، شیوه زندگی و درمانهای این شرایط، به بهبود نتایج سلامتی بیماران مبتلا به سیروز و سرطان کبد کمک کند.
این یافته ها که در مجله بالینی و مولکولی کبدی منتشر شده است، پتانسیل سیستم هوش مصنوعی را برای ایفای نقش در عملکرد بالینی برجسته می کند. بیماران مبتلا به سیروز و یا سرطان کبد و مراقبان آنها اغلب دارای نیازهای برآورده نشده هستند و دانش کافی در مورد مدیریت و پیشگیری از عوارض بیماری خود ندارند. دانشمندان دریافتند که ChatGPT میتواند به توانمندسازی بیماران و بهبود سواد سلامت برای جمعیت های مختلف کمک کند.
بیماران مبتلا به سرطان کبد و سیروز( بیماری کبدی مرحله پایانی که عامل خطر اصلی برای شایع ترین شکل سرطان کبد)اغلب به درمان گسترده ای نیاز دارند که مدیریت آن می تواند پیچیده و چالش برانگیز باشد.
پیچیدگی مراقبت های مورد نیاز برای این جمعیت بیمار، توانمندسازی بیمار با دانش در مورد بیماری خود را برای نتایج بهینه ضروری می کند. در حال حاضر منابع آنلاین برای بیماران و مراقبان وجود دارد، اطلاعات موجود اغلب طولانی و درک آن برای بسیاری دشوار است.
الکساندر کو، مدیر پزشکی پیوند کبد سیدرز-سینای اشاره کرد که مدل های هوش مصنوعی آموزش شخصی می تواند به افزایش دانش و آموزش بیمار کمک کند. یکی از آن ها ChatGPT است که مخفف ترانسفورماتور از پیش آموزش دیده مولد است. این ربات به دلیل متن انسان مانند خود در مکالمات ربات چت که کاربران می توانند هر درخواستی را وارد کنند محبوب شده است و بر اساس اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده خود پاسخی ایجاد می کند.
قبلاً نوشتن گزارش های اولیه پزشکی و پاسخ صحیح به سؤالات معاینه دانشجویان پزشکی پتانسیل خاصی را برای متخصصان پزشکی داشته است. ChatGPT نشان داده است که قادر به ارائه پاسخ های حرفه ای و در عین حال بسیار قابل درک است.
مدل هوش مصنوعی همچنین توصیههای کاربردی و مفیدی را به بیماران و مراقبان در رابطه با گامهای بعدی سازگاری با تشخیص جدید ارائه میدهد.
دانشمندان برای سنجش توانایی این چت بات از او 164 سوال متفاوت پرسیدند و نتیجه را با استفاده از یک متخصص انسانی بررسی کردند که حدود 77 درصد از سؤالات را به درستی پاسخ داده بود و سطوح بالایی از دقت را در 91 سؤال از دسته های مختلف ارائه کرد. متخصصان گفتند که 75 درصد از پاسخ ها برای دانش پایه، درمان و سبک زندگی جامع یا صحیح، اما ناکافی بودند. با این حال، این مطالعه شکی باقی نگذاشت که توصیه یک پزشک برتر از چت بات است.
برنان اشپیگل مدیر تحقیقات خدمات بهداشتی سیدرز-سینای گفت:« هنوز تحقیقات بیشتری برای بررسی بهتر این ابزار در آموزش به بیمار مورد نیاز است، اما ما معتقدیم ChatGPT یک ابزار کمکی بسیار مفید برای پزشکان است ( نه یک جایگزین ). این ابزار کمکی دسترسی به اطلاعات سلامت قابل اعتماد و دقیق را فراهم می کند. ما امیدواریم که این چت بات بتواند به پزشکان در توانمندسازی بیماران و بهبود سواد سلامت برای بیمارانی که با شرایط چالش برانگیزی مانند سیروز و سرطان کبد مواجه هستند، کمک کند.»