بامیه عسلی یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه و محبوب ماه رمضان است که پایه ثابت سفره افطار محسوب میشود.
یکی از شیرینیهای سنتی و پرطرفدار ماه رمضان بامیه است که پای ثابت سفرههای افطار محسوب میشود. قدمت بامیه و پیدایش آن در ماه رمضان به زمان ناصرالدین شاه قاجار برمیگردد. این شیرینی به اندازهای محبوب بود که آن را به عنوان هدیه نزد شاه میآوردند. میتوان گفت یکی از دلایلی که این شیرینی بیشتر در ماه رمضان خریداری و میل میشود، شیرینی و شربت آن است؛ زیرا برای روزه دارانی که ساعتهای طولانی تا افطار را گذراندهاند، هیچ چیز مانند یک ماده غذایی شیرین نمیتواند کمبود انرژی و قند خون پایین را جبران کند.
شما میتوانید به راحتی در منزل با رعایت نکاتی که در ادامه این مطلب با شما به اشتراک میگذاریم، بامیه عسلی خوشمزه و بازاری را تهیه کنید.
مواد لازم:
کره یا روغن جامد: ۲۵ گرم
آرد سفید: ۱ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
عسل یا شربت بار: یک قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن
مواد لازم برای تهیه شربت بار
شکر: دو لیوان
آب: یک لیوان
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه بامیه عسلی
مرحله اول: کره، آب و شربت بار (یا عسل) را داخل یک ماهیتابه میریزیم و روی اجاق گاز میگذاریم. شعله را کم میکنیم تا محتویات ماهیتابه به جوش بیاید. وقتی مواد جوش آمد، آرد را یک مرتبه اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا آرد جمع شود و شکل خمیر به خود بگیرد. شعله اجاق گاز باید کم باشد. این مرحله که به آن داغ زدن میگویند، بسیار اهمیت دارد. به مدت پنج تا ده دقیقه به کمک یک قاشق چوبی خمیر را داخل ماهیتابه مدام پهن و جمع میکنیم. این کار باعث میشود آب داخل خمیر خشک شود.
مرحله دوم: خمیر داغ را داخل کاسه میریزیم و کنار میگذاریم تا خنک شود و از حرارت بیافتد. سپس یک تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه میکنیم و با دست یا همزن مواد را هم میزنیم. وقتی خمیر مقداری حالت پورهای پیدا کرد، تخم مرغ دوم را اضافه میکنیم و باز هم میزنیم. این خمیر مقداری حالت چسبندگی دارد که طبیعی است.
مرحله سوم: در این مرحله روغن را داخل ماهیتابه میریزیم و اجاق را روشن نمیکنیم. خمیر آماده را داخل قیف میریزیم و با ماسوره مخصوص بامیه یکی یکی بامیهها را داخل روغن سرد میاندازیم. از آنجایی که این خمیر چسبنده است، باید برای جدا کردن از ماسوله، خمیر را قیچی کنید تا داخل ماهیتابه بیافتد. سپس ماهیتابه را روی اجاق گاز و با حرارت کم قرار بدهید تا سرخ شوند. وقتی بامیهها طلایی شدند، آنها را از ماهیتابه بیرون بیاورید و مستقیم داخل شربت سرد بیاندازید و چند دقیقه بعد آن را توی صافی بگذارید تا شربت اضافه چکیده شود.
به گزارش وب گاه فرادید، دو لیوان شکر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بگذارید روی شعله اجاق گاز تا با شعله کم جوش بیاید. شربت باید حدود بیست دقیقه جوش ریز بخورد. در این دمت اصلاً شربت را هم نزنید. بعد یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری گلاب و دو قاشق سر پر گلوکز را به شربت اضافه کنید و اصلاً هم نزنید. بگذارید شربت با شعله کم پانزده دقیقه دیگر بجوشد. هرازگاهی با یک فرچه خیس دور قابلمه و لبه شربت را تمیز کنید. در اخر وانیل و زعفران را اضافه کنید. زمان آمادهسازی این شربت بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه است و جوشاندن آن نباید بیشتر از این زمان طول بکشد.
۵ نکته مهم برای درست کردن بامیه عسلی در منزل
۱ ـ داغ زدن خمیر بسیار اهمیت دارد. اگر این کار را با دقت انجام ندهید، بامیههای شما به اندازه کافی ترد نمیشوند.
۲ ـ حتماً بگذارید خمیر از حرارت بیافتد و بعد تخممرغها را به آن اضافه کنید.
۳ ـ برای سرخ کردن بامیه نباید عجله کنید، این کار به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. هر قدر بامیهها آرامتر و با شعله ملایم سرخ شوند، مغز پختتر و تردتر میشوند. بامیهها هنگام سرخ شدن باید داخل روغن شناور باشند؛ پس به اندازه کافی روغن بریزید.
۴ ـ هربار که بامیهها را از روغن خارج میکنید، برای سرخ کردن بامیههای جدید اجاق را خاموش کنید و بگذارید روغن داخل ماهیتابه از حرارت بیافتد.
۵ ـ اگر شربت شما رقیق باشد، بامیهها زود نرم میشوند و حالت خمیری پیدا میکنند و اگر بیش از حد غلیظ باشد، خیلی زود شکرک میبندد. شربت باید حتماً سرد باشد. اگر شربت را خوب قوام آورده باشید، بامیه شما نرم و کدر نخواهد شد. حتماً به شربت گلوکز بزنید؛ زیرا باعث قوام شربت میشود.