جانشین مجری و مدیر امور مهندسی سد تنگ معشوره گفت: عملکرد مناسب سیستم انحراف طرح تنگمعشوره در نخستین سیل سال ۱۴۰۲ در فروردین ماه از خسارات احتمالی ناشی از طغیان رودخانه کشکان پیشگیری کرد.
«علیرضا مدیح» افزود: پس از هشدار سیل سازمان هواشناسی کشور مبنی بر احتمال وقوع سیلاب رودخانههای جنوب غرب کشور در فروردین ۱۴۰۲، با عملکرد مناسب سیستم انحراف طرح تنگمعشوره از خسارات احتمالی ناشی از طغیان رودخانه کشکان پیشگیری شد.
وی افزود: میزان سیلاب ورودی به کارگاه تنگمعشوره ۲۰۰ تا ۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه پیشبینی شده بود، ولی جریان حداکثر سیلاب در ساعت ۱۳ روز پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ به حدود ۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه یعنی معادل سیلابی سه ساله در محل طرح تنگمعشوره رسید که با عملکرد دقیق و مناسب سیستم انحراف، حدود ۲۴۰ مترمکعب بر ثانیه آب بدون مشکل از تونل انحراف عبور کرد و در نتیجه سیلاب در زمان پیک، به میزان ۲۰درصد مهار شد.
جانشین مجری و مدیر امور مهندسی سد تنگ معشوره ادامه داد: در صورت عدم وجود سازه فعلی تنگ معشوره بر روی رودخانه کشکان، با بارشهای فصل بهار همچون سالهای گذشته، خسارات جبران ناپذیری برای اراضی کشاورزی و روستای در پایین دست سد (حداقل ۴ روستا) به وجود خواهد آمد.
وی گفت: سیستم انحراف طرح تنگمعشوره شامل فرازبندی به ارتفاع ۳۵ متر از جنس CSG (خاک و سیمان) و تونل انحرافی به طول ۲۷۰ متر با قطر تمامشده ۵/۵ متر است. ظرفیت عبور آب از این تونل انحراف ۳۵۰ مترمکعب بر ثانیه در تراز تمامشده فرازبند خواهد بود. فرازبند طرح تنگ معشوره با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد، در حال حاضر در دست اجرا است و فقط ۷ متر از ارتفاع آن باقی مانده است.
طرح تنگمعشوره در غرب کشور، در استان لرستان (۴۰ کیلومتری شهرستان نورآباد)، بر روی رودخانه کشکان از سرشاخههای رودخانه کرخه (پایینتر از تلاقی رودخانه کاکارضا و چمزکریا) واقع شده است و عملیات اجرایی زیرساخت، ترمیم راه دسترسی به کارگاه، راه جایگزین و فرازبند آن، هماکنون در حال انجام است.