در حالی که بازارها در بحبوحهی افزایش نرخ بهره، کاهش رشد و مصرف سوخت را تجربه میکنند، نفت خام امروز با کاهش روبرو شد.
به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه کاهش یافت، زیرا بازار با افزایش احتمالی نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا روبرو شد که میتواند علاوه بر رشد، مصرف نفت را نیز کاهش دهد و کمبود ذخایر آمریکا و دادههای قوی اقتصادی چین را نیز جبران کند.
بهای معاملات آتی نفت برنت، با 35 سنت یا 0.4 درصد کاهش به 84.42 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 33 سنت کاهش 0.4 درصدی به 80.53 دلار در هر بشکه رسید.فعالان بازار با استناد به ارقام موسسه امریکن پترولیوم در روز سهشنبه اعلام کردند که پیرو انتشار یک گزارش صنعتی که بیان میکرد ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی منتهی به ۱۴ آوریل حدود ۲.۶۸ میلیون بشکه کاهش یافته است، بهای نفت افزایشی را تجربه کرد. موجودی بنزین و محصولات تقطیری نیز در هفتهی گذشته کاهش یافت.
رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، روز سه شنبه در اظهارات خود به احتمال یک افزایش نرخ توسط بانک مرکزی ایالات متحده برای مبارزه با تورم اشاره کرد.
بازارها نیز با احتمال 86 درصدی، 25 واحد پایه افزایش نرخ را در نشست سیاستگذاری فدرال رزرو در ماه مه، در نظر می گیرند.در اروپا نیز، مقامات بانک مرکزی نسبت به تورم، موضع محتاطانهای در پیش گرفتند و بر ضرورت بالاماندن نرخ بهره تأکید کردند.در چشمانداز دادههای کلیدی، گزارش موجودی رسمی توسط ادارهی اطلاعات انرژی، بازوی آماری وزارت انرژی ایالات متحده، قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود.
در کنار اینها، دادهها نشان میدهد که اقتصاد چین، بزرگترین واردکنندهی نفت خام، در سه ماههی اول 4.5 درصد رشد کرده است، در حالی که توان عملیاتی پالایشگاه نفت این کشور در ماه مارس به سطوحی بیسابقه رسیده است.
برایان مارتین و دانیل هاینس، تحلیلگران ایانزد ریسرچ در یادداشت مشتری بر تأثیر بازگشایی چین بر تقاضا تأکید کردند و نوشتند: «بازار همواره نسبت به این تاثیرگذاری، بیتاب بوده است. به علاوه، این واقعیت که اقتصاد چین با سریعترین سرعت خود در یک سال رشد میکند، میتواند نویدبخش تقاضا در ماههای آینده باشد.»
آنها با اشاره به کاهش حاشیههای پالایش گازوئیل و سوخت جت که نشاندهندهی افت تقاضای جهانی است، گفتند: «البته این امر با ضعف در جاهای دیگر جبران میشود.»افزایش فشار بیشتر بر شاخصهای نفت عامل مؤثری بود که پالایشگاههای آسیایی به تصرف نفت خام روسیه در آوریل ادامه دهند. براساس گزارش معاملهگران و رویترز، هند و چین اکثریت قریب به اتفاق، از شروع ماه آوریل تاکنون، نفت روسیه را با قیمتهایی بالاتر از سقف قیمتی غربی 60 دلار در هر بشکه خریداری کردهاند.