به تازگی برخی مشخصات موتورسیکلت CU525 محصول شرکت چینی ووگ به عنوان رقیب کاوازاکی المینیتور ۴۰۰ مشهور منتشر شده است. این
موتورسیکلت از پیشرانه ۲ سیلندر با ۵۵ اسب بخار قدرت سود میبرد.
کلاس موتورسیکلتهای کروزر پایه روند رو به رشدی را نشان میدهد. کاوازاکی اخیراً از محصول برجسته المینیتور ۴۰۰ رونمایی کرده است، محصولی که در مقایسه روی کاغذ میتواند هوندا ربل ۵۰۰ را شکست دهد؛ اما شرکت چینی ووگ از یک رقیب برای کاوازاکی با نام CU525 پرده برداشته است، موتورسیکلتی که حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
این محصول جدید اخیراً توسط عکاسان صنعتی رؤیت شده و برخی مشخصات آن نیز در دست رسانهها قرار دارد. موتورسیکلت CU525 از طراحی منحصربهفردی سود میبرد. کلیت این موتورسیکلت ما را به یاد هارلی دیویدسون فت باب میاندازد چراکه دارای گلگیرها، چرخ ها، چراغ جلوی گرد و دو خروجی اگزوز مشابه آن
است اما باید گفت CU525 ویژگیهای خاص خودش را نیز دارد.برای مثال چراغ جلو از طراحی متمایزی سود میبرد و دارای سه پروژکتور است. بخش دم موتورسیکلت نیز طراحی خاصی دارد و گلگیر انحنادار آن کاملاً جلبتوجه میکند. لامپ نصب شده در این بخش نیز حالت قطره اشک را دارد. البته بخش موردعلاقه ما ورود هوای روی باک سوخت است که ما را به یاد یاماها وی مکس میاندازد. از نظر تجهیزات باید گفت موتورسیکلت ووگ CU525 به نمایشگر رنگی دیجیتال و ترمز ضد قفل دو کاناله مجهز شده است. همچنین ارتباط گوشی هوشمند و درگاه شارژ USB نیز بخشی از تجهیزات آن خواهند بود.
زیر پوست این موتورسیکلت پیشرانه ۲ سیلندر ۴۹۴ سیسی برگرفته از پیشرانه محبوب ۴۷۱ سیسی هوندا قرار دارد اما با برخی تغییرات حجم آن بیشتر شده است. این پیشرانه در مدل ۵۲۵RR معرفی شد و قدرت قابلتوجه ۵۵ اسب بخار داشت که سبب ثبت حداکثر سرعت ۱۹۳ کیلومتر در ساعت میشد. احتمالاً پیشرانه یاد شده برای نصب در CU525 کمی بهبود یافته اما همچنان انتظار میرود پرفورمنس قابلتوجهی داشته باشد و قویتر از المینیتور ۴۰۰ ظاهر شود. دو خروجی اگزوز نیز قطعاً صدای جذابی را تولید خواهند کرد.اگرچه فعلاً جزئیات بیشتری از موتورسیکلت ووگ منتشر نشده اما میتوان تائید کرد سیستم ترمز از روتورهای تکی با کالیپرهای تولید شده توسط شرکت جی خوان (برند اسپانیایی با مالکیت برمبو) سود خواهد برد. همچنین به نظر میرسد لاستیکهای این موتورسیکلت نیز پهنتر از کاوازاکی و هوندا هستند. ووگ موتورسیکلت کروز خود را در ماههای آینده رونمایی خواهد کرد هرچند احتمال عرضه آن در آمریکای شمالی ضعیف است. ووگ در آمریکای جنوبی نیز حضور دارد هرچند تمامی محصولاتش را عرضه نمیکند.
روسیه چتبات خود موسوم به GigaChat را که رقیب ChatGPT محسوب میشود، معرفی کرد. گفته میشود این ربات هوش مصنوعی در زبان روسی بسیار عالی عمل میکند، اما در زبانهای خارجی چندان خوب نیست. به نقل از آیای، روسیه جدیدترین شرکت کننده در مسابقه هوش مصنوعی است، چرا که شرکتی روسی موسوم به Sberbank که عمدتاً دولتی است، رسما از راهاندازی چتبات خود به نام GigaChat رونمایی کرد که رقیب چتبات ChatGPT به حساب میآید. این اقدام میتواند رقابت را در میان کشورهایی که به دنبال تصاحب موقعیتهای رهبری در فناوری هستند، داغ کند.ماه نوامبر سال گذشته شرکت آمریکایی OpenAI چتبات مشهور و محبوب خود یعنی ChatGPT را راهاندازی کرد که یک مدل هوش مصنوعی است که میتواند مکالماتی شبیه به انسان را با کاربران خود برقرار کند.یک چتبات یا ربات گفتگوگر قادر به انجام کارهای بسیار زیادی، از نوشتن شعر گرفته تا مقاله نویسی است و میتواند در حوزه آموزش نیز فعالیت کند.شرکت مایکروسافت از OpenAI حمایت مالی کرده و به دنبال گنجاندن این فناوری در محصولات خود بوده و در این رقابت در حوزه توسعه هوش مصنوعی پیشگام است. سایر شرکتهای فناوری نیز با مدلهای هوش مصنوعی خود سعی در شرکت در این رقابت دارند و در چند ماه گذشته شاهد عرضه چتباتهای متعددی بودهایم.
رقبای ChatGPT چه کسانی هستند؟
گوگل که شرکت DeepMind را برای کار بر روی محصولات هوش مصنوعی خریداری کرد، با انتشار ChatGPT غافلگیر شد و تلاش شتابزده آن برای انتشار مدل هوش مصنوعی خود موسوم به Bard نتیجه معکوس داشت و از آن زمان رویکردی سنجیده را در پیش گرفته است.
گوگل اخیراً Bard را به توانایی نوشتن و اشکال یابی کدها مجهز کرده است، یک ویژگی که شرکت OpenAI آن را از طریق یک مدل هوش مصنوعی دیگر به نام Codex ارائه میکند.
موتور جستجوی چینی Baidu نیز با Erniebot خود سرنوشت مشابهی داشت و نتوانست مانند ChatGPT انتظارات مردم را برآورده کند.
همچنین چند روز پیش شرکت بزرگ تجارت الکترونیک چینی «علی بابا» مدل هوش مصنوعی خود را منتشر کرد که در دو زبان انگلیسی و چینی تسلط دارد.
حالا چتبات روسی GigaChat رقیب دیگری را به مدلهای هوش مصنوعی در مقیاس جهانی اضافه میکند، اما ممکن است تأثیر جهانی چندانی نداشته باشد، زیرا گفته میشود که در زبان روسی مهارت دارد و به زبانهای خارجی مسلط نیست.
جالب اینجاست که GigaChat توسط یک شرکت فناوری روسی توسعه داده نشده است، بلکه توسط یک بانک وام دهنده توسعه داده شده که در حوزه فناوری سرمایهگذاری میکند تا اتکای خود به واردات غربی را کاهش دهد.
در شرایطی که روسیه به دلیل حمله به اوکراین با تحریمهای جهانی روبرو شده است، چگونگی تامین تراشههای پیشرفته مورد نیاز برای پیشبرد تحقیق و توسعه هوش مصنوعی در این کشور به یک سوال بزرگ تبدیل شده است.