به علت بروز نگرانیها در مورد افزایش نرخ بهره و همچنین انتشار دادههای ضعیف تولید چین، قیمت نفت امروز کاهش یافت.
به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز دوشنبه کاهش یافت؛ دو علت اصلی این افت قیمت، یکی نگرانی از افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا بود که میتواند رشد را کاهش دهد و به تقاضای سوخت ضربه بزند، و دیگری دادههای ضعیف ناامیدکنندهی تولیدی چین بود که منجر به بربادرفتن سودهای اولیه میشود.
معاملات آتی برنت برای تحویل در جولای، با 61 سنت یا 0.8 درصد کاهش به 79.72 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با 63 سنت یا 0.8 درصد کاهش، در سطح 76.15 دلار معامله شد.
با توجه به اینکه بانک مرکزی ایالات متحده از مارس سال گذشته نرخ بهره خود را 475 واحد پایه از سطح نزدیک به صفر به محدودهی فعلی 4.75 الی 5.00 درصد افزایش داده است، هماکنون انتظار میرود این بانک در این هفته نرخ بهره را 25 واحد پایهی دیگر افزایش دهد.
با نگاهی به رویدادها و چشمانداز فعلی بازار میتوان به وضوح دید که رشد اقتصادی ایالات متحده در سه ماههی اول، بیش از حد انتظار کاهش یافت. از سوی دیگر، پیشبینی تقاضای ضعیفتر در اواخر سال جاری و وجود هزینههای استقراض بالاتر، شتاب در مخارج مصرفکننده ناشی از موجودی کسب و کارها را جبران کرد.
در عین حال، دادههای رسمی روز یکشنبه بیانگر آن بود که شاخص مدیران خرید تولیدی چین (PMI) از 51.9 در ماه مارس به 49.2 کاهش یافت و بدین ترتیب به زیر مرز 50 واحدی سقوط کرد.
اما در حوزهی تولید، فعالیت کارخانهها در ژاپن، سومین اقتصاد بزرگ جهان، برای ششمین ماه متوالی در ماه آوریل کاهش یافت، البته بخش تولید در بحبوحهی تعدیل آهستهتر سفارشهای جدید تا حدودی به سمت ثبات پیش میرفت.
در یادداشت ANZ آمده است: «سرمایهگذاران در میان سیگنالهای اقتصادی متفاوت محتاط هستند. نفت خام برنت در جلسات اخیر بازارهای گستردهتری را دنبال میکند و دادههای اقتصادی متعدد باعث عدم اطمینان بیشتر در مورد چشمانداز شدهاند.»
هزینههای مصرفکنندهی ایالات متحده در ماه مارس ثابت بود، زیرا افزایش هزینههای خدمات با کاهش کالاها جبران شد، البته آنچه مسلم است تحکیم مستمر فشارهای تورمی زمینهای میتواند فدرال رزرو را مجاب کند تا مجددأ نرخ بهره را افزایش دهد. در همین راستا، ایانزد ریسرچ در یادداشت مشتری ذکر کرد: «لحن جنگطلبانهی فدرال رزرو میتواند بر انرژی و فلزات فشار وارد کند.»
با نگاهی به روزهای اخیر، در روز جمعه، پس از اینکه شرکتهای انرژی، درآمدی مثبت را اعلام کردند، قیمت نفت عمدتاً بیش از 2 درصد افزایش یافت.
لازم به ذکر است که دادههای ایالات متحده حاکی از آن است که تولید نفت خام در حالی که تقاضای سوخت رو به رشد بوده، در حال کاهش است. تولید نفت خام آمریکا در ماه فوریه به 12.5 میلیون بشکه در روز کاهش یافت که کمترین میزان از دسامبر است. طبق گزارش ادارهی اطلاعات انرژی (EIA)، تقاضا برای سوخت نزدیک به 20 میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از نوامبر به حساب میآید.
و در نهایت، دادههای EIA در هفتهی گذشته نشان داد که با افزایش تقاضا برای سوخت موتور قبل از فصل اوج رانندگی تابستانی، ذخایر نفت خام و بنزین ایالات متحده بیش از حد انتظار کاهش یافته است.