جفری هینتون در مصاحبهای با نیویورک تایمز میگوید عکسها، ویدئوها و متنهای تولید شده توسط هوش مصنوعی تشخیص واقعی و جعلی بودن را برای مردم سخت میکند.جفری هینتون، دانشمند برجسته کامپیوتری که گاهی اوقات از او به عنوان “پدرخوانده هوش مصنوعی” یاد می شود، گوگل را ترک کرده است و اکنون می گوید از آنچه هوش مصنوعی برای اطلاعات نادرست و معیشت مردم می تواند معنی داشته باشد، پشیمان است. بر اساس مصاحبه ای با نیویورک تایمز که روز دوشنبه منتشر شد، هینتون، همراه با بسیاری دیگر از مشاهیر فناوری، نگران پیامدهای هوش مصنوعی است.
هینتون گفت که او می ترسد که مردم عادی نتوانند تفاوت بین عکس ها، ویدئوها و متن های واقعی و تولید شده توسط هوش مصنوعی را تشخیص دهند و همچنین ممکن است هوش مصنوعی مشاغل را از بین ببرد و نه تنها کار منظم یا اعداد و ارقام را خراب کند، بلکه مشاغل پیشرفته تر را نیز مختل کند.
هینتون گفت: «این ایده که این چیزها واقعاً میتوانند هوشمندتر از مردم باشند — تعداد کمی از مردم این را باور داشتند. “اما اکثر مردم فکر میکردند که خیلی دور از ذهن است. و من فکر میکردم خیلی دور است. فکر میکردم 30 تا 50 سال یا حتی بیشتر از آن فاصله دارد. بدیهی است که دیگر چنین فکر نمیکنم.”
هینتون با برداشتن یک قدم جلوتر از مسیر فعلی هوش مصنوعی می ترسد که هوش مصنوعی بتواند کد کامپیوتری خود را تولید کند، مستقل شود و خود را به سلاح تبدیل کند. و اکنون که هوش مصنوعی آزاد شده است، او گفت، هیچ راهی برای کنترل یا تنظیم واقعی آن وجود ندارد. در حالی که ممکن است شرکتها با مجموعهای از شرایط موافقت کنند، کشورها ممکن است به توسعه فناوری هوش مصنوعی به صورت مخفیانه ادامه دهند، بدون اینکه بخواهند هیچ زمینهای را واگذار کنند.
هینتون به همراه دو تن از دانشآموزانش، یک شبکه عصبی یا یک سیستم ریاضی ساختند که میتواند مهارتهای جدیدی را با تجزیه و تحلیل مجموعه دادههای موجود بیاموزد، که میتواند به خودش یاد دهد اشیا را در عکسها شناسایی کند. گوگل این شرکت را در سال 2013 به قیمت 44 میلیون دلار خریداری کرد. هینتون به همراه یوشوا بنجیو و یان لیکان جایزه تورینگ را در سال 2019 به خاطر کارشان بر روی شبکه های عصبی دریافت کردند