قطعاً شما هم هنگام جابجایی لوازم سنگین منزل دچار مشکل میشوید و انجام این کار برایتان سخت است. علت آن هم وزن سنگین لوازم است اما گاهی اوقات روشهای غلط هم باعث میشود که شما بیشتر اذیت شوید. اگر میخواهید خودتان به تنهایی لوازم سنگین منزل را جابجا کنید، باید نکاتی را در نظر بگیرید که هم به سلامت شما آسیب وارد نشود و هم کارتان را راحتتر به انجام برسانید. برای آشنایی با این نکات، این بخش را تا انتها دنبال کنید.
برنامه بریزید
وقتی که صحبت از جابجابی لوازم سنگین میشود، هدف این است که شما در بهینهترین حالت ممکن کار خود را به انجام برسانید. اول مشخص کنید که هر آیتم سنگین باید به کجا جابجا شود. حال باید این آیتم را از چه مسیری به محل مورد نظر برسانید تا هم تعادل شما بهتر حفظ شود و هم مسیر کوتاهتر باشد. اگر میتوانید لوازم را از یکدیگر جدا کنید و قطعات آن را سبک تر کنید، حتماً این کار را انجام دهید.
تجهیزات را فراهم کنید
خوشبختانه تکنولوژی آن قدر پیشرفت کرده که شما میتوانید از بعضی لوازم برای جابجا کردن لوازم دیگر استفاده کنید. حتماً از قبل در مورد آن ها آگاهی پیدا کنید و ببینید که برای جابجا کردن به چه چیزهایی نیاز دارید. به عنوان مثال بعضی از اسلایدرها هستند که از طریق آنها میتوانید اجسام سنگین را به سمت جلو هل دهید. این اسلایدرها از چند قطعه پلاستیکی ساخته شدهاند که قرار دادن جسم سنگین روی آنها باعث میشود که به راحتی لیز بخورد و به مقصدی که میخواهید برسد یا بعضی از اجسام کمکی هستند که به گونهای طراحی شدهاند تا شما با قرار دادن لوازم سنگین داخل آنها میتوانید خود آن وسیله کمکی را حرکت بدهید. این وسیلهها معمولا چرخ دارند که باعث میشود شما به راحتی حسم سنگین را به محل مورد نظر برسانید.
جدا کردن قطعات لوازم
به عنوان مثال تخت خوابها لوازمی هستند که شما میتوانید قطعات مختلف آن را جدا کنید و به کوچکترین حالت ممکن تبدیل کنید و سپس آنها را جابجا کنید. همین موضوع در مورد بعضی از میزها، کتابخانه و لوازم دیگر هم وجود دارد. پس آنها را به کوچکترین قطعات ممکن در بیاورید.
تکنیک مناسب بلند کردن اجسام را در نظر بگیرید
به عنوان مثال کشیدن، هل دادن یا بلند کردن همگی با یکدیگر متفاوت هستند اما معمولاً هل دادن و کشیدن فشار کمتری به بدن وارد میکند تا این که بخواهید هر وسیله را روی کمرتان بلند کنید. پس قبل از این که به فکر جابجایی باشید، اول به سلامت بدن خود فکر کنید.
روی زانوهای خود خم شوید، نه روی کمر
هنگامی که میخواهید یک جسم سنگین را از روی زمین بلند کنید، باید روی پاهای تان حساب کنید، نه روی کمر. سعی کنید که پوزیشن خود را مناسب نگه دارید و شبیه به حالت اسکات روی زمین خم شوید و بنشینید سپس جسم مورد نظر را در دست بگیرید و بعد بلند شوید. این که پاهای شما صاف باشد و کمر را خم کنید، پوزیشن غلطی است.
وسیله را نزدیک به بدن تان نگهدارید
هر چقدر که میتوانید وسیله مورد نظر را نزدیک بدن خود قرار دهید و بیش از حد دستان خود را باز نکنید. انجام این کار باعث میشود که تعادل بیشتری داشته باشید و فشار کمتری به شانه و دستها وارد شود.
هنگامی که جسمی را حمل میکنید یا بلند میکنید بدن خود را پیچ ندهید یا نچرخانید
بدن شما باید صاف باقی بماند. هنگام گرفتن جسم سنگین هرگز نباید بدن خود را پیچ بدهید. انجام این کار باعث میشود به ستون فقرات آسیب جدی وارد شود. این نکته امنیتی را هرگز نباید نادیده بگیرید. پس بدانید که قرار است به کجا بروید تا حین بلند کردن وسیله سنگین سردرگم نباشید.
از قسمتهای خطرناک آگاهی پیدا کنید
باید مسیر جابجایی را بشناسید. بعضی از قسمتها شیب دار یا نزدیک به پله هستند یا ممکن است هر مانع خطرناک دیگری در مسیرتان وجود داشته باشد که باید از قبل آنها را شناسایی کنید تا زمانی که وسیله روی دستتان قرار گرفته است، با آنها برخورد نکنید.
جابجایی لوازم روی پله
به گزارش وب گاه نمناک، قطعاً جابجا کردن لوازم سنگین روی پله، چالش برانگیزترین کاری است که باید انجام دهید اما نباید این کار را به تنهایی به انجام برسانید. حتما باید از شخص دیگری کمک بگیرید. پس فقط روی خودتان حساب باز نکنید. از طرف مقابل بخواهید که آن طرف وسیله را بگیرد و سنگینی حمل بار را برای شما سبک تر کند.