ادویهها نقش مهمی در ایجاد طعم لذیذ و بوی خوش در غذاها دارند، اما نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد چرا که ممکن است باعث تندی، ترشی، شوری، تلخی در غذا شوند. افرادی که به تازگی شروع به یادگیری آشپزی کردند و از روی کتابهای آشپزی اقدام به پخت غذا میکنند گاهی در پیمانه کردن ادویهجات دچار مشکل میشوند و ادویه زیادی استفاده میکنند. یکی از سوالات این افراد این است که اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم، ما در این مقاله روشهای خنثی کردن و رفع ادویه زیاد در غذا را بیان خواهیم کرد.
زیاد شدن ادویه در غذا
آیا روشی برای رفع ادویه زیاد در غذا وجود دارد؟
آشپزی و پخت و پز غذا، هنری است که برای کسب مهارت در آن نیاز تکرار و تمرین دارد. گاهی شما زحمت زیادی برای پختن یک غذا خواهید کشید و با وجود اینکه عطر و بوی بسیار خوشی دارد اما به دلیل استفاده زیاد از یک نوع ادویه مانند نمک، زردچوبه، فلفل، لیمو و غیره طعم غذا چیزی که منتظرش بودید، در نمیآید.
در این شرایط اصلا نگران نباشید چرا که با ترفندهای بسیار ساده و اضافه کردن برخی از مواد میتوانید از میزان تلخی، شوری، تندی و ترشی غذای خود بکاهید. در ادامه روشهای رفع ادویه زیاد در غذا را مشاهده خواهید کرد.
روش رفع طعم شور غذا
اگر به دلیل ریختن بیش از حد نمک طعم غذای شما شور شد، از روشهای زیر استفاده کنید:
✅ یک حبه قند را درون قاشق قرار دهید و آن را داخل قابلمه غذا به گونهای قرار دهید تا قند آب نشود.
✅ یک عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و درون غذا بیاندازید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه آن را از داخل قابلمه خارج کنید.
✅ برای رفع شوری غذاهای حاوی سبزیجات یا گوشت چند قطعه آناناس یا سیب سرخ را داخل غذا بریزید و سپس از درون قابلمه در آورید.
✅ اگر خورشهای آبدار شما شور شد. آب شور را کاملا تخلیه کرده و مقداری آب جدید به آن اضافه کنید.
✅ برای رفع شوری خوراکها میتوانید مقداری از مواد اولیه مانند سیب زمینی، هویج، کدو و غیره به غذا اضافه کنید.
✅ مواد اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره، سرکه، گوجه فرنگی و غیره در کاهش طعم شوری غذا موثر هستند.
اگر طعم غذا تند شد چه کنیم؟
در این بخش در پاسخ به سوال شما عزیزان در رابطه با اینکه اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم، به بیان روشهای رفع طعم تند غذا میپردازیم. در صورتی که هنگام پختن غذا به اشتباه مقداری بیش از پیمانه ذکر شده در دستور آشپزی، فلفل قرمز یا سیاه استفاده کردید و غذا تند شد، از روشهای زیر استفاده کنید.
✅ در صورت در دسترس بودن مقداری شیر به غذا اضافه کنید تا تندی غذا کم شود.
✅ کره بادام زمینی در رفع تندی غذا موثر است.
✅ آبلیمو یا سرکه تاثیر زیادی در از بین بردن طعم تند غذا دارد.
✅ اضافه کردن آب قند یا گوجه فرنگی یا رب طعم تند غذا را مقداری خنثی میکند.
✅ سیب زمینی یا مواد غذایی حاوی نشاسته نیز میتواند طعم تند غذا را کاهش دهد.
✅ اضافه کردن مواد اولیه مانند سیب زمینی، هویج و غیره در رفع تندی غذا موثر است.
✅ خارج کردن تکههای فلفل از غذا قبل از پختن کامل به کاهش طعم تندی آن کمک میکند.
روش برطرف کردن ترشی غذا
در بسیاری از مواقع شاهد بودهاید که به دلیل استفاده بیش از حد از آبلیمو، لیمو عمانی، سرکه، آبغوره و غیره مزه غذا مقداری ترش شده است. برای کاهش طعم ترشی غذا از روشهای زیر استفاده کنید.
✅ در صورت امکان به غذا مقداری مواد شیرین اضافه کنید.
✅ سیب زمینی به کاهش مزه ترشی غذا کمک زیادی میکند.
✅ پیاز داغ طعم شیرین و ملایمی در غذا ایجاد میکند و میتواند ترشی غذا را بگیرد.
✅ نمک در متعادلسازی طعم غذا نقش موثری دارد.
✅ در صورت امکان مقداری مواد اولیه به خورش اضافه کنید.
✅ اگر غلظت خورش زیاد است مقداری آب به آن اضافه کنید.
روشهای رفع تلخی غذا
بخشی از سوالات در زمینه اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم، مربوط به تلخ شدن غذا میشود. برای رفع و کاهش میزان تلخی غذا میتوانید روشهای زیر را امتحان کنید.
✅ یک تکه سیب زمینی به خورش اضافه کنید و بعد از آماده شدن غذا آن را از قابلمه خارج کنید.
✅ مقداری زعفران را همراه با شکر و آب جوش دم کرده و به غذا اضافه کنید.
✅ لیمو و آبلیمو را نیم ساعت قبل از آماده شدن کامل غذا اضافه کنید.
✅ قبل از ریختن لیمو عمانی درون غذا آن را چند ساعت زودتر درون آب ولرم خیس کنید و لیموها را بعد از آبکشی درون قابلمه حاوی غذا بیاندازید.
✅ برای گرفتن تلخی برخی از غذاها از یک عدد پیاز، سیب قرمز، هویج، گوجه یا کدو استفاده کنید.
✅ در صورتی که خورش قرمهسبزی شما تلخ شده است به آن مقداری اسفناج و گشنیز اضافه کنید.
✅ آبغوره میتواند از میزان تلخی برخی از غذاها مانند گوشت و خورش بکاهد.
رفع طعم زردچوبه در غذا
زردچوبه طعم خاصی دارد و به راحتی نمی توان طعم آنرا از بین برد، به همین منظور اول باید ببینم غذای ما از چه نوعی است.
در غذاهایی مثل آبگوشت یا خورشها که دارای آب هستند، میتوانیم مقدار آب غذا را افزایش دهیم و اجازه دهیم ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشد، سپس آب اضافی موجود در قابلمه را با ملاقه خارج کرده و دور بریزیم.
اگر در غذاهای پلویی یا ماکارونی بیش از اندازه زردچوبه اضافه کرده اید، میتوانید از مقداری فلفل سیاه برای گرفتن طعم زردچوبه استفاده کنید. اضافه کردن آبغوره و آب لیمو ترش تازه هم می تواند باعث کم تر شدن طعم زردچوبه شود.
کلام آخر
به دلیل تنوع ادویههای مورد استفاده در انواع غذاها، روشهای زیادی برای رفع طعم ادویه زیاد هنگام پختن غذا وجود دارد که استفاده از آنها بستگی به محتویات خوراک یا خورش شما خواهد داشت. حال که پاسخ سوال خود مبنی بر اینکه اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم را دریافت کردید، بهتر است به این نکات توجه داشته باشید که با تنظیم درست ظرف ادویهپاش از ریختن ادویه زیاد به غذا جلوگیری خواهید کرد.