در حالی که یورو در برابر دلار 0.27 درصد افزایش یافت، شاخص دلار آمریکا امروز با کاهش مواجه شد؛ ین، پوند و بات تایلند نیز صعود کردند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، ارزش دلار آمریکا در روز دوشنبه پس از یک دوره رشد بیسابقه که مایهی سردرگمی تحلیلگران شد، اندکی از بالاترین رقم پنج هفتهی اخیر کاهش یافت.
در عین حال، با نزدیکشدن انتخابات آخر هفتهی ترکیه به دور دوم، لیر ترکیه به پایینترین حد در دو ماه اخیر سقوط کرد، در حالی که بات تایلند پس از نتیجهی قطعیتر انتخابات افزایش یافت.
یورو در روز دوشنبه 0.27 درصد در برابر دلار افزایش یافت و به 1.088 دلار رسید که پس از افت 1.54 درصدی در هفتهی قبل، توانست دوباره بهبود یابد.
این موضوع، مسیر کاهش 0.19 درصدی شاخص دلار، که ارزش دلار را در برابر شش همتای اصلی خود اندازهگیری میکند، و رسیدن به 102.49 را هموار کرد. این رقم درست زیر بالاترین سطح 5 هفتهی اخیر یعنی 102.75 قرار داشت که در اوایل جلسه لمس شد.
بنا به گفتهی تحلیلگران، عوامل زیادی میتواند پشت تقویت اخیر دلار باشد، از جمله دغدغههایی پیرامون تورم ایالات متحده، نگرانی در مورد بنبست سقف بدهی و کندی رشد اقتصادی جهانی که خریدهای امن را ترویج میدهد.
آلوین تان، رئیس استراتژی فارکس آسیا در آربیسی کپیتال مارکتز بر این باور است که افزایش بازده اوراق قرضه ایالات متحده در دو روز گذشته از این ارز حمایت کرده است.
در این راستا، بازدهی ایالات متحده در روز جمعه و دوشنبه پس از بررسی دانشگاه میشیگان در مورد انتظارات تورمی بلندمدت مصرفکنندگان، به بالاترین سطح از سال 2011 افزایش یافت. این موضوع، انتظارات برای افزایش احتمالی نرخ بهرهی فدرال رزرو را در ماه آینده به بازی بازگرداند و معاملهگران نیز شانس بروز آن را 11.5 درصد در نظر گرفتند.
تان خاطرنشان کرد: «از آنجا که انتظارات تورمی میشیگان قویتر از حد انتظار بود، نرخهای بهرهی ایالات متحده افزایش یافته است. به نظر میرسد با تأکید بر اینکه فدرال رزرو هیچ برنامهای برای کاهش یا نرخهای بهره ندارد، مقامات این بانک بر رویکرد دائماً تندروانهی خود پایبند هستند.»
با تمام اینها، معاملهگران همچنان انتظار دارند که فدرال رزرو تا پایان سال با مشاهدهی رکود رشد ایالات متحده، نرخ بهره را به شدت کاهش دهد. البته تان معتقد است که کاهش چشمگیر بعید بوده و با تغییر نظر معاملهگران، دلار ممکن است افزایش یابد.
سایر تحلیلگران نیز پیش از دیدار کلیدی بین رئیس جمهور جو بایدن و رهبران کنگره در روز سه شنبه، علت تداوم خرید دلار را نگرانی سرمایهگذاران در مورد بنبست سقف بدهی عنوان کردند.
البته بسیاری از سرمایهگذاران انتظار دارند که به دنبال پیشرفت در سناریوی مهار تورم و توقف افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، دلار آمریکا در ماههای آینده به حرکت در مسیر کاهش خود ادامه دهد.
خون گو، رئیس بخش تحقیقات آسیا در ANZ با تأکید بر احساسات غالب در بازار اظهار داشت: «اگر از عدم اطمینان در مورد وضعیت سقف بدهی صرفنظر کنید، احساسات در برابر دلار نزولی شده است.»
در چشمانداز سایر ارزها، دلار پس از افزایش 0.67 درصدی در هفتهی گذشته، با 0.18 درصد افزایش در برابر ین ژاپن به 136.01 رسید. در حالی که پوند (استرلینگ) 0.28 درصد افزایش یافت و به 1.248 دلار رسید. گفتنی است که ارز انگلیس پس از افت 1.45 درصدی هفتهی گذشته بهبود یافت.
و در نهایت، دلار در معاملات خشکی تایلند با 0.75 درصد کاهش به 33.725 بات رسید.