در پی انتشار گزارشی مبنی بر افزایش دخایر نفت خام ایالات متحده و بروز نگرانیها پیرامون تقاضا، نفت خام امروز برای دومین روز متوالی در روند نزولی قرار گرفت.
به نقل از «رویترز» قیمت نفت روز چهارشنبه برای دومین روز کاهش یافت. بهای معاملات آتی نفت برنت با 49 سنت یا 0.7 درصد کاهش به 74.42 دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 55 سنت یا 0.8 درصد کاهش به 70.84 دلار رسید.
آنچه در این میان در کاهش شدید بهای نفت تأثیر داشت، افزایش غیرمنتظرهی ذخایر نفت خام آمریکا بود که در سایهی آمار ضعیفتر از حد انتظار اقتصادی ایالات متحده و چین، دو مصرفکنندهی بزرگ نفت جهان، نگرانیهای تقاضا را برانگیخت.
به گفتهی منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی منتهی به 12 می، حدود 3.6 میلیون بشکه افزایش یافت. البته هفت تحلیلگر که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، انتظار داشتند این ذخایر 900000 بشکه کاهش یابد.
ادوارد مویا، تحلیلگر موسسه اوآندا با اشاره به وضعیت ناامیدکنندهی فعلی خاطرنشان کرد: «بهای نفت خام همچنان سنگین است، چرا که معاملهگران انرژی همچنان قادر به غلبه بر نگرانیهای تقاضای جهانی نیستند. صرفنظر از اینکه همه برای اقتصاد چین در نیمهی دوم سال چقدر خوشبین هستند، شرایط کنونی همچنان مایوسکننده باقی میماند.»
در چشمانداز گزارشهای دیگر، پس از اینکه دادهها کمتر از برآوردهای افزایش 0.8 درصدی و حاکی از افزایش 0.4 درصدی خردهفروشی در ماه آوریل بود، افزایش ذخایر نفت خام خود بار مضاعفی بر نگرانیها در مورد رشد ایالات متحده شد.
و افزون بر آن، بازارها از نزدیک هر اقدام و تصمیم جدیدی را دنبال خواهند کرد که متعاقب دیدار رهبران گروه هفت (G7) به منظور گسترش تحریمها علیه روسیه اخذ خواهد شد. مقامات با آگاهی مستقیم از این گفتگوها خاطرنشان کردند که G7 در صدد هدف قرار دادن فرار از تحریمهایی است که کشورهای ثالث را در بر میگیرد.
در کنار اینها، مذاکرات در مورد افزایش سقف بدهی ایالات متحده نیز بر بازار تاثیر میگذارد. گفتنی است که وزارت خزانهداری ایالات متحده پیشبینی کرده است که اگر کنگره این سقف را افزایش ندهد، ایالات متحده از اول ژوئن دچار یک نکول فلجکننده خواهد شد.و اما در چین، رشد تولید صنعتی و خردهفروشی ماه آوریل کمتر از میزان پیشبینیشده بود که خود بیان میکند اقتصاد در آغاز سه ماههی دوم، شتاب خود را از دست داده است.
تینا تنگ، تحلیلگر سیامسی مارکتز (CMC Markets) با تأکید بر اینکه «ترس از رکود مجددأ بر بازارهای جهانی سایه افکنده» تصریح کرد: «در بحبوحهی مذاکرات توقف سقف بدهی ایالات متحده و درآمد ناامیدکنندهی خردهفروشان، نمیتوان احساسات تند را نادیده گرفت.»