
بامیه یکی از صیفیجات خوش طعم و پرخاصیت تابستانی است. از بامیه برای پختن خورشت و درست کردن ترشی استفاده میشود. از این رو ممکن است شما در فصلی غیر از فصل تابستان هوسِ خوردن خورشت بامیه کنید. پس چاره چیست؟ چاره کار این است که در فصل تابستان بامیه را فریز کنید. با فریز کردن بامیه در تمامی فصول میتوانید از این محصول پرخاصیت بهرهمند شوید. بعضی از مردم این صیفی را در فصل تابستان خشک میکنند. برای سبز و تازه ماندن این صیفی بهتر است آن را فریز کنید. در این صورت خورشت و ترشی شما جلوه زیباتری دارد.
نگهدار بامیه در فریزر
اصولی فریز کردن بامیه
اگر بامیه را درست و اصولی فریز کنید، بعد از اینکه از فریزر دربیاید و آماده پخت شود مثل روز اول سبز، نرم و تازه است. برای اصولی فریز کردن بامیه تکنیکهایی وجود دارد که در ادامه خواهید خواند.
بامیه را سرخ و سپس فریز کنید
مرحله اول: بگذارید بامیه در آب و سرکه سفید بهمدت ۱۰ دقیقه بماند تا باکتریهایش از بین برود.
مرحله دوم: بامیه را با هر روشی که میدانید بخارپز کنید تا بامیهها قدری نرم شود.
مرحله سوم: در این مرحله بامیهها را بستهبندی میکنیم. برای این کار از کیسهفریزر و زیپ لاک استفاده کنید تا بامیهها تازه بماند.
جوشاندن بامیه قبل از فریز کردن
مرحله اول: در آب، نمک بریزید و روی حرارت بگذارید تا ۳ الی ۴ دقیقه بجوشد.
مرحله دوم: بامیهها را آبکش کنید.
مرحله سوم: برای بستهبندی و فریز کردن بامیه، بهتر است ابتدا در یک سینی فلزی بامیه را بچینید و در فریزر قرار دهید. بعد از اینکه بامیهها یخ زد آنها را خارج کنید و داخل کیسهفریزر بگذارید و دوباره داخل فریزر برگردانید.
از آب سرد استفاده کنید
بامیه را با آب سرد و نمک بشویید. نمک اجازه نمیدهد بامیهها حالت لیز داشته باشند و وقتی بامیه را از فریزر خارج کنید تازهتر میماند. فقط حواستان باشد بامیه حالت آبدار نداشته باشد.
ترد و تازه ماندن بامیه بعد از فریز شدن
این نکات بسیار مهم هستند و در کیفیت بامیه فریز شده تأثیر دارند.
جدا کردن ساقه بامیه
قبل از فریز کردن بامیه حتماً ساقه آن را بهحالت مخروطی شکل ببرید. البته این مسئله را در نظر داشته باشید که در بریدن ساقه افراط نکنید و به هیچعنوان پس از بریدن ساقه، محتوای داخلی بامیه دیده نشود.
هوای کیسهفریزر را خارج کنید
هنگام بستهبندی بامیه در کیسهفریزر و یا حتی زیپ لاک هوای داخل کیسه را خارج کنید بعد داخل فریزر قرار دهید.
بستهبندی بامیه خام
میتوانید بامیه را خام فریز کنید، اما ماندگاری بامیهای که خام فریز شده باشد خیلی کمتر از بامیه جوشیده یا سرخ شده است و باید خیلی سریع مصرف شود.
تاریخ را یادداشت کنید
بعد از بستهبندی کردن و فریز کردن بامیه، بهکمک یک برچسب تاریخ روز را روی بسته بندی بامیه بزنید. در این صورت تاریخ را گم نمیکنید و بامیه را تازهتر مصرف خواهید کرد.