با وجود تردیدها در مورد افزایش سقف بدهی ایالات متحده و اجتناب سرمایهگذاران از داراییهای ریسکی، دلار به بالاترین حد خود رسید و ارزهای آسیایی کاهش یافتند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، اکثر ارزهای آسیایی روز پنجشنبه کاهش یافتند، و اما دلار به بالاترین حد دو ماه اخیر رسید. گفتنی است که شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار هر کدام 0.2 درصد در معاملات آسیایی افزایش یافتند و در بالاترین سطح دو ماهه قرار گرفتند.
با نگاهی به رویدادهای جاری در بازارهای مالی میتوان به وضوح دید که عدم اطمینان در مورد افزایش سقف بدهی ایالات متحده و پیشگیری از نکول باعث شد که سرمایهگذاران از داراییهای ریسکمحور اجتناب کنند.
از سوی دیگر، انتشار گزارشهایی مبنی بر اینکه چین با احیای مجدد موارد کووید 19 مواجه است که ممکن است تا اواخر ژوئن به اوج خود برسد، منجر به بدبینی و بدترشدن احساسات نسبت به رشد اقتصادی این کشور شد که به نوبهی خود بر ارزهای منطقهای تأثیر گذاشت.
در همین راستا، یوان چین پس از شکست در هفتهی گذشته، بیشتر به زیر سطح 7 رفت؛ در واقع، ارز سرزمین اژدها 0.2 درصد سقوط کرد و به پایینترین حد خود در 6 ماه گذشته رسید. شایان توجه است که پس از انتشار رشته آمار ضعیف در ماه آوریل، ترس از شیوع مجدد کووید بر نگرانیها در مورد کندشدن رشد اقتصادی در این کشور افزود. علاوه بر این، عاملی که بر یوآن فشار آورد، بدترشدن روابط بالقوهی بین پکن و واشنگتن است.
در چشماندازی وسیعتر، نگرانیها در مورد چین به بازارهای آسیایی گستردهتر نیز سرایت کرد، از جمله میتوان دلار سنگاپور را نام برد که کاهش 0.2 درصدی داشته است، و علت آشکار این روند کاهشی به دادههایی برمیگردد که تأیید کردند که اقتصاد این کشور جزیرهای، در سه ماههی اول به دلیل کاهش تقاضای چین کوچک شده است.
دلار استرالیا نیز تحت فشار روابط بالای تجاری با چین، 0.2٪ کاهش یافت، در حالی که وون کره جنوبی 0.5٪ کاهش را به ثبت رساند. بدیهی است که وون تحت فشار بانک کره قرار گرفت که نرخ بهره را برای سومین ماه متوالی ثابت نگه داشت؛ البته برخی از معاملهگران برای کاهش احتمالی نرخ در اواخر سال جاری موضع گرفتند.
و از سوی دیگر، در حالی که قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه پیشرفت اندکی در جهت افزایش سقف بدهی را منعکس کردند، ارزهای آسیایی گستردهتر در سایهی تداوم ترس از نکول بدهی ایالات متحده، عقبنشینی کردند. البته آخرین ضربه به احساسات از سوی آژانس رتبهبندی فیچ وارد شد که در صورت پیشفرض در رتبهبندی، کاهش رتبهی ایالات متحده را اعلام کرد.
ین ژاپن 0.2 درصد در برابر دلار سقوط کرد و به پایینترین حد در 6 ماه گذشته رسید، در حالی که روپیه هند 0.1 درصد کاهش یافت و نزدیک به پایینترین سطح دو ماهه معامله شد.
در چشمانداز اوراق بهادار، در حالی که معاملهگران بازده اوراق خزانه را به نفع دلار کاهش دادند، دلار نیز از این فرصت منتفع شد و از افزایش تقاضای پناهگاه امن سود برد. در کنار اینها، سیگنالهای متفاوت در مورد سیاستهای پولی نیز از دلار حمایت کردند، زیرا صورتجلسهی فدرال رزرو در ماه مه نشان داد که احتمالاً نرخهای بهره برای مدت طولانیتری بالاتر باقی میمانند.
قیمتهای آتی صندوق فدرال رزرو حاکی از آن است که بازارها با احتمال بیش از 60 درصدی قیمتگذاری شدهاند که فدرال رزرو در ماه ژوئن نرخهای خود را حفظ کند. اما تعداد فزایندهای از شرکتکنندگان نیز احتمال افزایش نرخ دیگر را در نظر دارند.
آنچه مسلم است عواملی همچون ریسکپذیری ضعیف و نرخهای بهره بالای ایالات متحده، فشار بیشتر بر ارزهای آسیایی را در ماههای آینده به تصویر میکشد که در واقع، ادامهدهندهی روندی است که تا سال 2022 به وضوح مشاهده شده است.