با نوسانیشدن بازارها در پی افزایش سقف بدهی ایالات متحده، بهای طلا به نزدیکی پائینترین سطح دوماهه رسید.
به نقل از اینوستینگ، قیمت طلا در روز پنجشنبه نزدیک به پایینترین سطح دو ماههی خود در تردید به سر میبرد، زیرا بازارها به دلیل افزایش سقف بدهی ایالات متحده نوسان زیادی را تجربه میکردند.
هر اونس طلا با اندکی افزایش به 1959.09 دلار رسید، در حالی که معاملات آتی طلا تا ساعت 20:54 به وقت شرقی (00:54 به وقت گرینویچ) با 0.2 درصد کاهش به 1959.70 دلار در هر اونس رسید. گفتنی است که هر دو ابزار مالی نزدیک به پایینترین سطح خود از اوایل آوریل معامله شد.
پس از سقوط فلز زرد به زیر سطح 2000 دلاری، قیمت شمش در محدودهی معاملاتی 1950 تا 1980 دلار در هر اونس باقی ماند.
با نگاهی به سناریوی دادهها و رویدادهای مهم، تمرکز بیشتر بر مذاکرات میان قانونگذاران بر سر افزایش سقف هزینههای ایالات متحده معطوف بود، اگرچه تاکنون نه مذاکرهکنندگان دموکرات و نه جمهوریخواه هیچ نشانهای در مورد زمان دستیابی به توافق ارائه نکردند.
این امر همچنین پیش از ضربالاجل اول ژوئن برای نکول بدهی ایالات متحده صورت میگیرد که میتواند نهتنها ایالات متحده را به سمت رکود سوق دهد، بلکه عواقب بدی برای اقتصاد جهانی به همراه داشته باشد. آژانس رتبهبندی فیچ نسبت به کاهش رتبهی رتبهبندی ایالات متحده به صورت پیشفرض هشدار داد.
اما علیرغم ابهاماتی که در بازار موج میزند، طلا با هجوم معاملهگران به سمت دلار، شاهد تقاضای کمی برای پناهگاه امن بود. همانطور که فدرال رزرو اعلام کرد، با توجه به انتظارات مبنی بر اینکه نرخهای بهرهی ایالات متحده برای مدت طولانیتری بالا باقی بماند، دلار به بالاترین حد در دو ماه گذشته رسید.
صورتجلسهی نشست ماه مه فدرال رزرو در روز چهارشنبه حاکی از آن بود که در بحبوحهی فشار فزاینده بر بخش بانکی و افزایش بادهای معکوس اقتصادی، سیاستگذاران برای افزایش بیشتر نرخ بهره تردید داشتند. اما به نظر میرسد که، با توجه به اینکه تورم هنوز بسیار بالاست، اما بانک هیچ برنامهای برای کاهش نرخ بهره ندارد.
براساس دادههای قیمتهای آتی صندوق فدرال رزرو، انتظارات بازار مبنی بر اینکه فدرال رزرو در ماه ژوئن نرخ بهره را بیشتر افزایش دهد نیز رو به رشد است. این امر میتواند حامل درد اقتصادی بیشتری در سال جاری باشد، چرا که سیاست پولی همچنان محدودکننده باقی خواهد است.
از طرفی، چشمانداز بدترشدن شرایط اقتصادی به شدت بر قیمت فلزات صنعتی تأثیر گذاشت؛ در همین راستا، مس در روز پنجشنبه پس از رسیدن به پایینترین سطح شش ماههی جلسهی قبل، تحت فشار باقی ماند. آنچه مسلم است قیمت مس در بحبوحهی نگرانیها از کندشدن رشد اقتصادی و چشمانداز ضعیف تقاضا کاهش بیشتری یافته است.
معاملات آتی مس که نزدیک به ضعیفترین سطح خود از اواخر نوامبر بود، در سطح 3.5692 دلار در هر پوند ثابت ماند. گفتنی است که فلز سرخ در این هفته با چندین شاخص ضعیفتر از حد انتظار فعالیتهای تولیدی مواجه شد.
در کنار اینها، نگرانیها در مورد وخامت بیشتر تقاضای چین نیز افزایش یافته است، زیرا این کشور با موج جدیدی از عفونتهای کووید 19 دست و پنجه نرم میکند و از این رو، بازارها در مورد مختلشدن بیشتر فعالیتها اظهار نگرانی کردهاند. این در حالی است که دادههای اخیر نشان میدهد که جهش اقتصادی در این کشور رو به افول میرود.