در حالی که تشدید نگرانیها در مورد نکول بدهی ایالات متحده، جایگاه دلار را به عنوان پناهگاه امن تقویت کرد، یورو امروز شاهد سقوط بود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، یورو در روز پنجشنبه سقوط کرد، در حالی که دلار به بالاترین حد خود در دو ماه گذشته رسید.
شاخص دلار آمریکا که ارز ایالات متحده را در برابر شش همتای اصلی اندازهگیری میکند و به شدت نسبت به یورو حائز اهمیت است، با 0.3 درصد افزایش به 104.16 رسید که بالاترین رقم از 17 مارس به حساب میآید.
آنچه مسلم است در دورههای اخیر، دلار آمریکا به طرز کاملأ متناقضی از تقاضا برای پناهگاههای امن سود برده است؛ در همین راستا، افزایش نگرانیها در مورد نکول ایالات متحده نیز از ارز ایالات متحده حمایت کرد. به علاوه، نقش برخی شرطبندیها برای کاهش نرخهای فدرال رزرو در سال جاری را نیز در افزایش ارز ایالات متحده نمیتوان نادیده گرفت.
اما آژانس رتبهبندی فیچ با طرح پیشروی برای کاهش احتمالی رتبه ایالات متحده در صورت افزایش سقف بدهی توسط قانونگذاران، آخرین نگرانیها را رقم زد.
استفان ملین، تحلیلگر ارشد بانک دانسکه به عدم وجود ریسک در این هفته اشاره کرد که به طور کلی به نفع دلار بود.
و اما تشدید نشانههای ضعف اقتصادی در اروپا، به ویژه آلمان، که به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا در رکود به سر میبرد، یورو را در برابر دلار به پایینترین سطح چند ماه اخیر رساند. در واقع، آخرین نشانهی ضعف در خارج از اروپا از سوی آلمان بود، جایی که اقتصاد در سه ماههی اول کمی کاهش یافت و در نتیجه پس از رشد منفی در سه ماههی چهارم سال 2022، در رکود قرار گرفت.
یورو حدود 0.2 درصد کاهش یافت، به اندازهای که پایینترین سطح دو ماههی خود را به 1.0715 دلار بازگرداند.
پوند(استرلینگ) نیز پس از اینکه برای مدت کوتاهی به 1.2332 دلار یعنی به پایینترین سطح خود از 3 آوریل رسید، 0.1% کاهش یافت.
و اما در برابر ین، دلار به بالاترین حد خود از 30 نوامبر و به 139.705 رسید، اگرچه آخرین کاهش 0.1٪ و در سطح 139.345 بود.
معاملهگران بازار پول ایالات متحده انتظارات برای کاهش نرخ بهرهی فدرال رزرو در سال جاری را، از 75 واحد پایه قبلی به تنها یک چهارم در ماه دسامبر کاهش دادهاند. در این بین، برخی شواهد حاکی از آن است که تقریباً همهی سیاستگذاران خطرات صعودی را برای تورم دیدند.
دلار استرالیا به دلیل روابط تجاری نزدیک خود با چین به شدت تحت تأثیر ضعف اقتصادی چین قرار گرفت و به پایینترین سطح 6 و نیم ماهه یعنی 0.6523 دلار سقوط کرده است.
در سرزمین اژدها، یوان چین به پایینترین حد خود در شش ماه گذشته رسید و در بازار فراساحلی نیز 7.0903 در هر دلار سقوط کرد.
مجموعهای از شاخصهای اقتصادی ناامیدکننده غول آسیایی چین، همگی به تقاضای کسلکنندهی مصرفکننده اشاره میکنند و حکایت از آن دارند که بهبود پس از همهگیری در حال حاضر مسیر خود را طی کرده است.
کن چئونگ، استراتژیست ارشد آسیایی FX در بانک میزوهو، در یادداشت مشتری قید کرد که انتظار دارد تا زمانی که دادههای اقتصادی کشور بهبود را به تصویر بکشد یا بانک خلق چین (PBoC) اقداماتی را برای ثبات بازار ارز انجام دهد، یوان تحت فشار باقی بماند.
و در نهایت، دلار نیوزیلند همچنان تحت تاثیر انحراف ناگهانی بانک مرکزی در روز چهارشنبه بود که باعث کاهش 2.2 درصدی شد؛ بدین ترتیب، 0.4% دیگر کاهش یافت و به کمترین میزان خود از اواسط نوامبر و به 0.6077 دلار رسید.