پنکیک جزو دسته کیکهای خوشمزه و لطیفی است که به دلیل طعم دلچسب و لذیذ امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد.
به گزارش هیچ یک _ این کیک را اغلب افراد به صورت خانگی برای صبحانه و عصرانه درست میکنند اما به دلیل رعایت نکردن برخی از فوت و فنهای آن، بافت و نرم ابری پنکیکها بعد از پخت خمیر شده و نتیجه دلخواه حاصل نمیشود. در این مقاله قصد داریم علت خمیر شدن پنکیک و راه حل رفع آن را مورد بررسی قرار دهیم.
چرا پنکیک خمیر میشود
پنکیک چیست؟
پنکیک (Pancake) یکی از انواع دسرها و میان وعدههای خوشمزه و محبوب بینالمللی است که شباهت زیادی به کیک دارد. این کیک یا شیرینیهای سریع و ساده چون در ماهیتابههای کوچک درست میشود و با نام کیک تابهای نیز شناخته میشود. خاستگاه اصلی این کیک نازک و تخت به کشور آمریکا باز میگردد و امروزه در سراسر جهان به روشهای مختلف پخته میشود. با وجود اینکه پنکیک انواع بسیار متنوعی دارد اما مواد اولیه آنها را آرد، شیر، کره، تخم مرغ، بیکینگ پودر و وانیل تشکیل میدهد. بنابراین تمام علاقهمندان به پخت کیک و شیرینی میتوانند بدون استفاده از فر، پنکیک درست کرده و با عسل، شیره، مربا یا سس شکلات سرو کنند.
دلیل خمیری شدن پنکیک
پخت هر کیک و شیرینی نیاز به رعایت یک سری نکات و فوت و فنهای خاص دارد تا نتیجه مطلوب و دلخواه حاصل شود. به همین منظور در ادامه چند مورد از دلایلی که باعث خمیر شدن بافت پنکیک میشود را بیان میکنیم. با در نظر گرفتن این نکات در فرایند پخت، یک پنکیک با بافت نرم و لطیف درست کرده و از خوردن آن لذت خواهید برد.
غلظت مایه پنکیک
غلظت مایه پنکیک میتواند یکی از اصلیترین علت خمیر شدن پنکیک شما باشد. مایع پنکیک باید نه خیلی غلیظ و نه خیل رقیق و شل باشد. بلکه باید همه مواد آن به خوبی با آراد ترکیب شده و مانند ماست رقیق شده باشد. به گونهای باشد که به راحتی از ملاقه یا پیمانه اندازهگیری درون ماهیتابه بریزد.
همزدن بیش از حد مواد پنکیک
یکی دیگر از نکاتی که با رعایت آن یک پنکیک نرم و ایدهآل خواهید داشت مربوط به مخلوط کردن مواد اولیه خشک و تر این کیک است. به طوری که مخلوط کردن بیش از حد مایه و مواد پنکیک باعث میشود که بافت آن بعد از پخت سفت، خمیری و بیکیفیت شود. پس در همزدن مایه پنکیک زیادهروی نکنید.
استراحت دادن مواد پنکیک
برای درست کردن یک پنکیک پفدار و خوشمزه باید مایه آن بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت کند تا بافت آن نرم شده و پف آن افزایش یابد. در طول استراحت دادن به مایه پنکیک، نشاسته درون آن آزاد میشود و هنگام ریختن درون ماهیتابه سریعا پفتدار شده و شکل خمیری به خود نمیگیرد.
ریختن بیش از حد مایه درون ماهیتابه
علت خمیر شدن پنکیک میتواند مربوط به ریختن بیش از حد مایه درون ماهیتابه باشد. بهتر است هنگام ریختن مایه پنکیک درون ماهیتابه از یک پیمانه مناسب استفاده کنید. همواره یک سوم یا یک چهار از حجم پیمانه را مایه پنکیک پر کنید و داخل ماهیتابه بریزید. این اقدام باعث میشود که گرما و حرارت شعله به بافت داخلی پنکیک نفوذ کرده و از خمیری شدن آن جلوگیری کند. در صورتی که مقدار زیادی از مایه پنکیک درون ماهیتابه ریختید باید زمان بیشتری را برای سرخ کردن آن صرف کنید.
مدت زمان سرخ کردن پنکیک
مدت زمان پخت پنکیک برای سرخ و برشته شدن آن بستگی به میزان حرارت شعله گاز دارد. به طور میانگین هر پنکیک برای پخت کامل نیاز به ۲ الی ۳ دقیقه زمان دارد تا سطح آن برشته شود. در واقع زمانی که متوجه حبابهای ریز روی پنکیک شدید باید نسبت به برگرداندن آن اقدام کنید تا طرف دیگر آن پخته و برشته شود. در صورتی که زمان پخت کمتر از یک دقیقه شود، بافت داخلی پنکیک به صورت خمیر باقی میماند.
داغ نبودن سطح ماهیتابه
توجه داشته باشید که هنگام ریختن مایه پنکیک داخل ماهیتابه از داغ بودن سطح ظرف اطمینان حاصل کنید. داغ نبودن سطح ماهیتابه میتواند علت خمیر شدن پنکیک شما باشد چرا که باعث میشود، تمام سطح پنکیک به طور یکسان پخته نشده و بافت خوبی نداشته باشد.
تنظیم حرارت شعله گاز
در صورتی که حرارت شعله گاز زیاد باشد، پنکیکها به سرعت سرخ میشوند اما بافت داخلی آن مغز پخت نمیشود و به صورت خام و خمیر باقی میماند. بنابراین برای پخت پنکیک در ابتدا زمان کافی را در نظر بگیرید و شعله گاز را روی حرارت کم تنظیم کنید. هر چه زمان پخت پنکیک طولانیتر و با حرارت کم صورت بگیرد، پنکیکها بهتر پخته شده و دیگر حالت خمیری به خود نمیگیرند.
کلام آخر
در این مطلب درباره علت خمیر شدن پنکیک صحبت کردیم و اقداماتی که باعث میشود که بافت داخلی این کیک تابهای به صورت خام و خمیری باقی بماند را مورد بررسی قرار دادیم. در صورت رعایت نکات گفته شده، میتوانید یک پنکیک نرم و برشته با طعم لذیذ را برای میان وعده روزانه خود درست کنید. اگر در زمینه پخت انواع پنکیک نکاتی را مدنظر دارید آنها را با ما در میان بگذارید.