به گزارش هیچ یک _ آناناس، میوهای است که بسیاری از ما از طعم آن لذت میبریم. اما مشکل اصلی این است که پوست کندن و برش دادن آن یک کار دشوار است، حتی با استفاده از یک چاقوی تیز. برخی از ما حتی آناناس خشک را ترجیح میدهیم، پس اگر میخواهید روش خشک کردن آناناس در منزل را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.
چگونه آناناس را در خانه خشک کنیم؟
فواید خشک کردن میوه در خانه
میوههای خشک شده در خانه نسبت به میوههای خشک شده در فروشگاهها، فواید بیشماری دارند. کمترین چیز این است که آنها بهداشتی هستند و بدون مواد نگهدارنده. میوههای خشک شده در فروشگاهها معمولاً با اکسید سولفور تهیه میشوند که میتواند برای برخی افراد حساس به آن، آسم ایجاد کند. خشک کردن میوه در خانه کاری ساده است و تمام میوهها، حتی آناناس، را میتوان به راحتی بدون اینکه سیاه یا خراب شود خشک کرد.
روش خشک کردن آناناس در فر
برای خشک کردن آناناس در فر، ابتدا آناناس ها را بشویید و سپس قسمت سروته آن را حدود دو و نیم سانتیمتر جدا کنید. آناناس ها را به صورت عمودی نگه دارید و پوست سخت آن را به صورت لایه لایه از بالا به پایین جدا کنید. نقاط قهوه ای روی پوست آناناس را نیز جدا کنید، سپس آناناسها را به اندازه یکسان به صورت ورقهای برش دهید تا در زمان یکسانی خشک شوند.
فر را روی حرارت کم (۵۵ تا ۶۵ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید تا آب آناناس در طول زمان بیشتری بخار شود. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و آناناس های اسلایس شده را بر روی آن بچینید، مطمئن شوید که روی هم انباشته نشوند. برای جلوگیری از جمع شدن آناناس ها در طول خشک شدن، توری مخصوص پیتزا را روی آناناس ها بگذارید. هر دو ساعت یکبار، آناناس ها را برگردانید. وقتی آناناس ها بافتی مانند چرم پیدا کردند، آنها را از فر بیرون بیاورید و پس از خنک شدن، آنها را در ظرف شیشه ای بریزید و درب ظرف را برای چهار روز باز بگذارید تا رطوبت اضافی آن خارج شود، سپس درب ظرف را ببندید.
خشک کردن آناناس با دستگاه خشک کن میوه
در این روش، مانند روش قبل، آناناس ها را پوست می گیریم و برش می زنیم. دمای دستگاه خشک کن میوه را روی ۵۷ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و آناناس ها را با فاصله یک سانتیمتری کنار هم می چینیم. زمان خشک شدن آناناس ها در این روش بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت است. برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد آناناس ها، هر چهار ساعت یکبار آنها را برگردانید. توجه داشته باشید که فقط با این دو روش می توانید آناناس را خشک کنید، استفاده از روش خشک کردن در آفتاب ممکن است باعث سیاه شدن آن شود.
چالش های خشک کردن آناناس با نور خورشید
آناناس، یک میوه ضخیم و آبدار است که برش دادن و تبدیل آن به قطعات کوچکتر می تواند کار سختی باشد. خشک کردن آن با استفاده از نور خورشید در خانه می تواند چالش برانگیز باشد و ممکن است در مقیاس بزرگ، نتیجه خوبی نداشته باشید.
نکاتی برای نگهداری آناناس خشک شده
آناناس خشک شده، مانند سایر خشکبار، بوی خوشایند و طعم خوبی دارد و نگهداری آن بسیار آسان است. کافی است آن را در ظروف با درب و در محیط خشک و خنک نگه دارید. برای استفاده های طولانی مدت و جلوگیری از سیاه شدن، آن را در فریزر نگه دارید.
فواید سلامتی آناناس خشک شده
آناناس خشک شده پر از کلسیم، پتاسیم، منگنز، فیبر و ویتامین های A، B و C است. به دلیل وجود فلورید در آن، می تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند. آناناس منبع منگنز است که برای ساخت استخوان و سلامت استخوان های بدن مفید است. همچنین، آن می تواند به بهبود سرماخوردگی و کاهش سرفه کمک کند و برای درمان بیماری های قلبی و عروقی، تقویت سیستم دفاعی بدن مفید است. سایر فواید آناناس خشک شامل بهبود آکنه، جوان شدن پوست، مبارزه با رادیکال های آزاد و تقویت استخوان ها است.