بسیاری از افراد به دلیل بوی زهم ماهی و میگو از خوردن آن خودداری میکنند. از طرفی میگو طبعی سرد دارد و برای سرد مزاجان غذای مناسبی نیست. اما افرادی که میگو را با ادویه میگو میل میکنند، هم طبع سرد آن را تعدیل میکنند و هم بوی بد آن را از بین میبرند.
بهترین طعم دهنده میگو
مواد تشکیلدهنده ادویه میگو
هیچ یک _ زندگی :بهطورکلی به ۳ روش یا بیشتر میتوان برای میگو ادویه تهیه نمود. البته در بین آنها تعدادی از مواد تشکیلدهنده ادویه ثابت هستند. یعنی در همه دستورها موجود هستند. برای استفاده از این ادویه میتوانید بعد از اینکه بر اساس یکی از دستورها ادویه را به طور کامل آماده کردید، قبل از سرخکردن، ساعتی میگو را در آن بخوابانید تا بوی آن گرفته شود و میگو طعم دلچسبی پیدا کند.
روش اول
✅ نمک ۵ قاشق غذاخور
✅ پودر خردل ۱٫۵ قاشقچایخوری
✅ پودر برگبو ۱٫۵ قاشقچایخوری
✅ پودر میخک ۱ قاشقچایخوری
✅ فلفل سیاه ۱٫۵ قاشقچایخوری
✅ فلفل سفید ۱٫۵ قاشقچایخوری
✅ فلفلدلمهای خشک شده و پودر شده ۲ قاشقچایخوری
✅ زنجبیل ۱ قاشقچایخوری
✅ هل ۳٫۵ قاشقچایخوری
طرز تهیه روش اول
اول هر کدام از ادویهها را از اضافاتی مثل سنگ و چوب تمیز کنید. سپس هر کدام را جداگانه آسیاب نمایید. در ظرفی جداگانه آنها را مخلوط کنید و در نهایت در شیشهای دربسته از آن نگهداری نمایید. قبل از استفاده از این ادویه بهتر است کمی آن را در ماهیتابه تفت دهید.
روش دوم برای تهیه ادویه میگو
✅ فلفل سیاه ۱٫۵ پیمانه
✅ زیره سبز ۱٫۵ پیمانه
✅ زیره سیاه ۱٫۵ پیمانه
✅ تخم گشنیز ۱ پیمانه
✅ دارچین به مقدار لازم
✅ میخک ۵ عدد
✅ زنجبیل ۱ تکه بزرگ
✅ گل محمدی ۱۵ عدد
✅ جوز هندی ۳ عدد
نکاتی برای تهیه این دستور
در روش دوم برای تهیه این ادویه شبیه به روش قبل عمل نمایید. فقط قبل از اینکه تخم گشنیز را آسیاب کنید کمی آن را تفت دهید. همچنین میتوانید زنجبیل، میخک و جوز هندی را با کوبیدن در هاون کمی نرم کنید.
دستور سوم
✅ پودر آویشن ۵ قاشقچایخوری
✅ پودر زیره ۱ قاشقچایخوری
✅ پودر پیاز ۱ قاشقچایخوری
✅ پودر سیر ۱ قاشقچایخوری
✅ فلفل سیاه ۲ قاشقچایخوری
✅ فلفل قرمز ۲ قاشقچایخوری
✅ فلفل قرمز پرک ۱ قاشقچایخوری
✅ نمک ۲ قاشقچایخوری
طرز تهیه دستور سوم
برای تهیه ادویه میگو به این روش همه مواد را در ظرفی با هم مخلوط کنید و در ظرفی دربسته از آن نگهداری کنید. برای حفظ بو و عطر ادویه بعد از هر بار استفاده بلافاصله درب شیشه حاوی آن را ببندید.
ترکیبات موجود در ادویه میگو چه خواصی دارند؟
در اینجا به اشتراکات ترکیبات موجود در دستورهای تهیه ادویه میپردازیم و خواص هر کدام و تأثیری که بر روی غذا میگذارند را جداگانه بررسی میکنیم. اشتراکات این ادویه فلفل سیاه، فلفل قرمز، میخک، تخم گشنیز، سیر، پیاز و زنجبیل است.
فلفل سیاه
فلفل سیاه یکی از ادویههای پر کاربرد برای انواع غذاها است. این نوع فلفل از عطر و بوی خاص خود برخوردار است. از آنجا که این فلفل به هضم بهتر غذا کمک میکند، در نتیجه افرادی که هضم میگو برای آنها سخت است، با اضافهکردن این ادویه به غذا میتوانند به هضم بهتر میگو در دستگاه گوارش خود کمک فراوانی کنند.
وجود فلفل قرمز در ادویه میگو
در مورد فلفل قرمز میتوان گفت این ادویه رنگ زیبایی به غذا میبخشد. همچنین طعم ویژه و تندی دارد. از آنجاییکه ماهی و میگو باعث ایجاد سودا در بدن میشوند، استفاده از این نوع فلفل در ادویه مخصوص ماهی و میگو به شما کمک میکند تا به میزان زیادی از سردی ناشی از سودا در غذاهای دریایی بکاهید.
تخم گشنیز
تخم گشنیز مثل سبزی گشنیز عطر خیلی تندی را دارد. ولی در صورت ترکیب با ادویههای دیگر از میزان حس این تندی کمی کاسته میشود. این ادویه به جذب بهتر چربی ماهی در غذا کمک بسیاری میکند. با استفاده از تخم گشنیز در ادویه میگو افراد میتوانند مطمئن شوند که چربی مفید ماهی را جذب خواهند کرد.
سیر و پیاز
دو تا از بهترین طعمدهندهها در انواع غذاها همین سیر و پیاز هستند. ترکیب سیر و پیاز به غذا عطر خوشبویی میبخشد و بوی بد غذا را از بین میبرد. این دو ماده به پخت سریع غذا و نرمشدن آن کمک بسیاری میکنند و سردی انواع غذاها را از آن میگیرند.
تاثیر زنجبیل در ادویه میگو بر روی غذا
زنجبیل خود یک نوع ادویه با طبعی گرم و تر است. طبعی که دقیقاً ضد طبع ماهی و میگو است. این خاصیت کمک زیادی به برطرفکردن بخش فراوانی از مضرات ماهی و میگو میکند. اگر از آن در غذا استفاده شود، افراد از یبوست نجات مییابند.
میخک
طبع میخک بسیار گرم است. به همین دلیل در صورت استفاده از آن سردی ناشی از ماهی که سبب ضعف در حافظه میشود از بین میرود و کمک بسیاری به افزایش حافظه انسان میکند.
کلام آخر
با استفاده از ادویه میگو میتوانید بدن خود را در مقابل مضرات ماهی مقاوم کنید. همچنین این غذا را تبدیل به غذای خوشعطر و بو نمایید تا بتوانید بهراحتی آن را میل کنید و بوی بد غذا مشکلی برای شما ایجاد نکند.