قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم خاموشیهای گسترده حاصل عقبماندگی سرمایهگذاری در بخش تولید برق و نداشتن برنامهریزی مناسب نارضایتیهای زیادی برای مردم به ارمغان آورده بود.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک – نارضایتیهای برقی روزبهروز مردم را بیشتر به ستوه میآورد تا آنکه دولت سیزدهم سکان اداره کشور را بر عهده گرفت.
دولت سیزدهم از همان ابتدا و با آگاهی از این نارضایتیها عزم خود را برای برطرفکردن و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق جزم کرد.انتخاب «علیاکبر محرابیان» به عنوان وزیر نیروی این دولت نشان از آن داشت که دولت مصمم به رفع ناترازی تولید و مصرف است.
وی یکی از مهمترین برنامههای خود را افزایش ظرفیت تولید برق به میزان ۳۵ هزار مگاوات قرارداد تا بتواند بر مشکلات موجود غلبه کند.درباره وضعیت ناترازی ابتدای کار دولت محرابیان گفته است: در دولتهای یازدهم و دوازدهم غفلتهایی در توسعه صنعت برق صورت گرفت که حاصل آن یک ناترازی قابلتوجه در تولید و تقاضای برق بود و اکنون ما آن را به میراث بردهایم.وزیر نیرو به ناترازی در تولید و مصرف برق در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: این ناترازی حدود ۱۵ هزار مگاوات بود و پیشبینی میشد در سال ۱۴۰۱ با در نظر گرفتن رشد تولید به حدود ۲۰ هزار مگاوات برسد.
وی با بیان اینکه بر این اساس در جهت توسعه صنعت برق و مدیریت مصرف برنامهریزیشده است، گفت: مجموع ظرفیت نیروگاهی که تا پایان سال ۱۴۰۱ به مدار آمد، ۷۰۵۴ مگاوات در بخش تجدیدپذیر و حرارتی بوده است که ۶۸۶۴ مگاوات آن در بخش حرارتی است.وزیر نیرو ادامه داد: این در حالی است که ظرفیتهای ایجاد شده برق از نیمه دوم سال ۹۲ تا نیمه سال ۱۴۰۰ به ترتیب ۸۸۱ مگاوات، ۲۴۷۶ مگاوات، ۵۵۱ مگاوات، ۱۲۲۸ مگاوات، ۱۷۲۲ مگاوات، ۱۴۶۲ مگاوات، ۲۷۵۶ مگاوات، ۱۸۶۰ مگاوات، ۱۶۴ مگاوات و در مجموع ۶۸۶۴ مگاوات بوده است.محرابیان افزود: به عبارت دیگر متوسط ساخت نیروگاه در طول ۸ سال ۱۶۱۸ مگاوات بوده که بر این اساس ظرفیت تولید برق ایجاد شده تا پایان سال ۱۴۰۱ یک رکورد چشمگیر است.
وی راهاندازی ۱۳۱۶ مگاوات ظرفیت در بخش بخار نیروگاههای گازی را رکورد ثبتشده دیگر در دولت سیزدهم ذکر کرد و افزود: در گذشته، این افزایش ظرفیت هیچگاه از ۱۰۰۰ مگاوات فراتر نرفته بود.
وزیر نیرو ادامه داد: همچنین از ۳۲۰ میلیارد کیلووات ساعت مصرف برق، ۷۶ میلیارد کیلووات ساعت بدون مصرف هیچگونه سوختی تولید شد که در نوع خود رکورد دیگری است.
علاوه بر آن اجرای پروژههای تبادل انرژی که با کشورهای همسایه به بهرهبرداری رسید معادل ۲۵ درصد کل ظرفیت تبادل انرژی با کشورهای همسایه بوده است و این جدای از قراردادهای به امضا رسیده در بخش خدمات فنی و مهندسی و اجرا است.
وزیر نیرو تأکید کرد: با اقدامهای انجام شده خاموشیهای بخش خانگی به صفر رسید و در بخش تولید نیز اقدامهای قابلتوجهی صورت گرفت.وی افزود: بهواسطه پیشبرد مجموعه اقدامها، برنامهریزی برای انجام طرحهای توسعهای، بهینهسازی و مدیریت مصرف، تابستان سال گذشته را با حداقل مشکل پشت سر گذاشتیم.