مدیرکل طرحهای ملی و فراگیر معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ابلاغ دستورالعمل برنامههای اوقات فراغت جوانان خبر داد و گفت: اوقات فراغت یکی از مهمترین بسترهای ایجاد هویت و درونی شدن ارزش های اسلامی و ایرانی در میان جوانان به شمار میرود.
مجتبی تاجیک روز چهارشنبه در گفت وگو با پایگاه خبری هیچ یک افزود: معاونت امور جوانان به عنوان متولی برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه اوقات فراغت با در نظر گرفتن اقتضائات دوره جوانی و توجه به نیازهای متنوع جوانان کشور مانند توانمندسازی، مهارتآموزی، نوجویی، هویتیابی، و توجه به توزیع عادلانه و بهره مندی حداکثری جوانان از برنامههای فراغتی، دستورالعمل پیشنهادی و حمایت از برنامههای سالانه اوقات فراغت در سراسر کشور را ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد: در این دستورالعمل به موضوعات مأموریتها و مستندات قانونی، سیاستها، ملاحظات کلی برنامههای فراغتی، الزامات اجرایی برنامههای فراغتی، سرفصلهای اجرایی برنامههای فراغتی سال ۱۴۰۲، نشاط و مسئولیتپذیری اجتماعی، مهارت و اشتغالپذیری و دستورالعمل برنامههای فراغتی ویژه دهه ولایت پرداخته شده است.
تاجیک افزود: اداره کل طرحهای ملی و فراگیر جوانان در جهت اهداف و برنامههای مصوب در راستای بهبود و اصلاح سبک زندگی جوانان منطبق بر ارزشهای اسلامی و ایرانی، برنامههای ملی ارتقای هویت دینی، ملی و انقلابی جوانان و اتخاذ سیاستهای حمایتی را برای اشتغال جوانان سیاستگذاری و برنامهریزی کرده است.
مدیرکل طرحهای ملی و فراگیر معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره سرفصلهای اجرایی برنامههای فراغتی سال جاری اینگونه توضیح داد و گفت: آشنایی با زبان و ادب فارسی، آشنایی با تاریخ و تمدن ایرانی اسلامی، آشنایی با شهدا، مفاخر و شخصیتهای ملی و مذهبی، آییبنهای سنتی و جشنهای مناسبتی ملی و مذهبی و برنامههای روایت پیشرفت از جمله این برنامههاست.
تاجیک سیاستهای اجرایی در راستای اجرای این دستورالعمل را توجه به اقتضائات و نیازهای ویژه جوانان با در نظرگرفتن تفاوتهای فرهنگی، قومی و جنسیتی و توجه به تناسب برنامههای فراغتی با زیست بوم جغرافیایی استانها، استفاده از الگوهای نوین گذران اوقات فراغت به صورت خلاقانه، فعال و جمعی، ارتقای هویت دینی، ملی و انقلابی در جوانان و حفظ و ارتقای یکپارچگی بین هویت ایرانی و اسلامی، بهبود و اصلاح سبک زندگی جوانان منطبق بر ارزشهای اسلامی و ایرانی با تاکید از استفاده غایت محور از فرصت فراغت و بسترسازی به منظور افزایش کمی و کیفی مصرف فرهنگی در بین جوانان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در بخش نشاط و مسئولیتپذیری اجتماعی نیز برنامههایی همچون فعالیتهای محیط زیستی به صورت گروهی، فعالیتهای خیرخواهانه جمعی، انجام فعالیتهای تفریحی گروهی و خانوادگی، برنامههای خلاقانه جمعی، گفت و گو جوانان در ۲ سطح گفت و گو با مسئولان و جوانان پیشبینی شده است.
به گفته تاجیک سرفصلها برنامههای اوقات فراغت متناظر با مأموریتهای محوله به معاونت امور جوانان و اداره کل طرحهای ملی و فراگیر جوانان بر اساس اسنادبالادستی تدوین شده و همچنین مطالعات اسنادی موجود در کشور در حوزه فراغت شامل سند ملی برنامه اوقات فراغت، برنامه ارتقای هویت و دیگر برنامهها بوده است.
وی اضافه کرد: برگزاری رویدادهای ایدهپردازی در فرایندهای تدوین و اجرای برنامه فراغتی به منظور افزایش مشارکت جوانان در تعریف و اجرای برنامه مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرکل طرحهای ملی و فراگیر معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: اغلب برنامههای تدوین شده در این دستوالعمل براساس مؤلفههای اصلی و مورد وفاق اجتماعی علمی تدوین شده است که امیدواریم در مجموع با توجه به دقتی که در تدوین دستورالعمل شده، شاهد بهبود کمی و کیفی در وضعیت و شیوههای گذران اوقات فراغت جوانان باشیم.