صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام جهانی پشت پرده جالبی دارد.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک _تیم ملی فوتبال نوجوانان کشورمان امروز با برتری مقابل یمن در ضربات پنالتی موفق شد پس از ۶ سال به جام جهانی زیر ۱۷ سال صعود کند.
شاگردان حسین عبدی در شرایطی این اتفاق را رقم زدند که کشورمان پس از جامهای جهانی ۲۰۰۱ ترینیداد و توباگو، ۲۰۰۹ نیجریه، ۲۰۱۳ امارات و ۲۰۱۷ هندوستان برای پنجمین بار در جام جهانی نوجوانان شرکت خواهد کرد.
مسابقاتی که نوزدهمین دوره آن از ۱۰ نوامبر تا ۲ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۹ آبان تا ۱۱ آذر ۱۴۰۲) در اندونزی برگزار خواهد شد.
جدا از نقش ویژه بازیکنان، کادرفنی و مدیریت تیم نوجوانان در این صعود میتوان از استعدادپروری ویژه کمیته جوانان فدراسیون فوتبال در ۲ سال اخیر نیز از عوامل تاثیرگذار در این مهم نام برد.
حدود ۲ سال قبل کمیته جوانان با هدف شناسایی نخبگان به فوتبال ملی و باشگاهی اقدام به ارزیابی نفرات مستعد در سراسر کشور کرده و بازیکنان مستعد زیرنظر استعدادیابهای فدراسیون و مربیان تیمهای ملی پایه موفق شدند خود را به عرصه تیمهای ملی برسانند.
در این مدت میرشاد ماجدی و همکارانش در کمیته و دپارتمان جوانان با پیگیری بحث استعدادیابی مدرن حدود ۹۲۰۰ بازیکن را در رده سنی زیر ۱۷ سال و در رده سنی زیر ۲۰ سال ۱۱۵۲۳ بازیکن را زیرنظر بیش از ۴۰ استعدادیاب مورد ارزیابی و تستگیری قرار دادند.
خروجی این اتفاق نیز صعود تیم ملی نوجوانان به جام جهانی بود و تیم جوانان نیز با وجود صدرنشینی در یکی از سختترین گروه های مسابقات قهرمانی آسیا و در تقابل با استرالیا، قطر و ویتنام با بدشانسی و دریافت گل در دقیقه ۹۵ بازی یک چهارم نهایی برابر عراق نتوانست راهی جام جهانی شود.
هرچند حسین عبدی و همکارانش نقش بسیار مهمی در جهانی شدن فوتبال نوجوانان داشتند اما همگی بازیکنانی که اکنون موفق شدهاند این افتخار را رقم بزنند، ماحصل همین اقدام هوشمندانه هستند.
وقتی به آمار نفراتی که در سالهای اخیر برای رسیدن به پیراهن تیمهای ملی تست دادند نگاه کرده و میبینیم بیش از ۲۰ هزار بازیکن نوجوان و جوان برای پوشیدن تیمهای ملی تلاش کردهاند، بازهم میتوان به این نتیجه رسید که “کار نیکو کردن از پر کردن است”.