کاسنی یکی از گیاهانی است که با خواص درمانی فراوانش، جای خود را در خانههای ما باز کرده. در حقیقت، تقریباً در هر خانهای که نگاهی بیندازید، میتوانید عرق کاسنی پیدا کنید.
گروه هیچ یک زندگی _گیاهی که عرق کاسنی را از آن بدست میآوریم، در اغلب شرایط آب و هوایی رشد میکند و کشت آن نیز اصلاً پیچیده نیست. حتی گاهی اوقات میتوانید آن را در کنار جادهها ببینید. در این مقاله قصد داریم که به بررسی مضرات و خواص عرق کاسنی بپردازیم. پس با ما همراه باشید!
فواید و خواص عرق کاسنی
ویتامینهای درمانی عرق کاسنی
عرق کاسنی منبع غنی از ویتامینهایی مانند ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. همچنین تحقیقات نشان دادهاند که عرق کاسنی میتواند با چندین نوع باکتری خطرناک مقابله کند. آنتیاکسیدانهای موجود در این گیاه قادر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و همچنین پیری و تخریب سلولها در اثر آسیب رادیکالهای آزاد هستند. در کنار این خواص، عرق کاسنی به درمان و کاهش التهابات در بدن نیز کمک میکند و بیماریهایی مانند آرتروز که نتیجه التهاب بافتهاست، درمان میشود.
عرق کاسنی و سلامت قلب
خواص عرق کاسنی بسیار فراوان است و بهجز مزایای خاص آن برای خانمها، خواصی که برای مردان و زنان هر دو تاثیر دارد نیز وجود دارد. برای مثال، با توجه به بالاتر بودن احتمال سکته قلبی در آقایان، خواص عرق کاسنی در افزایش سلامت قلب و کاهش کلسترول بد خون، از اهمیت بالایی برخوردار است. این اتفاق با کمک ماده انولین در عرق کاسنی میافتد که جلوگیری از رسوب کلسترول در رگها و در نتیجه سکته قلبی میکند. همچنین وجود آنتیاکسیدانهایی مانند فنلهای گیاهی، از ایجاد لخته و ترومبوز جلوگیری کرده و در پیشگیری از سکته قلبی موثر است.
کاسنی و تنظیم قند خون
انولین موجود در ریشه کاسنی میتواند به تجزیه کربوهیدراتها در روده و رشد باکتریهای مفید کمک کند. همچنین از خواص مهم عرق کاسنی در تنظیم قند خون، افزایش حساسیت بافتها و بهخصوص عضلات به جذب قند از خون است. با این کار، قند خون جذب میشود و نیاز به انسولین کاهش مییابد، که برای کنترل دیابت بسیار موثر است.
افزایش آدیپونکتین با کاسنی: محافظ خون در برابر دیابت
مطالعات علمی نشان دادهاند که عصاره ریشه کاسنی میتواند به افزایش سطح آدیپونکتین – یک پروتئین که نقش مهمی در تنظیم گلوکز خون دارد – بپردازد. این امر نشانه دهنده این است که عرق کاسنی به نوعی میتواند در پیشگیری و حتی تاخیر در شروع دیابت نقش داشته باشد.
کاسنی: ادرارآور و درمانگر یبوست
کاسنی میتواند به بهبود عملکرد کلیهها کمک کند. ویژگی ادرارآوری آن باعث میشود که خطر بروز بیماریهایی مثل سنگ کلیه کاهش یابد. همچنین عفونتهای خفیف دستگاه تناسلی و بهخصوص در بانوان به میزان قابلتوجهی کاهش پیدا میکنند. علاوه بر این، به لطف فیبرهای موجود در کاسنی، این گیاه به هضم غذا و کارکرد بهتر باکتریهای روده کمک میکند که در نتیجه آن، یبوست و بیماریهای گوارشی دیگر میتوانند تا حد بسیار زیادی کنترل شوند.
فواید کاسنی برای کبد و پوست
کاسنی از زمانهای دور به خاطر فواید آن برای کبد مورد توجه قرار گرفته است. بهبود عملکرد کبد، که نقش اصلی در تولید هورمونها را دارد، میتواند به تنظیم سیکلهای ماهانه بانوان کمک کند. علاوه بر این، کاسنی به دلیل طبع خنک آن میتواند به کاهش جوش صورت و آکنه کمک کند. خاصیت ضد التهابی این گیاه میتواند برای مبارزه با جوش صورت بسیار مفید باشد.
کاسنی: همراهی سریع برای کاهش وزن
همگی میدانیم که کاسنی با داشتن خواص متعدد برای سلامتی، یک گیاه عجیب و غریب در دنیای ما است. اما آیا میدانید که عرق کاسنیبه کاهش وزن نیز کمک میکند؟ بله، درست خواندید. این خواص ویژه از جمله مواردی که در عرق کاسنی موجود است، به ویژه الیگوفروکتوزها، کمک میکند تا هورمون گرلین – هورمون مسئول برای احساس گرسنگی – کاهش یابد. این به این معنی است که شما احساس سیری میکنید و در نتیجه، کمتر میل به غذا خواهید داشت. ولی یادتان باشد که تغییر کلی در رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی نیز برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایدهآل بسیار مهم است.
کی باید کاسنی بخوریم؟
زمان خاصی برای مصرف کاسنی تعیین نشده است، اما اگر فردی با طبع گرم هستید یا با خوردن برخی از مواد غذایی مشکل دارید، میتوانید پس از میل غذاهای گرم، از کاسنی بهعنوان مصلح استفاده کنید. برای استفاده بیشتر از خاصیت کاسنی برای پوست، میتوانید در روزهای گرم سال، مقداری کاسنی و گلاب را در یک اسپری کوچک به همراه داشته باشید و در صورت التهاب صورت خود، بر روی پوست اسپری کنید.