استفاده از راهکارهای مختلف برای افزایش فروش و صادرات نفت با وجود تحریمها در 2 سال اخیر در دستور کار دولت قرار گرفت و امروز صادرات نفت به بالاترین میزان پس از تحریمها رسیده است.
به گزارش پیگاه خبری هیچ یک _ پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ صادرات نفت ایران و به دنبال آن درآمدهای این بخش با کاهش همراه شد؛ اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم صادرات نفت ایران و وصول درآمدهای آن رشدی چشمگیر داشت.
در ۲ سال اخیر استفاده از راهکارهای مختلف برای افزایش فروش و صادرات نفت با وجود تحریم ها در مرکز توجه قرار گرفت تا آنجا که به گواهی آمارهای اقتصادی شرایط صادرات نفت بهبود یافت.
وزیر نفت در فروردین ۱۴۰۲ گفت: سال گذشته ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ نفت صادر شد و پیش بینی میشود امسال رکوردی تازه در صادرات نفت ثبت شود.
حتی رسانههای خارجی و غربی نیز به این دستاورد دولت اذعان دارند، در همین خصوص بلومبرگ به تازگی در گزارشی به موضوع افزایش صادرات نفت خام ایران پرداخته که بر اساس آن صادرات نفت ایران به ۱٫۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.
ایران صادرات نفت خام خود را به بیشترین میزان در حدود پنج سال گذشته رسانده حضور مجدد خود را در صحنه ژئوپلیتیک تقویت کرده و درعین حال خطراتی را برای بازار شکننده جهانی نفت خام به همراه آورده است.
* رشد 9.3 درصدی بهرهوری نفت در سال ۱۴۰۱
در سالهای اخیر بیش از ۷۵ درصد از رشد اقتصادی از محل بهره وری بوده و به طور مشخص در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ از ۳٫۸ در صد رشد اقتصادی ۳.۴ درصد از محل بهره وری محقق شده که بیشترین رشد با ۹.۳ درصد مربوط به گروه نفت است.
همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم اما استفاده از ظرفیتهای بهرهوری در بخشهای مختلف اقتصادی در دستور کار قرار گرفت. این اقدام ها سبب شد تا در سال ۱۴۰۱ برخلاف بیشتر سالهای دهه ۹۰ رشد اقتصادی مثبت و بالای ۴ درصد باشد که این خود نشانه خوبی برای آینده اقتصاد ایران است. شایان ذکر است که شاخص بهره وری کل عوامل تولید در سال ۱۴۰۱ به بیشترین مقدار خود در ۱۰ سال اخیر رسیده است.
بر اساس گزارش سازمان امور اداری و استخدامی در افزایش بهره وری کل عوامل تولید ناشی از افزایش ارزش افزوده کل اقتصاد بیشترین رشد با ۹.۳ درصد مربوط به گروه نفت بوده است. به بیان دیگر نفت بیشترین تأثیر را بر رشد اقتصادی از طریق افزایش بهره وری عوامل تولید در سال ۱۴۰۱ داشته است. رشد ارزش افزوده در گروههای صنایع و معادن خدمات و کشاورزی به ترتیب برابر ۵٫۶ درصد، ۲.۸ درصد و ۱.۱ درصد است.