دانشمندان متوجه شدند که کنهها میتوانند با یک روش منحصر بهفرد جذب بدن میزبان شوند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت پایگاه خبری هیچ یک به نقل از مدیکالاکسپرس، محققان دانشگاه بریستول کشف کردهاند که کنهها میتوانند توسط الکتریسیته ساکنی که میزبان آنها به طور طبیعی دارد، در بین شکافهای هوایی جذب وجابجا شوند.
این به احتمال زیاد کارایی آنها را در یافتن میزبانها افزایش میدهد، زیرا کنهها قادر به پریدن نیستند و بنابراین این تنها مکانیزمی است که از طریق آن میتوانند با میزبانهایی که خارج از دسترس پاهای کوچکشان هستند تماس برقرار کنند.
این یافته ها که در Current Biology منتشر شده است، اولین نمونه شناخته شده الکتریسیته ساکن است که در اتصال یک حیوان به حیوان دیگر نقش دارد.
کنه ها حامل بسیاری از بیماری های ناخوشایند از جمله بیماری لایم هستند و حتی می توانند باعث مرگ شود. بنابراین تلاش برای کاهش توانایی کنهها برای چسبیدن به افراد و حیواناتی که انسانها به آنها تکیه میکنند، سود اجتماعی و اقتصادی زیادی دارد.
بسیاری از حیوانات، از جمله انسان، میتوانند بارهای الکترواستاتیک بسیار قابل توجهی را جمع کنند که ظاهرا برای کنهها خوشایند است.
شارژ الکترواستاتیک برای حیوانات در طبیعت نیز زمانی اتفاق میافتد که به اجسامی در محیط خود مانند علف، ماسه یا سایر حیوانات ساییده میشوند. این شارژها به طرز شگفت انگیزی بالا هستند و میتوانند معادل صدها یا هزاران ولت باشند (بیشتر از آن چیزی که پریزهای برق دارند) نکته مهم این است که بارهای ساکن بر روی بارهای ساکن دیگر، بسته به مثبت یا منفی بودن، جاذبه یا دافعه اعمال می کنند.
دانشمندان تعجب کردند که بارهای ساکنی که در پستانداران، پرندگان و خزندگان به طور طبیعی انباشته میشوند به اندازهای زیاد هستند که کنههای انگلی بتوانند با جاذبه الکترواستاتیکی روی این حیوانات از طریق هوا بلند شوند، بنابراین کارایی آنها در یافتن میزبانی برای تغذیه بهبود یابد.