دانستن برخی فوت و فنها و ترفندهای مخصوص آشپزی هنگام طبخ غذا به شما کمک میکند با صرف زمان کمتر نتیجه مطلوبتری از آشپزی داشته باشید.
گروه هیچ یک زندگی – معمولا آشپزی برعهده کدبانوها و خانمهای خانه است که با سلیقه و درنهایت عشق و علاقه غذاهای خوشمزهای را برای خانواده تهیه میکنند. تقریبا همه خانمها میدانند هر غذایی را چطور درست کنند یا مواد غذایی را چگونه طبخ کنند تا درنهایت یک غذای خوشمزه و سالم را آماده کنند.
اما دانستن برخی فوت و فنها و ترفندهای مربوطبه آشپزی و مواد غذایی موجب میشود تا بتوانید خیلی راحتتر و با صرف زمان کمتر آشپزی کنید، درحالیکه کمتر خسته شدهاید و آشپزخانه نیز ریخت و پاش نشده است. در ادامه این مطلب با شرح چند ترفند کاربردی برای آشپزی با ما همراه باشید.
۱ـ از بین بردن بوی زحم ماهی قبل از پخت
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که به بوی ماهی حساسیت دارید و میخواهید ماهی هنگام طبخ و بعد از آن بوی بد ندهد، حتما این مطلب را بخوانید. ابتدا یک کاسه بزرگ را پر از آب و یخ کنید و اجازه بدهید آب کاملا سرد و یخ شود؛ سپس ماهیها را بعد از اینکه خوب شستید، داخل کاسه آب و یخ بگذارید و یک تا دو قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید ماهی در محلول آب یخ و نمک به مدت ۱۵ دقیقه بماند. حالا ماهی را از کاسه بیرون بیاورید و آبکش کنید و اجازه بدهید ماهی خشک شود؛ سپس میتوانید ماهی را بپزید یا تنوری کنید.
۲ـ روش کاربردی برای بستهبندی مرغ
معمولا همه ما تکههای مرغ را به اندازهای که مصرف داریم برای هر وعده داخل کیسه فریزر بستهبندی و فریز میکنیم. در این صورت تکههای مرغ بعد از منجمد شدن به هم میچسبند و زمانی که بخواهیم مرغ را طبخ کنیم یا فقط به یک تکه مرغ نیاز داریم، جدا کردن تکههای یخ زده از هم کار بسیار سختی است. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است تکههای مرغ را بعد از شستن یکی یکی و با کمی فاصله از هم داخل سینی بچینید؛ سپس سینی را داخل فریزر بگذارید تا تکههای مرغ بعد از دو تا سه ساعت کاملا یخ بزند و منجمد شود. حالا تکههای مرغ یخ زده را داخل کیسه پلاستیکی بریزید و توی فریزر بگذارید. در این صورت تکههای مرغ هرگز به هم نمیچسند و هربار برای مصرف میتوانید هر تعداد تکه مرغ که میخواهید، خیلی راحت از داخل کیسه بردارید بدون اینکه به هم بچسبند.
۳ـ بیرون آوردن خامه از داخل پاکت
خامههای صبحانه که داخل پاکتهای استوانهای صورتی رنگ بستهبندی شدهاند، در بیشتر مواقع به سختی از پاکت جدا میشوند و هنگام خارج کردن خامه از پاکت مقدار زیادی از آن به در و دیوار پاکت میچسبد و اسراف میشود. برای اینکه بتوانید به راحتی خامه را از پاکت خارج کنید، ابتدا سر پاکت خامه را کاملا باز کنید؛ سپس به اندازه یک تا دو قاشق غذاخوری شیر را داخل پاکت بریزید و پاکت را به آرامی تکان بدهید. حالا پاکت را داخل ظرف مورد نظر به صورت وارونه نگه دارید و کمی تکان بدهید تا خامه به صورت قالبی و کامل از پاکت خارج شود. در این صورت میبیند که خامه کامل خارج شده است و ذرهای از آن به دیوارههای پاکت نچسبیده است.
۴ـ سالم نگه داشتن موز برای مدت طولانی
اگر میخواهید موزهایی را که خریدهاید، به مدت طولانی داخل یخچال نگه دارید بدون اینکه موز لهیده یا سیاه شود، کافی است آنها را از شاخه اصلی جدا کنید و ساقه هر کدام از موزها را با فویل یا سلفون کاملا بپوشانید و بعد داخل یخچال بگذارید. در این صورت موزها به مدت یک هفته سالم و تازه باقی میمانند.
۵ـ تازه کردن سبزی خوردن پلاسیده
به گزارش وب گاه فرادید، حتما برای شما هم پیش آمده است که سبزی خوردن خریدهاید؛ اما فرصت نکردید آن را بشویید یا پاک کنید و سبزی شما داخل یخچال پلاسیده شده است. برای تازه شدن سبزی ابتدا آن را پاک کنید؛ سپس داخل یک کاسه آب و یخ بریزید. حالا یک سیب زمینی کوچک را پوست و چند تکه کنید. تکههای سیب زمینی را داخل مخلوط سبزی و آب و یخ بگذارید و اجازه بدهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند؛ سپس آبکش کنید. خواهید دید که سبزی خوردن کاملا تازه و با طراوت میشود.