گروه هیچ یک _ تمشک، یکی از شگفتی های طبیعت، میوهای است از خانواده گلسرخیان که درختچه ای چوبی نگهداری او را به عهده دارد. برحسب نوع و گونه، تمشک با رنگهای متنوعی مثل قرمز، سیاه، ارغوانی، طلایی، سفید و صورتی وجود دارد.
خواص تمشک
ایدهآل برای سلامتی و کاهش وزن
تمشک، با مقادیر بالای فیبر و منگنزی که در بر دارد، یک گزینه عالی برای کسانی است که به دنبال راه های طبیعی برای لاغری هستند. فیبر تمشک به تمیز کردن روده ها و کاهش اشتها کمک می کند، درحالی که منگنز برای افزایش متابولیسم بدن و چربی سوزی موثر است.
تمشک و قدرت تقویت مو
تمشک به دلیل داشتن فولات برای سلامتی مو هم بسیار مفید است. فولات با افزایش گلبول های قرمز خون، گردش خون را بهبود بخشیده و این امر به نوبه خود باعث تقویت فولیکول های مو و رشد سالم تر مو می شود.
تمشک: راز زیبایی پوست
تمشک قرمز، حاوی آنتی اکسیدان های قوی و ویتامین C است که به کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست کمک می کند. همچنین ماسک صورت با تمشک و ماست، علاوه بر اینکه برای لکه های پوستی مفید است، روشی فوق العاده برای احیای پوست شما است.
تمشک: راهی برای مقابله با بیماری های پوستی
تمشک، با خاصیت ضد میکروبی قوی خود، در طب سنتی برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما مورد استفاده قرار می گیرد.
تمشک: بهترین دوست خانم ها در دوران بارداری و شیردهی
تمشک و چای تمشک، به ویژه برای خانم ها در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید هستند. آنتی اکسیدان های موجود در تمشک به حفاظت از جنین کمک می کنند، و ویتامین ها و مواد معدنی آن نیز به رشد سالم جنین کمک می کند. با این حال، قبل از مصرف تمشک در این دوران ها، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
شفابخش قلب و عروق
تمشک، با آنتوسیانینهای فراوانی که در بر دارد، در مقابله با بیماریهای قلبی و عروقی حرف اول را میزند. یک تحقیق در کانادا چشمانداز جدیدی را در مورد این میوه زیبا باز کرد و نشان داد که مصرف تمشک میتواند فشار خون را تنظیم کند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را به شدت کاهش دهد. بخشی از این خاصیت شفابخش تمشک را میتوان به اسید سالیسیلیک آن نسبت داد که عملکردی مشابه آسپیرین دارد. ویتامین C نیز با جلوگیری از تشکیل پلاک در رگهای خونی، بیماری قلبی را در تعقیب میگذارد.
راه حل طبیعی در مقابله با دیابت
در دانشگاه ایالتی میشیگان تحقیقاتی صورت گرفته است که نشان میدهد مواد مغذی تمشک میتواند به تنظیم برابر انسولین و قند خون کمک کند و در نتیجه خطر ابتلا به دیابت نوع دو را به شدت کاهش دهد. مطالعات همچنین نشان میدهند که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که تمشک را به بخشی از رژیم غذایی خود تبدیل کردهاند، با سطح قند خون پایینتری مواجه میشوند.
سپری قدرتمند برابر عفونتها
آنتیاکسیدانها و ویتامین C موجود در تمشک به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و از ابتلا به بیماریهای مزمن مثل سرماخوردگی و آنفلونزا محافظت میکنند.
جنگجوی سرسخت در برابر سرطان
تمشک با آنتیاکسیدانهای فراوانش که از جمله آنها اسید الاجیک است، میتواند در برابر تکثیر سلولهای سرطانی و رشد تومور مقاومت کند. ویتامین C، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم، منگنز، نیاسین، پتاسیم و مس نیز در تمشک موجود است که همگی خواص ضد سرطانی دارند و برای پیشگیری و درمان سرطانهای مختلف مثل پوست، ریه، مری، پستان و مثانه کمک کننده هستند.
حامی سلامت جنسی مردان
تمشک با آنتیاکسیدانهای قویاش میتواند اسپرم را از آسیبهای اکسیداتیو محافظت کند. ویتامین C و منیزیم موجود در این میوه قادر به افزایش تستوسترون و در نتیجه درمان ناباروری در مردان هستند.
عوارض و مضرات تمشک
تمشک: بیش از حد هم نیکو نیست!
تمشک، با وجود تمام فوایدی که برای سلامتی دارد، در صورت مصرف زیاد و بیش از حد، ممکن است باعث برخی عوارض سلامتی شود. بله، این میوه خوشمزه و سرشار از مواد مغذی، به صورت طبیعی عمل ملین و دیورتیک (تقویت کننده کلیه و حاکی مایعات) را ایجاد میکند. اما یادتان باشد، اگر در مصرف آن افراط کنید، ممکن است با اسهال، کم آبی و عدم تعادل الکترولیتی در بدن مواجه شوید.
تمشک و واکنشهای آلرژیک: احتیاط زیاد ضرر ندارد
این کاملاً طبیعی است که برخی از افراد به برخی مواد غذایی چون تمشک حساسیت داشته باشند. برخی افراد، ممکن است بعد از خوردن تمشک دچار علائم آلرژیک شوند. این علائم میتوانند از خارش دهان و پوست گرفته تا خس خس سینه، تهوع، درد شکم و سرگیجه باشند. در نتیجه، اگر تا کنون با این علائم در مواجهه با تمشک مواجه شدهاید، بهتر است مصرف آن را کاهش دهید یا با مشورت پزشک خود راجع به آن تصمیم بگیرید.