روانشناس درباره خشمگین شدن و علل آن، توضیح داد.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک _ سیده معصومه طباطبایی، روانشناس در شبکه ۵ سیما حضور پیدا کرد تا با مجری برنامه گفتوگو کند. وی در این برنامه از خشونت در محیطهای اجتماعی سخن گفت.
این روانشناس گفت: ما باید ابتدا به منشاء خشم و خشونتهای اجتماعی بپردازیم؛ به طور خلاصه خشم در مواقعی اتفاق می افتد که شرایط اجتماعی و محیطی برای ما نامناسب و آزار دهنده باشد؛ به طور کلی خشم منشاء فردی و اجتماعی دارد که به اقتضای موقعیتهای متفاوت افزایش پیدا میکند. مدل تعامل افراد جامعه، خانواده، دوستان و انسانهای دیگر در رفتار ما تاثیر دارند.
طباطبایی ادامه داد: انسانها در شرایط مختلف واکنشهای متفاوتی برای ابراز خشم از خود نشان میدهند؛ برخی واکنشهای لحظهای دارند و به سرعت در موقعیتهای نامناسب خشمگین میشوند. برخی دیگر از انسانها تأملی هستند و سریع واکنش نمیدهند و صبوری بیشتری دارند. برای آنکه ما نیز بتوانیم با تأمل بیشتری رفتار کنیم باید علت عصبانیت را درک کنیم. برای آن باید خودشناسی داشته باشیم و علت عصبانیت و ناراحتی خود را درک کنیم.
وی افزود: خشم اجتماعی نیز به دلیل وجود طبقات اجتماعی شرایط خاصی را شکل میدهد؛ برای مثال فردی که با کارفرمای خود دچار مشکل شده شاید خشم خود را سر همکار هم رده خود خالی کند.
طباطبایی تصریح کرد: رفتار شناسها باور دارند خشم اجتماعی ریشه در تربیت خانواده و تجربیات افراد در محیطهای مختلف دارد. برخی خانوادهها متاسفانه فرزندان خود را به خشمگین بودن تشویق میکنند و این اقدامات بسیار اشتباه است.
این روانشناس ابراز کرد:بچههایی که میبینند خانوادههایشان در زمان بروز مشکلات درگیر میشوند در دوره جوانی و بزرگسالی دچار مشکل در تعاملات خود میشوند. کسانی که دچار مشکلات شدید میشوند نیز ممکن است با مسئله عدم مدیریت احساسات خشمگینانه خود مواجه شوند.
وی ادامه داد: زمانی که افراد در جامعه یک ناهنجاری را میبینند باید واکنشی در این رابطه داشته باشند چرا که بیتفاوتی نسبت به ناهنجاریها به نوعی تایید آنها به حساب میآید. لازم نیست افراد ورود مستقیم به ناهنجاریها داشته باشند اما باید اعتراضات خود را نشان دهند.
طباطبایی متذکر شد: ما در شرع، قانون و ملیت خود بیتفاوتی به ناهنجاریهای جامعه را نداریم و همواره حمایت از انسانهای دیگر از الگوهای ما بوده است.
این روانشناس اظهار کرد: افرادی که خشم خود را به دیگران اعمال میکنند کسانی هستند که نتوانستهاند خشم را به نوعی صحیح دفع کنند و به همین دلیل آن را بر سر افرادی خالی میکنند که در آن موقعیت از آنها ضعیفتر هستند.