گروه هیچ یک _ خربزه، با طعم شیرین و خنککنندهاش، نه تنها یکی از میوههای محبوب تابستان است بلکه یک راه حل طبیعی و پرمغز برای مشکلات سلامتی، از جمله درمان سنگ کلیه است. در این مقاله، خواص خربزه برای کلیه را بررسی میکنیم، میوهای که برای خواص آن، از قدیمالایام با ارزش بوده است.
خریزه یک سنگ شکن طبیعی کلیه
۱. خربزه: درمانگر سنگهای کلیه
یکی از برجستهترین خواص خربزه برای کلیه، توانایی آن در آبرسانی و تحریک دفع ادرار است که برای حل و فصل مسئله سنگ کلیه و مثانه بیبدیل است. تحقیقات جدیدی همچنین نشان دادهاند که عصاره هیدرواتانولی دانه خربزه، به لطف دو پروتئین استئوپونتین و لیتواستاتین، قادر به کنترل و مهار تشکیل سنگهای کلیه در سیستم ادراری است. این عصاره حتی از سیترات پتاسیم (یک روش درمانی رایج برای سنگ کلیه)، موثرتر است.
۲. خربزه: آرامشبخش کلیههای دیابتیک
خربزه نیز در پیشگیری از نفروپاتی دیابتی (یک اختلال کلیوی که باعث آسیب شدید به سلولهای کلیه میشود) میتواند کمک کند. آب خربزه، همچنین با نام “اکسیکین” شناخته شده، قادر به مهار این بیماری است. علاوه بر این، خربزه یک شاخص گلیسمی (GI) کم دارد، یعنی فروکتوز و گلوکوز آن به عنوان قندهای ساده محسوب میشوند. این ویژگی باعث میشود خربزه برای افراد دیابتی و کسانی که با چاقی مبارزه میکنند، کاملاً امن باشد.
۳. خربزه و طب سنتی: مزاج و زمان مناسب مصرف
مزاج خربزه بستگی به میزان رسیدگی آن دارد – غالباً سرد و تر است، اما در خربزههای بسیار شیرین و رسیده طبع آن گرم است. بر اساس دیدگاههای طب سنتی، بهترین زمان برای مصرف خربزه در فاصلههای زمانی بین وعدههای غذایی است. مصرف آن با معده خالی و یا بلافاصله پس از صرف غذا توصیه نمیشود.
۴. خربزه: سرشار از انواع ویتامینها
خربزه، منبع غنی از ویتامین C، ویتامین B6، اسید پانتوتنیک و پتاسیم است. این مواد مغذی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و خونرسانی به بدن نقش موثری ایفا میکنند. بنابراین، اگر نمیخواهید در فصل تابستان با ضعف ایمنی ناشی از گرما مواجه شوید، ما در سایت چی شی به شما توصیه میکنیم که خربزه را به عنوان میانوعده عصرگاهی، به رژیم غذایی خود اضافه کنید.