مطالعه بالینی فاکتور هشت انعقادی تولید داخل با همکاری سازمان انتقال خون ایران، امید برای مدیریت درمان بیماران هموفیلی است.
گروه جامعه هیچ یک – هموفیلی یا خونتَراوی ( Hemophilia) دستهای از بیماریهای ارثی هستند که در آنها توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره شدن رگ مختل شدهاست.
هموفیلی A (هموفیلی نوع کلاسیک) (نقص فاکتور انعقادی هشت) شایعترین شکل این اختلال است و در یک نوزاد از هر ۵ تا ۱۰ هزار نوزاد پسر(به صورت نادر در دختران) دیده میشود. هموفیلی B (هموفیلی کریسمس) (نقص فاکتور ۹) در یک مورد از هر ۲۰ تا ۳۴ هزار نوزاد پسر مشاهده میشود.
حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در کشور شناسایی شده اند.
کیفیت و سلامتی خون برای بیماران هموفیلی در اولویت قرار دارد
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بیماران هموفیلی از فاکتورهای انعقادی مشتق از پلاسما استفاده میکنند که بخش مهمی از این پلاسما در سازمان انتقال خون تهیه میشود و این سازمان همیشه کیفیت و سلامتی خون و فرآوردههای مورد نیاز بیماران را در اولویت قرار میدهد.
مصطفی جمالی افزود: مبتلایان به این بیماری از جمله کسانی هستند که سازمان انتقال خون در تامین خون مورد نیاز آنها به صورت مستمر تلاش می کند.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون کاهش آلام بیماران و پشتیبانی از سلامت و درمان بیماران نیازمند به خون را با تأمین خون و فرآورده سالم و کافی مسوولیت و مأموریت اصلی خود می داند و تلاش دارد تا با افزایش کیفیت و کمیت خون و فراورده ها به این مهم دست یابد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: در ایران حدود ۱۳هزار بیمار هموفیلی وجود دارد و این بیماران که با مشکل انعقادی خون دست و پنجه نرم می کنند به علت نقص ژنتیکی دارای کمبود فاکتورهای انعقادی ۸و ۹ هستند که این کمبود فاکتور علت اصلی بروز تظاهرات بالینی خونریزی دهنده است.
وی تأکید کرد: این بیماران علاوه بر نیاز به خون که در اثر خونریزی های متعدد به وجود می آید، از فاکتور های انعقادی مشتق از پلاسما نیز استفاده می کنند که بخش مهمی از این پلاسما در سازمان انتقال خون تهیه می شود و سازمان انتقال خون همیشه کیفیت و سلامتی خون و فراورده های مورد نیاز بیماران را در اولویت قرار می دهد.