سرانجام ماراتن کنکور به پایان راه نزدیک شد و با اعلام نتایج رتبههای ۱ تا ۱۰ کنکور ۱۴۰۲، نفرات برتر هر رشته مشخص شدند و از عوامل موفقیت خودشان در این رقابت نفس گیر، نقش خانواده در کسب این نتیجه و برنامهای که برای آیندهشان در نظر دارند، سخن گفتند.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک _ کنکور ۱۴۰۲ با مشخص شدن رتبههای برتر آن، به ایستگاه پایانی رسید. استان تهران دارای بیشترین رتبههای برتر بود و بعد از آن شهرهای یزد، اصفهان، سنندج و کرمان گوی سبقت را نسبت به سایرین در کسب رتبههای برتر ربودند.
به همین بهانه، خبرنگار ایرنا روز چهارشنبه گفت و گویی با یکی از این رتبههای برتر آزمون سراسری انجام داد که در ادامه به آن میپردازیم:
علیرضا بابائی، رتبه ۲ گروه آزمایشی علوم انسانی از استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا اصلا از خود انتظار کسب چنین نتیجه و رتبهای را داشت، گفت: راستش را بخواهید خیلی از اساتید این را به من میگفتند که رتبه ام تکرقمی خواهد شد. نه فقط اساتید پایه دوازدهم، بلکه وقتی در پایه یازدهم هم بودم با توجه به نتایجی که کسب کرده بودم، خیلیها پیشبینی میکردند رتبه برتر کنکور شوم. البته وقتی امتحانات نهایی را دادیم، خودم قدری ناامید شدم، چون به نظرم میتوانستم نتایج بهتری کسب کنم. اما در نهایت و در سال کنکور به لطف خدا توانستم رتبه خیلی خوبی کسب کنم.
او همچنین عوامل مختلفی را در کسب این نتیجه موثر دانست و افزود: برای کسب رتبه تکرقمی در کنکور سراسری، باید مؤلفههای مختلفی دست به دست هم دهند و چندین عامل در آن تاثیرگذار است. اول از همه لطف خدا که شامل حال من شده است و بعد تلاشهایی که در سه سال دوران متوسطه دوم، یعنی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم کشیدم و در هر سهسال خود را به دید یک کنکوری میدیدم و سایر بخشهای زندگیام را حول محور کنکور میچیدم، باعث شد تا این نتیجه حاصل شود.
بابائی ادامه داد: خانواده من البته نهتنها در این سهسال، بلکه در تمام طول مدت تحصیل برای من زحمت کشیدند و از آنها هم ممنونم. مادر من از همان پایه اول ابتدایی روند تحصیل مرا زیر نظر داشت و بهترین مشاورم در طول دوران تحصیل بود.
بابائی همچنین از میزان ساعتهای مطالعاتی خودش گفت و ادامه داد: برای اینکه بتوانم خودم را به نوبت اول کنکور که دیماه برگزار شد برسانم، حدود روزی ۱۴ ساعت درس میخواندم. چون وقت خیلی محدود بود و اتفاق مثبتی که در کنکور سال بعد قرار است رخ بدهد این است که نوبت اول کنکور در اردیبهشتماه برگزار میشود. اما برای ما متاسفانه یا خوشبختانه در دیماه برگزار شد و خیلی از بچهها نتوانستند خودشان را به آن برسانند و همین باعث شد بتوانم تراز بالایی را هم کسب کنم.
رتبه ۲ رشته علوم انسانی درباره دو نوبتی شدن کنکور هم گفت: به نظر من دو نوبتی شدن کنکور اتفاق بسیار مثبتی است. چون دانشآموزان کوشا یا حتی پشت کنکوریهای زحمتکش هم توانستند از آن بهره ببرند و خیلی از آنها همان نوبت اول یعنی دیماه توانستند کار خود را انجام دهند و از مهر ماه وارد دانشگاه میشوند. در هر دو نوبت کنکور تمامی سرفصلها مورد سنجش قرار میگیرد و هر کس بتواند در هر یک از این دو مرحله این فرصت را دارد برای ورود به دانشگاه تللاش کند.
بابائی همچنین درباره اینکه آیا از آموزشگاه خاصی در طول دوران تحصیل استفاده کرده، اظهار داشت: تمام ۱۲ سال دوران تحصیل را در مدرسه دولتی درس خواندم و در هیچ آموزشگاهی و هیچ کلاسی شرکت نکردم.
وی استفاده از کتابهای کمک آموزشی و منابع مناسب برای موفقیت در کنکور را لازم دانست و گفت: گام اولِ آماده شدن برای کنکور، تهیه منابع خوب کمکدرسی است و به نظرم همه داوطلبان این کار را انجام میدهند و کاری اجتنابناپذیر است. چون کنکور یک آزمون تستی است و ما باید خود را برای این آزمون را آماده کنیم و منبع خوب تستی هم یکی از عوامل مهم در کسب نتیجه است.
بابائی با تاکید بر نقش مثبت امتحانات نهایی در نتیجه کنکور در سالهای گذشته گفت: از امسال، تاثیر قطعی این امتحانات که حدود ۴۰ درصد است، در کنکور لحاظ میشود و در سالهای بعد هم این اتفاق خواهد افتاد و به تدریج قرار است بیشتر هم شود.
وی در پایان درباره برنامهاش برای آینده گفت: دوست دارم و اگر خدا بخواهد در رشته حقوق دانشگاه تهران به تحصیل بپردازم