مربای لبو یک مربای بسیار خوشرنگ، خوشمزه و مقوی است که به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
گروه هیچ یک زندگی – لبو یکی از مقویترین خوراکیهای فصل پاییز است که سرشار از اسید فولیک، پتاسیم و منیزیم است و به بهبود گردش خون کمک میکند.
یکی از روشهای استفاده طولانی مدت از لبو، تهیه مربای لبو است. برای تهیه این مربا بهتر است از لبوهای تازه، سالم و محکم و بدون لک استفاده کنید.
اگر از لبو رنده شده برای تهیه استفاده میکنید باید مقدار آب را کمتر کنید و برای خوشرنگ ماندن مربا در تمام مراحل باید در قابلمه را باز بگذارید.
مربای لبو
مواد لازم:
لبو | ۲ کیلو گرم |
شکر | ۱.۵ کیلوگرم |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
پودر پکتین | ۱ قاشق چای خوری |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه
لبوا را پوست بگیرید، قالب بزنید یا رنده کنید. به ازای هر یک پیمانه شکر، یک لیوان آب به قابلمه اضافه کرده روی حرارت بگذارید و نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.
لبو را اضافه کنید و شعله را زیاد کنید و کف روی مربا را بگیرید. سپس شعله را کم کنید و به مدت ۳۵ – ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید. اضافه کردن پودر پکتین باعث ایجاد غلظت و قوام در مربا میشود.
پودر را در یک لیوان آب سرد ریخته روی حرارت بخار آب حل کنید و به همراه وانیل به مربای لبو اضافه کرده و بعد از ۵ دقیقه از روی حرارت بردارید.
نکات لازم برای تهیه مربای لبو
میتوانید به جای پودر پکتین از دانه به استفاده کنید. دانه به را بکوبید و یک قاشق غذاخوری از آن را به مربا اضافه کنید.
به جای پودر پکتین میتوانید ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را در آب حل کرده به مربا اضافه کنید. مربا لبو بعد از پخت کامل خوشرنگتر و قرمزتر میشود.
برای خوشرنگتر شدن مربا میتوانید از قابلمه روحی یا مسی استفاده کنید.
روش دوم تهیه مربا لبو
مواد لازم:
لبو | ۱ کیلو گرم |
گلاب | ۱ قاشق غذا خوری |
آب | ۵ پیمانه |
شکر | ۴.۵ پیمانه |
وانیل | ۱/۲ قاشق چای خوری |
آبلیمو | ۱/۲ قاشق چای خوری |
طرز تهیه
به گزارش وب گاه بیتوته، لبوها را خرد یا رنده کنید و به همراه آب در قابلمه بریزید و نیم ساعت روی حرارت ملایم بپزید.
شکر را اضافه کرده و ۱۵ دقیقه دیگر بجوشانید تا قوام بیاید.
وانیل را اضافه کرده و مخلوط کنید و گلاب و آبلیمو را اضافه کرده و بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید.