چین در یکی از معادن خود نوعی سنگ معدنی کشف کرده که تا به حال دیده نشده و حاوی یک عنصر خاکی کمیاب بسیار ارزشمند است.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک به نقل از اسپیس، سنگ معدن جدیدی به نام نیوبوبائوتیت در منطقه معدنی بایانوبو(یک منطقه معدنی در غرب مغولستان داخلی چین) کشف شد.
دانشمندان در چین نوعی سنگ معدنی را کشف کردند که نمونه آن قبلاً دیده نشده بود و حاوی عنصر کمیاب خاکی است که به دلیل خاصیت ابررسانایی آن مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، سنگ معدنی که نیوبوبائوتیت نام دارد از نیوبیم، باریم، تیتانیوم، آهن و کلرید ساخته شده است.
نیوبیم فلز خاکستری روشن است که در حال حاضر بیشتر در تولید فولاد استفاده شده و در عین سنگین نکردن آن موجب تقویت فولاد می شود. نیوبیم در ساخت آلیاژهای دیگر (مواد ساخته شده از مخلوط فلزات) نیز استفاده می شود و می توان آن را در شتاب دهنده های ذرات و سایر تجهیزات پیشرفته علمی یافت زیرا در دماهای پایین یک ابررسانا است.
طبق گفته شرکت ملی هسته ای چین سنگ معدن قهوه ای مایل به سیاه، هفدهمین نوع جدید کشف شده در این معدن و یکی از 150 کانی جدید کشف شده در منطقه است.
این کشف برای چین که در حال حاضر 95 درصد نیوبیم خود را از کشورهای دیگر وارد می کند، یک منبع بادآورده به حساب می آید وبسته به حجم و کیفیت، میتواند چین را به خودکفایی برساند.
برزیل بزرگترین تامین کننده فلز خاکی کمیاب در جهان است و کانادا در رتبه دوم قرار دارد. به گفته سازمان زمین شناسی ایالات متحده، پروژه ای برای افتتاح یک معدن و تاسیسات فرآوری نیوبیم در جنوب نبراسکا در حال انجام است.
این فلز همچنین ممکن است در آینده تقاضای بیشتری داشته باشد، زیرا محققان در حال کار بر روی ساخت باتری های نیوبیم-لیتیوم و نیوبیم-گرافن هستند.این باتری ها در صورت استفاده همراه با لیتیوم می توانند خطر آتش سوزی را کاهش دهند. باتریهای لیتیوم-نیوبیوم سریعتر شارژ میشوند و میتوانند بیشتر از باتریهای لیتیومی شارژ شوند.
پیش از این محققانی که در حال توسعه باتریهای نیوبیوم-گرافن هستند، گفتند این باتریها حدود 30 سال دوام میآورند ( 10 برابر بیشتر از باتریهای لیتیوم یون)و میتوانند کمتر از 10 دقیقه به طور کامل شارژ شوند.