مجبوس دجال یکی از غذاهای بین المللی و عربی است که دستور پختهای بسیار زیادی دارد ما در این مطلب یکی از روشهای پخت آسان آن را به شما آموزش میدهیم.
گروه هیچ یک زندگی – مجبوس عربی معروف به مجبوس دجال یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ عربی است که در واقع همان پلو مرغ ما ایرانیهاست و فقط مواد طعم دهنده آن متفاوت است. برای همین ادویه مجبوس جزو اجزا مهم این رسپی محسوب میشود.
مجبوس دجال که به نامهای دیگری نظیر مچبوس و مکبوس دجال هم شناخته میشود، یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار لذیذ در فرهنگ عربی است. این غذای خوشمزه که به عنوان یک غذای بینالمللی نیز شناخته میشود، دارای بیش از پنجاه دستور طبخ مختلف hsj که در ادامه این بخش یک مورد از طرز تهیه آن را آوردهایم.
مواد لازم مجبوس عربی برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار |
مرغ | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | ۵ عدد متوسط |
برنج | ۴ تا ۵ پیمانه |
میخک | ۶ عدد |
هل | ۶ عدد |
چوب دارچین | ۳ تکه کوچک |
تخم گشنیز | ۱ قاشق مربا خوری |
زیره سبز | ۱ قاشق چای خوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مربا خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق مربا خوری |
ادویه پلویی | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت مجبوس دجال
در قدم اول طرز تهیه پلو عربی معروف به مجبوس دجال ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
قابلمهای مناسبی را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
تکههای مرغ را به پیاز اضافه کنید و روی آن مقداری از ادویه مجبوس دجال را که شامل تخم گشنیز ، پودر زیره سبز ، زردچوبه و مقداری فلفل سیاه است بپاشید و خوب تفت دهید.
وقتی رنگ تکههای مرغ تغییر کرد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید به طوری که با همین مقدار آب برای پخت برنج استفاده کنیم؛ به طوری یک بند انگشت روی قابلمه خالی بماند.
حالا درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید مرغ به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد.
در این فاصله گوجه فرنگیها را شسته و با رنده ریز رنده کنید تا به شکل پوره شود.
وقتی مرغها پخته شدند، آنها را از داخل قابلمه بیرون آورده و آب آن را از صافی رد کنید و داخل قابلمهای که قرار است برنج را بپزید، بریزید.
گوجه فرنگی رنده شده را هم به آب مرغ اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.
در این مرحله باقی ادویه پلوهای عربی که در مواد لازم گفته شد، شامل تخم گشنیز، زیره سبز، رازیانه، هل، فلفل قرمز و میخک را داخل قابلمه آب مرغ بریزید.
برنج را هم بشویید و آب آن را دور ریخته و برنج به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود۷ دقیقه برنج بپزد.
بعد یک دانه از برنج را بین انگشتانتان تست کنید و اگر اطراف برنج نرم و مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکش کنید.
کف قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و با کفگیر کمی از برنج را داخل قابلمه بریزید. سپس چند تکه مرغ را روی برنج قرار دهید و مجددا روی آن برنج بریزید.
این لایهها را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید، لایه آخر باید برنج باشد. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا بخار داخل قابلمه بپیچد.
بعد حرارت را کم کنید تا غذا کاملا دم بکشد.
برای این غذا میتوانید از مرغ درسته هم استفاده کنید به این ترتیب که مرغ را داخل سینی فر قرار دهید و با قلمو داخل و خارج مرغ را زعفرانی کرده و در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا حدودا ۴۰ دقیقه مرغ بپزد.
کشمشها را کمی در آب خیس دهید و بعد داخل آبکش بریزید و زمانیکه آب آن گرفته شد داخل مقداری روغن با حرارت کم به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
سپس کشمشها را از روغن بیرون بیاورید و زرشک را داخل تابه به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.
برای سرو این نوع برنج و مرغ عربی، غذا را داخل دیس بکشید و تکههای مرغ را روی آنها بچینید و با کشمش، زرشک و پیاز داغ تزیین کنید.