مدل راه رفتن اشتباه و برخی عادتهای غلط باعث آسیب رسیدن به پاشنه پا میشود، در ادامه از دلایل آسیب پاشنه پا و راههای مناسب برای مراقبت از پاشنه پا مطلع خواهید شد.
گروه هیچ یک زندگی – آیا هنگام راه رفتن و دویدن به پاشنه پای شما آسیب وارد میشود؟ یک رژیم غذایی متعادل که بتواند مواد مغذی مورد نیاز را به بدن شما برساند و به قوی شدن استخوانها و عضلات کمک کند، همچنین وزن شما را مدیریت کند، برای بدن سالم ضروری است و به پیشگیری از سیب پا نیز کمک خواهد کرد.
بسیاری از حالتها هستند که میتوانند به پاشنه پای شما آسیب وارد کنند. حتما مشاهده کردهاید که کتونیهای شما هنگام راه رفتن پاره میشوند. این اتفاق میتواند پیام مستقیمی در مورد سلامت پا و پاشنه پا داشته باشد. متخصصان این گونه بیان میکنند که کفشها اساساً باید از قسمت پاشنه پا خراب شوند.
اگر مشاهده کردید که قسمت درونی کتونیها در حال آسیب دیدگی هستند، احتمالاً علامت یک نوع مشکل در پا است. در این قسمت قصد داریم عاداتی را در مورد آسیب رساندن به پاشنه پا برای شما بیان کنیم که میتواند مشکلات جدی را به همراه داشته باشد.
پاشنه پا چگونه آسیب میبیند؟
نگاهی به تصویر بالا بیندازید. در قسمت بالا و سمت چپ تصویری از یک پا در وضعیت طبیعی نشان داده شده است که پاشنه در حالت استراحت روی زمین قرار دارد. اگر نگاهی به سمت راست تصویر بیندازید، یک پاشنه پا را مشاهده میکنید که قوس پیدا کرده و باعث شده است که کفش فرد از قسمت داخلی آسیب ببیند. این یک علامت برای مشکلات راه رفتن است. اگر این گونه راه میروید، احتمالاً مشکلات جدی در بلند مدت برای شما ایجاد خواهد شد. طبیعتاً زمانی که راه میروید یا میدوید، سه راه مختلف وجود دارد که پای خود را روی زمین قرار دهید:
کف پا به سمت بالا
در این مورد شخص وزن خود را روی قسمت خارجی پا قرار میدهد. این قسمت بیش از حد سنگین میشود و هنگام قرار گرفتن روی زمین به آن ضربه وارد میگردد.
ماهیچه مکب
در این وضعیت پای فرد دقیقاً بر عکس عمل میکند و کل وزن بدن را روی قسمت داخلی پا میاندازد.
خنثی یا طبیعی
در این حالت، فرد وزن بدن را روی ناحیه وسط پا میاندازد؛ بدون این که به کنارههای پا تکیه بدهد.
هنگام راه رفتن به پاشنه پای خود آسیب وارد نکنید
احتمالا از خودتان میپرسید که کدام یک از این انواع راه رفتن سالمتر هستند. در حقیقت از لحاظ تکنیکی انواع صحیح از راه رفتن وجود دارد. زمانی که وزن خود را بیش از حد روی قسمت داخلی پا بیندازید، پایتان آسیب میبیند و کفشها نیز سریعتر خراب میشوند. اگر هنگام راه رفتن، خستهتر از حالت طبیعی باشید، احتمالاً این مشکل برای شما پیش خواهد آمد.
اگر قوزک پایتان آسیب دیده باشد یا زمانی که پای خود را روی زمین قرار میدهید، احساس میکنید که سوزن وارد پایتان کردند، در نتیجه باید علائم و نوع کفش و کتونی که میپوشید را مورد بررسی قرار دهید و اگر علائم این چنینی را مشاهده کردید، به متخصص مراجعه کنید.
چگونه از این اتفاق پیشگیری کنیم؟
اول از همه باید ببینید که چرا این علائم به وجود آمده است. همچنین ممکن است درد خفیفی را در ناحیه پاشنه پا احساس کنید. معمولاً مشکلات پاشنه در خانمها بیشتر از آقایان است و علت آن هم نوع مفصل و استخوان خانمها است. بنابراین ممکن است این علائم در سنین ۴۵ تا ۵۰ سالگی در خانمها پدیدار شود.
باید به یاد داشته باشید که پاشنه پای شما بزرگترین استخوان در قسمت پا است و مسئول حمل وزن شماست. یعنی افراد چاق در معرض خطر بیشتری برای این مشکلات هستند.
زمانی که کمر درد دارید، باید مراقب همه این مشکلات باشید. هر گونه آسیب دیدگی و درد میتواند باعث شود تا حالت طبیعی بدن شما به هم بریزد و در نتیجه نوع راه رفتنتان تغییر میکند و احتمال آسیب به پاشنه بیشتر خواهد شد.
چگونه از پاشنه پا مراقبت کنیم؟
وزن مناسب داشته باشید یا بهتر است بگوییم وزن خود را کنترل کنید
مهمترین کار این است که مراقب وزن خود باشید و همیشه سعی کنید تناسب اندام داشته باشید و وزن اضافه را کاهش دهید.
به یاد داشته باشید که مفصل های داخل پا بسیار پیچیده هستند و انواع مختلفی از استخوان ها وجود دارند که ساختار بسیار حساسی دارند.
از کفش مناسب استفاده کنید
کفشهای پاشنه بلند هرگز برای پا و کمر مناسب نیستند. البته منظور ما این نیست که همیشه کفشهای صاف بپوشید زیرا آنها هم برای سلامت پا توصیه نمیشود.
در حالت ایدهآل باید از پاشنه کفشی استفاده کنید که بین ۲ یا ۴ سانتیمتر ارتفاع داشته باشد و همچنین قوس کفش باید حالت انعطاف پذیر داشته باشد. پس ارزشش را دارد که برای خرید یک کفش با کیفیت هزینه بیشتری پرداخت کنید.
ورزش کردن را فراموش نکنید
ورزش کردن برای سلامت پا موثر است اما مراقب باشید که زیادهروی نکنید. مثلا شنا یک ورزش عالی برای استخوان، مفصل و ماهیچه است.
رژیم غذایی سالم داشته باشید
رژیم غذایی خود را از طریق افزایش منیزیم، سیلیکون و زینک بهبود ببخشید که میتواند عضلات و استخوانهای شما را تقویت کند.
مواد غذایی حاوی مواد معدنی زیر را مصرف کنید:
اسفناج
گردو
بادام
آرد جو
چغندر
اسکواش
روغن ماهی
جعفری