رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به ضروت رفع چالشهای پیش روی صادرات ایران به عراق، گفت: صادرات کشورمان به عراق تا پایان سال به 11 میلیارد دلار میرسد.
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با پایگاه خبری هیچ یک _ درباره آخرین وضعیت صادرات به عراق، اظهار داشت: در هفت ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته صادرات ما به عراق حدود ۳۰ درصد رشد داشت و پیشبینی میشود که تا پایان سال میزان صادرات ما به عراق به ۱۱ میلیارد دلار برسد.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه در مجموع اوضاع صادرات و تجارت ما با عراق خوب است، اظهار داشت: اما برای ادامه این وضعیت باید مشکلات و چالشهایی که بر سر راه تجارت با این کشور وجود دارد رفع شود.
وی با اشاره به اختلاف قیمت نرخ ارز آزاد و نرخ ارز بانکی در سیستم اقتصادی عراق، گفت: اختلاف نرخ این دو ارز بیش از 20 درصد است و از آنجا که بانک مرکزی عراق، ارز بانکی را در اختیار برخی تجارت قرار نمیدهد بنابراین این موضوع هزینه تمام شده کالاهای صادراتی ما برای وارد کننده عراقی را بیش از ۲۰ درصد افزایش میدهد و توان رقابتی ما در صادرات به این کشور را کاهش میدهد.
آل اسحاق بیان داشت: بنابراین با توجه به اهمیت مسئله لازم است تا در اولین فرصت مسئولان ما این موضوع را با مسئولان بانک مرکزی عراق مطرح و برای حل آن اقدام کنند.
وی با اشاره به لزوم سرمایهگذاری مشترک با عراق گفت: با توجه به سیاستگذاریهای انجام شده در کشور عراق، این کشور نمیخواهد فقط یک واردکننده باشد بلکه با اقداماتی که برای تولید برخی از کالاها انجام داده تمایل دارد تا به جای واردات مراودات تجاری با کشورها را به شکل سرمایه گذاری مشترک تغییر دهد لذا در جهت ادامه مسیر تجاری با عراق توجه به این موضوع ضروری است و بخش خصوصی و دولتی ما باید برای سرمایه گذاری مشترک با این کشور برنامهریزی کنند.
وی در ادامه با اشاره به تصویب بودجه ۱۵۰ میلیارد دلاری عراق توسط پارلمان این کشور برای سال ۲۰۲۳ گفت: این بودجه که بزرگترین بودجه دولتی تاریخ این کشور است علاوه بر امسال برای دو سال آینده نیز مصوب شده که در مجموع ۴۵۰ میلیارد دلار خواهد بود.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق افزود: هدف از تصویب این بودجه توسعه اشتغال، بازسازی زیر ساختها و ساخت پروژههای عمرانی است که میتواند فرصتهای تجاری خوبی را برای صادرات ماشین الات، مصالح ساختمانی، فولاد، آهن و غیره برای ما فراهم سازد و همچنین فرصت حضور در مناقصهها را فراهم می سازد. اما بهرهگیری از این فرصتها دارای الزاماتی است که دولتمردان ما باید به آن توجه کنند و زمینه لازم برای تجارت بازرگانان ما را فراهم سازند.
وی بیان داشت: همانطور که اشاره شد صادرات ما به این کشور رشد داشته است اما حفظ و توسعه آن نیازمند آن است که خطرات و چالش ها را در تجارت با عراق رفع کنیم.