مسعود امرالهی سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی می گوید که برخی «کارخانههای لبنی 4 قلم کالای لبنی یارانهدار را تولید نمیکنند» و یا با وزن کمتری بسته بندی میکنند و به قیمت های گرانتری میفروشند.
گروه اقتصادی پایگاه خبری هیچ یک _ شاید پر تکرارترین انتقادات از گرانی مواد غذایی در یک سال گذشته مربوط به چهار قلم کالای لبنی یارانهدار است، که دولت برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه در نظر گرفته بود اما مردم میگویند این گونه کالاها در بازار کمیاب شده است و گرانتر از نرخهای مصوب فروخته میشود، گزارش بازرسی روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی از یک کارخانه لبنی هم این موضوع را تایید کرد.
سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی دیروز 28 آذر در بازدید از یک کارخانه لبنی اعلام کرد: برای این کارخانه به دلیل تخلفات درحوزه کالاهای لبنی یارانهدار یک میلیارد و 840 میلیون تومان پرونده تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شد، «گرانفروشی، بستهبندی کوچک و تولید نکردن کالاهای یارانهای» عمده تخلفات این کارخانه بود.
با این میزان جریمه می توان 23 روز برای کل دانش آموزان ابتدایی کشور روزانه یک بسته شیر داد.
پس از حذف ارز دولتی 4200 تومانی از کالاها در سال 1401، برای اینکه خللی در سرانه مصرف شیر و لبنیات مردم ایجاد نشود، دولت مصوب کرد کارخانهها ماست دبهای 2.5 کیلویی را 59 هزار و 760 تومان، پنیر یو اف 400 گرمی را 44 هزار و 400 تومان، شیر نایلونی کم چرب 900 گرمی را 18 هزار تومان و شیر نایلونی پرچرب را 21هزار و 600 تومان بفروشند.
این در حالی است که کارخانههای لبنی میگویند در یکسال گذشته دستمزدها، هزینه حمل، هزینه واردات بالا رفته و هزینه تولید کالای لبنی را افزایش داده است در این راستا چندین بار در خواست افزایش قیمت کردهاند، اما معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اخیرا اعلام کرد «فعلا برنامهای برای افزایش قیمت کالاهای یارانه دار وجود ندارد».