دبیر نهمین دوره جشنواره ملی گرافیک رضوی با اشاره به اینکه «مبارزه خستگیناپذیر دائمی» شعار جشنواره گرافیک امسال است گفت: جایزه ویژه و بزرگ جشنواره امسال به موضوع فلسطین اختصاص دارد که رقم قابل توجهی است اگر چه رقم جایزه با جوایز مرسوم جهانی هنوز فاصله دارد اما باز هم برای داخل جایزه ارزندهای است.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک _ دبیری نهمین دوره جشنواره ملی گرافیک رضوی را مسعود نجابتی که خود از طراحان برجسته حوزه گرافیک و مدیر هنری و خوشنویسی کشورمان است، عهده دار است. نجابتی، رویکرد کلی جشنواره گرافیک رضوی امسال را نگاهی به زندگی سیاسی امام رضا علیه السلام میداند.
او در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: برای نیل به این هدف امسال، منابعی را برای هنرمندان علاقمند معرفی کردیم تا بیشتر و بهتر در جریان اصل موضوع قرار بگیرند.
نجابتی خاطرنشان کرد: طی هشت دوره گذشته به سیره و معارف فرهنگ رضوی پرداخته شده، لذا امسال با توجه به شرایط جامعه و جهان و نیاز و انتظاری که از جشنواره رضوی، وجود دارد این است که مقداری به مسائل سیاسی و اجتماعی پیرامون نیز توجه شود.
به گفته او، «مبارزه خستگیناپذیر دائمی» شعار جشنواره گرافیک امسال است که برگرفته از کتاب (محضر رئوف) مقام معظم رهبری است.
نجابتی در این زمینه تشریح کرد: این کتاب، پیرامون تبیین زندگی سیاسی حضرات معصومین ع، خصوصا امام رضا علیهم السلام است که اشکال مختلفی از جمله مبارزه با نفس، جهاد اکبر، مبارزه با اشکال فساد، ظلم و استکبار و در یک کلام مبارزه با طاغوت درون و بیرون را تبیین کرده است.
به اذعان دبیر نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی، موضوعات عنوان شده در فراخوان جشنواره؛ مسائلی است که جامعه به آن مبتلا بوده لذا نیازمند ارائه راهکار و راه حل حتی در فضای هنری است.
وی همچنین به تغییر دیگری در این بخش جشنواره اشاره کرد که بر اساس آن در این دوره رشته خاصی معرفی نشده تا هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی بتوانند در این بخش شرکت کنند.
به گفته نجابتی در این زمینه چیزی که اولویت بیشتری دارد، ایده است و به ایدهها بیشتر پرداخته و امتیاز داده خواهد شد.
به گفته او، کسانی که بهترین ایده را برای موضوعات پیشنهاد شده ارائه داده و بتوانند راه حل مذهبی مناسبی نیز پیشنهاد دهند، حائز رتبه خواهند شد که در این سیر رشته و قالب خاصی اولویت ندارد.
وی خاطرنشان کرد: شورای هنری امسال متشکل از تخصصهای مختلف است و رویکرد کلی ما در این دوره ایده محور بودن است.
به تاکید نجابتی در این دوره؛ ایدههای خلاق و جدیدی که برای معضلاتی چون فساد اقتصادی، مبارزه با هنجارهای اجتماعی، استکبار و … پاسخ هنری خوبی داشته باشند، اولویت دارند.
دبیر نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی یادآور شد:امسال از دبیران شورای هنری مطالبی را در قالب فیلمهای کوتاه و محتوا محور جمعآوری کردیم تا با انتشار آن در فضای مجازی هنرمندانی که قصد شرکت در جشنواره را دارند بیشتر با فضا و رویکرد آن، آشنا شوند.
نجابتی در بخش دیگری از سخنانش به قابلیت ارتقای سطح این بخش از جشنواره به فراملی اشاره کرد.
وی در این خصوص گفت: نکته ای که در فضای بینالمللی هست و ما در بخش کاریکاتور سال گذشته آن را تجربه کرده بودیم، بحث بالا بودن هزینههای بخش بینالملل است.
به گفته نجابتی، با توجه به فاصله ای که ما در بحث اقتصادی حتی در بخش جوایز با جهان داریم باید توجه و اعتبار بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم این بخش را به سطح بینالمللی سوق دهیم لذا در راستای مدیریت هزینهها امسال سعی کردیم این دوره جشنواره را ملی برگزار کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که در گام بعدی و در سال آینده بتوان سطح بینالمللی را برای حداقل کشورهایی که با ما همسو و همراه هستند در نظر گرفت.
طبق اعلام دبیر نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی، جایزه ویژه و بزرگ جشنواره امسال به موضوع فلسطین اختصاص دارد که رقم قابل توجهی است اگر چه رقم جایزه با جوایز مرسوم جهانی هنوز فاصله دارد اما باز هم برای داخل جایزه ارزندهای است.
دبیر نهمین جشنواره ملی گرافیک رضوی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد مسئولان با اختصاص بودجه قابل توجه و متناسب با فضای بینالمللی بتوانند فضا را مهیا کنند تا به سمت بخش بین الملل سوق یابیم.