در حاشیه برگزاری شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی هنرمندان این حوزه به بیان نقاط قوت و ضعف جشنواره پرداختند.
به گزارش پایگاه خبری هیچ یک _ این شبها طنین موسیقی نواحی در تالار رودکی به گوش میرسد، جشنوارهای که میتوان آنرا محلی برای شنیدن صدای سازهای اصیل ایرانی نامید و بسیاری از استعدادهای آینده موسیقی بومی و محلی ایرانی را میتوان از دل برگزاری همین جشنواره شناسایی کرد.
در حاشیه برگزاری این رویداد موسیقایی با برخی از هنرمندان و نوازندگان این حوزه به گفتوگو پرداختیم و نقطه نظرات آنها را در خصوص نقاط قوت و ضعف جشنواره جویا شدیم.
رنگ خاکستری جشنواره شانزدهم
محمد باجلاوند هنرمند لرستانی که در جشنواره موسیقی نواحی به نواختن کمانچه پرداخت با انتقاد از نحوه برگزاری این جشنواره به خبرنگار موسیقی گفت: در این دوره رنگ و بوی جشنواره احساس نشد. در گذشته جشنواره موسیقی نواحی حال و هوای دیگری داشت. هنرمندانی از کشورهای دیگر حضور داشتند که باعث تعامل و آشنایی موسیقی ما با آنها میشد. همچنین تمام اقوام باید در جشنواره حضور داشته باشند و مدت زمان برگزاری حداقل یک هفته باشد.
این هنرمند افزود: موسیقی نواحی با ۱۰ سال گذشته فرق کرده است.بنده نشان درجه یک دارم اما نه بیمه تعلق گرفته است و نه حتی مجوزی برای ایجاد آموزشگاه داده میشود. شکایتی هم از این شرایط ندارم به خاطر علاقهای که به این نوع موسیقی دارم کار خود را انجام میدهم. شرایط بسیاری از هنرمندان در این حوزه خوب نیست. اگر نگاه مسئولین به شغل ما مانند شغلهای معمولی هم باشد بسیاری از مشکلات ما حل میشود.
اتفاق مثبت جشنواره موسیقی نواحی برای بانوان
اعظم جوانبخت بانوی سرپرست گروه ژنوا و نوازنده دوتار که از شهر قوچان به همراه دختر و پسر خود در این جشنواره شرکت کرده است اظهار کرد: ژنوا به معنای آوای زنان است که از ترکیب دو کلمه فارسی و کردی تشکیل شده است. من در مرحله اول جشنواره که در گنبد برگزار شد نیز اجرا داشتم اما اجرا در تهران برایم جالبتر بود و فرصتی است تا با هنرمندان بسیاری از اقصینقاط کشور آشنا شویم و بسیار خوشحالم که در این جشنواره شرکت داشتم.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره برای اجرای بانوان اتفاق مثبتی است. ما تنها در جشنواره موسیقی فجر و موسیقی نواحی امکان اجرا داریم. شهرستان قوچان هنرمند موسیقی بسیار زیاد دارد اما متاسفانه حق اجرا نداریم؛ البته کل اجراها محدود شده است و تنها مختص بانوان نیست. در گذشته حداقل ماهی یکبار اجرا داشتیم که در حال حاضر این میزان بسیار کاهش یافته است.
گفتنی است شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی از از ۱۶ تا ۱۸ دیماه در تالار رودکی در حال برگزاری است. همچنین اختتامیه این رویداد 19 دی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود