هیأت یاحسین(ع) ایثارگران بروجن یکی از مهمترین هیأتهای فعال در حوزه شهدا و ایثارگران است که توانسته در طول یک دهه و نیم فعالیت اتفاقاتی را رقم بزند که یکی از آنها نجات دو اعدامی از چوبه دار است.
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت پایگاه خبری هیچ یک _ جایگاه احترام و توجه به خانواده شهدا و ایثارگران والاست زیرا جان خود را فدا کردند تا این سرزمین حفظ شود. این احترام زمانی که با رنگ و بوی هیأتی هم مخلوط شود، چهره زیباتری پیدا میکند. یکی از مدیران فرهنگی خوش ذوق بنیاد شهید و امور ایثارگران، با تأسیس هیأتی با عنوان «هیأت یاحسین(ع) ایثارگران» احترام به خانواده ایثارگران را از نوع هیأتی آن به نمایش گذاشته است.
خواستیم ضعفهای یادوارههای شهدا را با تأسیس هیأت برطرف کنیم
این هیأت توسط علی رحیمی رئیس اسبق بنیاد شهید و امور ایثارگران بروجن و مسئول فعلی هیأت یاحسین(ع) ایثارگران حدود 15 سال پیش شکل گرفته است که او در خصوص چرایی تأسیس این هیأت میگوید: «در زمان حضور در بنیاد شهید و امور ایثارگران، یادوارههای زیادی را برای شهدا برگزار کردیم که محل حضور بسیاری از خانوادههای شهدا و ایثارگران بود اما این یادوارهها حتی زمانی که طرح یادواره محلهها برگزار شد، مقطعی بود و پس از پایان مراسم ارتباط بین خانوادهها قطع میشد. اینجا بود که این ایده به ذهن ما رسید که امکانی را فراهم کنیم که خانوادههای شهدا و ایثاگران با هم ارتباط قویتری داشته و درعین حال بیشتر از آنها یاد کنیم».
هیأت هفتگی در خانه شهدا
این مدیر فرهنگی میگوید: «بهترین ایده تأسیس یک هیأت مذهبی با عنوان ایثارگران بود که به واسطه آن و با برگزاری جلسات هفتگی در خانه شهدا و ایثارگران، کمکم ارتباط بین خانوادهها فراهم شد. ما هر هفته یکشنبه شبها در منزل یکی از خانوادههای شهدا و ایثارگران حضور پیدا کرده و زیارت عاشورا میخوانیم و درباره محور جهاد تبیین صحبت میکنیم. در اعیاد نیز مولودیخوانی و مداحی را متناسب با جشن و سوگواری داریم».
هم حال معنوی و هم ادای احترام به ایثارگران
این هیأت در واقع تلاش کرده است هر هفته با برپایی جلسات هفتگی در خانه شهدا و ایثاگران با ادای احترام، یادی از شهید، جانباز یا ایثاگر آن خانواده داشته باشد و هم به برپایی جلسات معنوی بپردازد. «به گفته علی رحیمی برگزاری هیأت در منزل شهدا و ایثارگران ابتدا باعث میشود که خانواده شهدا با هم بیشتر آشنا شده و در موضوعات مختلف در کنار هم باشند و از سوی دیگر اثرات معنوی زیادی روی فرزندان آنها دارد. همچنین برگزاری جلسات هر هفته در منزل یک شهید یا ایثارگر به موجب اینکه با حضور اهالی محله نیز همراه است باعث توجه بیشتر به خانوادهها و احترام به آنها میشود».
ختم قرآن به نیت شهدا
البته هیأت یاحسین(ع) ایثارگران حالا پس از سالها برپایی هیأت و ارتباط پیوسته بین خانوادههای شهدا و ایثارگران و اهالی محله، توانسته از ظرفیت اعضای خود به بهترین شکل استفاده کند. برای نمونه علی رحیمی میگوید: «در حال حاضر ما سه گروه قرآنی برای ختم قرآن داریم که این گروهها هر کدام یک محله را پوشش میدهند. به این شکل که گروه قرآنی ۱۰ نفره ما به نیت قرائت قرآن در منزل یکی از ایثارگران حضور یافته و به برپایی محفل قرآنی میپردازند. این اتفاق به اندازهای با استقبال روبهرو شد که اهالی محل حتی پس از فوت یکی از بستگانشان از گروههای ما دعوت میکنند تا برای فیض امواتشان ختم قرآن بگیرند».
این هیأت در مورد اموات خانواده شهدا و ایثارگران هم برنامه ویژهای دارد. علی رحیمی در این خصوص میگوید: «هر زمان که یکی از اعضای خانوادههای شهدا و ایثارگران به رحمت خدا میرود، سریعاً بچهها هیأت به منزل متوفی رفته و ضمن عرض تسلیت تمام آنچه برای برپایی مراسم تشیع و ختم نیاز است را فراهم میکنند تا یک مراسم در خور خانواده شهدا و ایثارگران برگزار شود».
تشکیل گروه جهادی برای کمک به نیازمندان
هیأت یاحسین(ع) ایثارگران تلاش کرده خانوادههای محروم در منطقه را شناسایی و کمکهای لازم را برای آنها فراهم کند. علی رحیمی در این باره میگوید: «ما چندین گروه جهادی تشکیل دادیم که بیشتر در مناطق مرزی محروم حضور پیدا میکنند و کارهای عمرانی خانوادههای کم برخوردار مثل ساخت منزل یا مرمت آن را برعهده میگیرند. همچنین در ایام آغاز سال تحصیلی نیز بسته محصولات دانشآموزی را به خانوادههای کم بضاعت تقدیم کردیم».
نجات دو اعدامی در پای چوبه دار
یکی دیگر از ظرفیتهای هیأت یاحسین(ع) ایثارگران باز کردن گره از مشکلات مردم است. برای نمونه اعضای این هیأت در دو پرونده قتل در استان ورود کرده و پس از رفت و آمدهای فراوان توانستند خانوادههای شاکی را راضی و قاتلین را از اعدام نجات دهند. در این راستا علی رحیمی میگوید: «یکی از شهروندان مسن لرستانی ما در سفر به بروجن طی یک موضوعی با جوانانی درگیر شده بود که متأسفانه این درگیری منجر به کشته شدن فرد مسن شد. در این میان هیأت ما به پرونده قتل ورود کرد و تا ساعت 3 بامداد روز اعدام هم از تلاش دست نکشیدیم و دقیقاً زمانی که قاتل پای چوبهدار رفت، توانستیم رضایت خانواده مقتول را بگیریم. در پرونده دیگری، یک جوانی در یک درگیری ساده منجر به قتل پسرعموی خود شده بود که در این موضوع هم هیأت ما ورود کرد. بسیار برای گرفتن رضایت تلاش کردیم تا توانستیم رضایت خانوادهای را که داغدار جوان خود بودند، بگیریم».
آنچه از این هیأت میتوان در پایان این گزارش به آن اشاره کرد موضوع برپایی موکبهای خیابانی به نام شهدا و ایثارگران است، این هیأت در تمامی مراسمهای مذهبی اعم از شادی و سوگ اهلبیت(ع) و همچنین مراسمهای ملی با برپایی موکب در خیابانهای شهر به نام شهدا و ایثارگران پذیرای مردم شهر است